Amit vettem laptopot, linux van rajta, de én más op rendszert szeretnék, melyiket ajánljátok? Linux, XP, Vista?
Ez függ a laptoptól is ( milyen driverek vannak hozzá), nézd meg a honlapján terméktámogatás vagy driver címszó alatt illetve a tulajdonságaitól pl. a vista elég erőforrásigényes. Ajánlom a Windows7-t "gyengébb" konfigon is szépen elfut, a grafikája, látványa is szép, és ez a legfrissebb windows.
Windows 7 rendszerkövetelmények:
* 1 GHz processzor (x86 vagy x64)
* 1 GB RAM (x86) vagy 2 GB RAM (x64)
* 16 GB tárhely (x86) vagy 20 GB tárhely (x64)
* DirectX 9 kompatibilis grafikus kártya WDDM 1.0 (vagy újabb) támogatással
Töled is függ, mire akarod használni, pl. ha játszani akarsz - windows
Ha linuxal ismerkedsz és most kezded akkor UHU Linux [link] vagy ha értesz hozzá akkor az Ubuntu [link] vagy Kubuntu [link]
Felrakhatsz több oprendszert is, legegyszerübb a Wubi használata [link]
Én XP-t tennék rá...
A Windows7-re még várni kell, aztán ki tudja, melyik meglevő bevált program vagy játék hogyan fut (fut-e egyáltalán?) rajta?...
Vista sz@r, ezt már mindenki elismerte, nehogy felrakd!
Én ubuntut tennék rá, ma már egyszerűbb telepíteni, mint az XP-t, sok szempontból izgalmasabb, szebb is mint az XP...
Bár attól is függ mire akarod használni. Nagyobb biztonságban is vagy vele a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!