Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az emberek miért nem maradtak...

Az emberek miért nem maradtak XP-nél?

Figyelt kérdés
Jó persze nagyon sok erős érv van az újabb OS-ek mellett, de azokat nem értem akiknek olyan a gépe, hogy ma már egy irodai számítógép is erősebb. Persze egy i7 már nem támogatja az XP-t, de azzal, hogy lejárt a támogatás mint a birkák mindenki váltott még olyan is aki soha életében nem látott még windows updater-t. A biztonsági firssítéseket leszámítva minden jön ugyan úgy tovább. Böngészők, skype, TS ilyesmik. Ezért nem igazán értem, hogy aki egy celeronnal szenved az úgysem játszik GTA 5-el azoknak pedig teljesen felesleges és egy olyan régi vas alá értelmetlen is a windows 7.

2016. jún. 13. 21:33
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Miért nem maradtam xp-nél? Mert egy új gépre már nem is egyszerű telpíteni. Nem támogatja az uefi bios-t, a vezeték nélküli nyomtatót, az ssd-t is csak nyögve-nyelősen, stb, stb. Eljárt felette az idő.
2016. jún. 18. 15:25
 32/37 A kérdező kommentje:
Ezek egy Service Pack 4-el nagyon lazán javíthatóak lennének. Az uefi biost pedig engedd, hogy megcáfoljam :) Vagyis hát nem is igazán értem, hogy mit értesz az alatt, hogy nem támogatja.. (Ha tévedek, hogy az uefi bios nem kattingatóst jelenti ahol már cursorral is állítgathatsz akkor javíts ki.) Mert nekem minden probléma nélkül felment.
2016. jún. 18. 17:50
 33/37 anonim ***** válasza:

UEFI jelentőségéről álljon itt a Microsoft OEM Portál összefoglalója és meghatározása, mert ennél tömörebb és pontosabb leírást nem érdemes közreadni:

“Az UEFI legfontosabb előnyei a BIOS-szal szemben:

• Hordozhatóság. Míg a BIOS az x64-es gépeken is csak x86 módban fut és más architektúrákat nem támogat, addig az UEFI az x86, x64, Itanium, ARM processzorokon is natív módon fut.

• Az új eszközök támogatása. Az UEFI 2,2 TB-nál nagyobb meghajtók, akár 128 elsődleges merevlemez partíció és több mint 17,2 milliárd GB méretű memória kezelését is támogatja.

• Gyorsaság. Az UEFI gyorsabb rendszerindítást és hibernálásból való visszatérést tesz lehetővé.

• Modularitás. A moduláris felépítésből adódóan az UEFI egyes részeinek frissítésekor nem szükséges a teljes tartalmat lecserélni.

• Fokozott biztonság. Az UEFI fokozottan védi a számítógépet a rosszindulatú kódok ellen azáltal, hogy a rendszerindítás folyamatát felügyeli és csak megbízható kód indulását engedélyezi. Ezzel a technológiával kiküszöböli a bootkit és a rootkit típusú támadásokat.”

2016. jún. 18. 18:58
 34/37 anonim ***** válasza:

Az UEFI egyik hasznos (ki-bekapcsolható) biztonsági funkciója a Secure Boot. Ez a szolgáltatása boot folyamat során ellenőriz betöltés előtt minden állományt és kizárólag olyan OS loadert, valamint eszközmeghajtót (driver) enged betöltődni, amely digitális aláírással rendelkezik.

Ezáltal a Secure Boot funkció megakadályozza rosszindulatú kódoknak a számítógép indulásakor történő betöltődését. Az ilyen, úgynevezett rootkit-ek azért rendkívül veszélyesek, mert a fertőzött számítógépen a boot folyamat során hajtják végre rosszindulatú akcióikat és elrejtik magukat az operációs rendszer, illetve a vírusvédelmi programok ellen. Az UEFI Secure Boot funkciója teljesen kizárja az ilyen típusú támadásokat, mivel még a kód lefutása előtt felismeri a fertőzött állományt és nem engedi azt betöltődni. [link]

2016. jún. 18. 19:04
 35/37 A kérdező kommentje:
Szóval akkor lényegében a deepfreeze is egy rootkit(csak jóindulató és elméletileg nem lop adatokat).
2016. jún. 18. 19:29
 36/37 anonim ***** válasza:
Szóval akkor lényegében a deepfreeze is egy rootkit(csak jóindulató és elméletileg nem lop adatokat). Lehet... :)
2016. jún. 18. 19:58
 37/37 anonim ***** válasza:
Lényeg a lényeg, én xp után próbáltam a win 98 SE-t, és jobbnak ítéltem a használatát. Á nem, inkább, egyszerűbbnek. Volt olyan játék ami csak a win 98 alatt volt hajlandó működni. (Innen a visszaváltás.) Ezzel oda akarok kilyukadni, hogy senki sem szereti a váltásokat. De, hogy a legelső hozzászólót idézzem: „Tököm tele volt vele, hogy félévente újra kellett rakni mert megborult." akkor alig vártam, hogy kijöjjön a win 7 végleges kiadása.
2016. jún. 18. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!