Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows Vista és 7 vagy Linux...

Windows Vista és 7 vagy Linux Ubuntu? Miért?

Figyelt kérdés
Alapjában véve a Windows vagy a Linux a jobb? Én nem nagyon értek hozzá, az az igazság. :$
2011. febr. 9. 06:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
52%
windows. jobban támogatott, nem kell frissítgetni (azaz kell de automatikus), va rá játék, sokkal több program. Linux az fejlesztői környezet, szervernek való vagy "geek"eknek.
2011. febr. 9. 06:14
 2/11 A kérdező kommentje:

hát, a játék az, ami engem a legkevésbé érdekel, én a gépet inkább csak netezésre és ezzel kapcsolatos dolgokra használom :D

igazából azért vagyok "bajban", mert igen ezt hallottam, hogy a Linux sokkal gyorsabb, megbízhatóbb, kevesebb vírust írnak Linuxra, de viszont tényleg kevés programmal kompatibilis :/ szval pl. MSN-t se lehet letölteni rá gondolom. /:

2011. febr. 9. 06:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Az Ubuntu a legjobb, játéktámogatásán kívül:D Van rá chat, amelybe Yahoo!, msn, Facebook és még rengeteg chat van egyetlen programba:D Internetezésre is az Ubuntu a legjobb, az, hogy kevéske vírus hülyeség, max 5 vírus kering a neten Linux-ra:D De az ellen is lehet védekezni egy tűzfallal.Rengeteg olyan program van előre telepítve Ubuntu-ra, amit a Windows-nak fel kéne telepíteni(lemez égető, chat, közösségi portál program, nyomtató, illesztőket automatikusan felrakja, stb...):D
2011. febr. 9. 07:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha tényleg csak netezésre kell, irodai felhasználásra akkor linux. Igaz elég régen, de dolgoztam linux-szal pár évet (red hat), és akkor volt rajta alapból egy progi, ami vágta az összes msn, irc, yahoo stb chat-et. Alapból benne van a mozilla böngésző, és igen, valóban nagyon stabil és biztonságos rendszer. És az utóbbi évtizedben rengeteget fejlődött felhasználóbarát téren is. Úgy hogy mindenképpen ezt javaslom, bár nagyon új lesz az elején, de rengeteg anyag van a neten hozzá, úgy hogy gyorsan bele lehet tanulni.

A Vista-t, ami meg az utóbbi idő egyik legnagyobb bukása, remélem csak viccnek hoztad fel.

2011. febr. 9. 08:02
 5/11 A kérdező kommentje:

hát nemtom, én sem szeretem, csakhát ezt adták laptopomhoz, szar is rendesen. :S

de windowsot amugy szeretem, csak nagyon könnyen vírusos lesz akármilyen jó védelmem van :S

2011. febr. 9. 08:07
 6/11 anonim ***** válasza:
A kérdésed első részére a válasz egyértelmű, windows 7. A második már érdekesebb... Elöljáróban annyit, hogy az összes oprendszer ugyan olyan ócska. Így csak az a kérdés, hogy melyik kínál neked megfelelő szolgáltatásokat. A windowsnak jobb a hardvertámogatása, linuxban egyszerűbb a szoftverezés.
2011. febr. 9. 08:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Pont fordítva utolsó:)
2011. febr. 9. 10:49
 8/11 anonim ***** válasza:

Mert???

Bármilyen hardvert vásárolsz, mellé kapod a cd-n a drivert. Ha valamihez nincs hivatalos megoldás (pl. kinect), mind a két rendszerre kb azonos időben jön ki a sufniszoft.

Szoftverben szerintem egyszerűbb az egy sor begépelése, esetleg valami x-es ablakban két kattintás, mint böngészőben megkeresni, letölteni, kicsomagolni, telepíteni, újraindítani. De lehet, az én értékrendemmel van hiba. Vagy csak gyorsabban gépelek mint kattintok...

2011. febr. 10. 08:08
 9/11 anonim ***** válasza:

A linux ezerből kilencszázkilencvenkilenc hardvert magától felismer mindenféle driver nélkül,ezért mondom,hogy ebben jobb.Linuxosok ünnepnapokon egyszer beszélnek driverről,akkor is csak azért,mert valaki felhozta a windowst témának.

Szoftveresen meg...,háááát.Nagyon sok kiváló szoftver van linuxra,ezeket általában nagy cégek támogatják.Sok van,ami átjött winre/macre is,és ma már ott is népszerűek,nem is ok nélkül.pl openoffice,mozilla,vlc,7zip.Viszont sok van olyan,amit informatikusok szabadidejükben fejlesztenek,ezek sokszor bugosak.Vagy pl nincs egy xnview szintű képnézegető.(Annak tudatában mondom,hogy ismerem gwenviewt és társait.)Alcohol 120 képességű,bármit(értsd szó szerint,legyen az akármilyen írásvédelem) három kattintásra másoló szoftver sincs.Normális,videotelefonálásra alkalmas szoftver sincs,ami az msn hálózatát is támogatná.Még olyan szintű sincs,mint a gyári wines,pedig az is úgy rossz,ahogy van.

stb

2011. febr. 10. 11:49
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Asszem értem a dolgot...

Bár én szoftver alatt azt értem: "le lehet futtatni és csinál valamit". Tudom ez kicsit bővebb mint a "rá lehet kattintani és csinál valamit". Ha így nézzük igazad van.

A válaszod első felére nem szeretnék hosszasan reagálni. De csak hogy tudd amit írtál, az úgy marhaság ahogy van.

2011. febr. 11. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!