Mit nem tud az Ubuntu, amit a Windows igen?
Taccsra vágódott a Windows oprendszerem, úgyhogy úgy döntöttem felrakom az Ubuntut. Ez volt életem eddigi legjobb döntése, történetesen minden megtalálható az ubuntuban, amit csak szeretnék, nagyon sok eddig bonyolultabb művelet leegyszerűsödött, ráadásul nagyon sok újat is tanultam, annyira könnyen testreszabható az egész.
Van egyáltalán olyan az Ubuntuban, ami nincs benne, de a Windowsba igen?
Eddig az ellenkezőjét tapasztaltam csak.
hát igényfüggő... ha valaki pl játszani akar, akkor felejtheti is el az ubit. nekem is volt, szívtam ati driverekkel, hangkártyával, stb, többet voltam konzolban mint a grafikus felületen. egy laikusnak körülményes a szoftvertelepítés, és néha elég sokat kellhet túrni a fórumokat hogy megoldj egy problémát ha nem vagy benne otthon.
nekem nem ment annyira könnyen, így vissza is álltam, bár munkámból kifolyólag van pár mac only program (főleg kiadványszerkesztő) amit használnom kell, pl az sincs linuxra, és még pár dolog.
netezni, mailezni, olvasgatni, alap irodai munkára egy normálisan összerakott ubi disztró teljesen megfelelő. aki viszont többet akar az belefuthat szívásokba
Mondjuk windows-ban azonnal van net, linux alatt meg fél órát szívok, amíg bekonfigurálom a pppoe-t, de akkor se biztos, hogy működik, aztán ha a másik gép innen kapja a netet, azt már nem is részletezem... Ha drivert töltök le valahonnan, akkor win alatt enter a setupra, és kész, linux alatt meg... Gondolom ezt se kell elmagyarázni. Win alatt csak vetek egy pillantást a my computerre, és rögtön látom, hogy hol mennyi a hely, linuxban meg logikailag vannak csoportosítva az eszközök, aki meg nem ért hozzá, azt se tudja mi micsoda, meg minek mennyi hely kell. Sorolhatnám még tovább is, de minek.
Én is jó dolognak tartom a linuxot, de valahogy nem csodálkozom azon, hogy nem azt használja mindenki.
Érdekes tapasztalatokat írtok.
Nekem most pont ellenkezőleg alakult minden, mint ahogy windows alól kellett csinálni. A frissítéseket a programokhoz egy parancssorral meg tudom oldani, az installt is. A wifivel rögtön talált kapcsolatot, játékokra meg a Wine-t találtam, ami szintén szimpatikus. Minden nagyon logikusan és egyszerűen van előadva.
Mondjuk Mandrivával lényegesen több probléma adódott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!