Melyik windowsot érdemes használi? én ezeket használtam windows 7 windows xp windows vista linux ubuntu 9.10 egyiket se használtam 1 hónapnál tovább
Hali!
Sztem a Windows 7 a legjobb a felsoroltak közül, ha van legalább 2GB RAM-od akkor használd te is azt, ha nincs akkor Windows XP.
A Windows 7 hátránya csak az, hogy van pár játék, ami nem fut rajta.
Szerintem is a win7 a legjobb, nekem nagyon tetszik, kényelmes használni. A windows xp-vel sincs semmi gond, azt már elég sokat fejlesztgették.
Mi volt a bajod az oprendszerekkel (de úgy az összessel o_O) ??
Windows 7.
A linuxot nem ajánlom a sok hülyeség miatt, ami vele jár.
Mki mondja, hogy jajj így biztonságos, meg ilyen könnyű használni, aztán 4324 órát kell szo.ni a googleban, mire megvan a probléma megoldása, nah meg szinten mindenhez terinál kell, ha meg a fórumon kérsz segítséget, akkor leugatnak, hogy áh hülye vagy...
A linuxos hozzászólás részben igaz részben nem. Ha az ubuntu 10.04et rakod fel már fele annyit sem kell vesződni a hardware támogatással, Biztonságosabb a Linux, de játékra tényleg hosszas szenvedés után lesz alkalmas, és akkor sem biztos h tudja majd azt a szintet hozni a játék mint Win alatt, de ha csak böngészésre, irodai munkára használod a géped, sokkal jobban tudnám ajánlanmi az Ubuntut, mint windows-t, gyorsabb és nem kell terminált használni szinte már semmihez. Okosoknak mondanám hogy ott van a szoftverközpont valamint a Synaptic csomagkezelő, ami kb 3 kattintással felteszi a programokat. és pakolhatsz rá 100 és 100 programot nem fog belassulni, úgy mint a windows hasonló esetben. Szép operációs rendszer, akár Gnome akár KDE környezettel. én winhez vagyok szokva ezért könnyebb a KDE-t használni, de a gnome viszont egyszerűbb a fájlműveleteknél.
Windows 7 valóban jól sikerült, de még mindig vannak benne teljesen felesleges idegesítő dolgok, sok minden sztem túl csicsásan lett megoldva ezért bonyolultabb használni. Gyorsnak egyelőre gyors, szépnek szép, de sokat eszik a gépből még mindig. Alapjáraton nagyon jó h nem kell hardware telepítéssel bajlódni ez Ubira is igaz! A net mind 2 op rendszernek lételeme. Sok sikert! Akár csinálhatsz egy kombót is a kettőből. először felrakod a wint aztán az Ubuntut, majd a grub menüvel tudsz választani h épp melyik szükségesebb. Ubuntu előnye még az Openoffice 3.2 alapból jön hozzá, ami mostmár télleg teljesen kompatibilis az MS office-szal (windows alatt is Openoffice-t használok) ingyenes gyors nem rinyál a cd kulcsért, ami nagy előny a mai világban h jogtiszta!
A 10.4es ubuntut még nem próbáltam, de nekem nincs a videókártyámhoz driver és 9es alatt se volt...
Amúgy szépnek szép az ubuntu is és lehet rá tenni jókat, mint pl a compiz. De azért az is eszi az erőforrásokat rendesen.
Amúgy attól függ, hogy mire használod a gépet, ha csak netezgetni, meg msnezgetni, meg hasonlók, akkor az ubuntu is megteszi, de hogyha komolyabb munkára, akkor felejtős.
Én pl sose tudtam a 3ds maxot rendesen használni linux alatt, mert 1gb ram használat fölött folyton behalt és senki se tudna, hogy miért. A blendert meg hagyjuk.
Ami azt illeti a windows mki számára elérhető, a MAC annyi pénzért nem éri meg egy egyszerű felhasználónak, a linux meg túl bonyolult néhány ember számára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!