Az emberek miért nem maradtak XP-nél?
Tököm tele volt vele, hogy félévente újra kellett rakni mert megborult.
2016. jún. 13. 21:37
2/37 A kérdező kommentje:
Hogy van az, hogy mindenkinek aki állítólag vigyázott rá instabil volt meg folyton újra kellett rakni nekem meg úgy hogy folyamatosan nyüstöltem ilyen fájlok másolása olyan fájlok törlése. Ezt a programot most telepítem azt letörlöm. Nálam nem ritka volt, hogy 1 nap 3-4 program került installálásra és 1-2 pedig törlésre. Azt leszámítva, hogy a temp mappát időnként ürítgettem meg havonta 1 lemeztöredezettségmentesítés lefutott semmilyen formában nem volt karbantartva a gép.
A processzorokkal nem szokott probléma lenni. Az XP mellett inkább a ramhasználat szól, így 1-2GB körül lehet arról szó, hogy XP-nél maradjunk, akinek meg már ennél is kevesebb van, annak gépet kell cserélnie, nem operációs rendszert. Elfelejtjük, hogy nem csak a számítógépek fejlődnek, hanem a weboldalak is. A fejlődéssel pedig a gépigényük is emelkedik és például 512MB rammal már nem lehet normálisan netezni, xp alatt sem.
2016. jún. 13. 21:43
Nem igazán jönnek normális szoftverek már XP-re, elavult, több értelme volt új rendszert kiadni mint teljesen felújítani, na meg persze pénzt is így termelhetett az MS, ami nem baj, jó dolog az informatikában a fejlődés. Böngészőknél sincs már normális XP támogatás amúgy, ha nem bírja a géped, akkor még egy mai fejlett és biztonságos linux valami egyszerűbb ablakkezelővel is értelmesebb választás mint az XP.
#1 Szerintem is rossz rendszer volt, azt mondják az idő megszépíti az emlékeket, de ezt csak rontja, ebből érezni szerencsére a fejlődést.
2016. jún. 13. 21:44
Böngészők rendben vannak, leszámítva, hogy se Chrome, se Firefox újabb verziói nem támogatják, Flash, ha telepíthető is (pár hivatalos weboldalhoz kötelező, mert különben nem jelenik meg a tartalom), akkor szintén elavult, régi verzió, új nem is működik, így tele van biztonsági réssel, IE8 pedig önmagában egy kiskapu.
Az XP még most is használható, csak amennyi erőforrást elenne hozzá képest a 7, azt mind el is kell pazarolni vírusirtóra meg tűzfalra, máskülönben a gatyád is veszélyben van.
2016. jún. 13. 21:47
6/37 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom. Én 3 év windows 7 után kíváncsiságból mivel sokan panaszkodtak, hogy ez-mag az már nem megy felraktam az xp-t. Legújabb Chrome, Firefox, Opera és skype. Pedig a skype-ra panaszkodnak a legtöbben, hogy már nem megy. Talán még el is hinném, hogy mivel már nem támogatott rendszer így XP alatt már nem fut a skype, ha most nem Windows XP-n egy konferenciahívás kellős közepén lennék.
7/37 A kérdező kommentje:
Egyébként a Linux sem a legjobb megoldás :DD Persze biztonság szempontjából az, de teljesítmény szempontjából nem. Nekem megvan még az előző Celeronos gépem és arra feltettem a Lubuntut. Azt állították, hogy az xubuntu egy xp teljesítménnyel felel meg a Lubuntu pedig egy mósógépen is elfut. A windows 7 jobban teljesített sokkal a Celeronon, mint a Lubuntu. Már csak az amennyi idő alatt egy böngészőt behoz :D
Milyen celeron? Mert egy G3900 teljesítménye látványosan jó.
2016. jún. 13. 21:58
Legfrissebb verzió amit felismer nem egyezik a legfrissebbel, ami elérhető. Szórakozhatsz még ebben a threadben egy kicsit, de már minden el lett mondva, és mások számára világos, hogy az XP halott rendszer.
2016. jún. 13. 22:00
10/37 A kérdező kommentje:
Intel Pentium Celeron D 2.66 GHZ
Kapcsolódó kérdések: