Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az emberek miért nem maradtak...

Az emberek miért nem maradtak XP-nél?

Figyelt kérdés
Jó persze nagyon sok erős érv van az újabb OS-ek mellett, de azokat nem értem akiknek olyan a gépe, hogy ma már egy irodai számítógép is erősebb. Persze egy i7 már nem támogatja az XP-t, de azzal, hogy lejárt a támogatás mint a birkák mindenki váltott még olyan is aki soha életében nem látott még windows updater-t. A biztonsági firssítéseket leszámítva minden jön ugyan úgy tovább. Böngészők, skype, TS ilyesmik. Ezért nem igazán értem, hogy aki egy celeronnal szenved az úgysem játszik GTA 5-el azoknak pedig teljesen felesleges és egy olyan régi vas alá értelmetlen is a windows 7.

2016. jún. 13. 21:33
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
Úgy tudom, hogy a legújabb az 7.24-es skype. Ez is van a gépemen.
2016. jún. 13. 22:04
 12/37 anonim ***** válasza:

Ha megnézed a Skype honlapját, rendszerkövetelményeknél ez szerepel: "Windows® XP SP3, Vista, 7, 8, 8.1 vagy 10 – 32 vagy 64 bites – operációs rendszert futtató számítógép."

Magyarán XP-t is támogatja. Hogy meddig, az kérdéses. Böngészők esetén Chrome már lemondott róla, FF még támogatja, de itt is meg vannak számlálva a napjai, többek között biztonsági protokollok, algoritmusok (pl SHA-1) nem támogatása miatt. Nyilván, ezt még meg lehetne oldani, de ez már extra erőbefektetést igényelne a fejlesztő részéről, amelyre egy már MS által sem támogatott OS nem biztos, hogy érdemesnek ítéltetik.

Az emberek pedig általában azért nem maradnak XP-nél, mert újabb gépet vettek, amelyen már megfelelően fut egy fejlettebb rendszer is. Nekem is az a tapasztalatom, mint #1-nek, hogy XP óta stabilabbak, megbízhatóbbak a rendszerek, pedig én már XP-s érában is munkára (egész pontosabban akkor még tanulmányokhoz) használtam a gépet.

2016. jún. 13. 22:13
 13/37 A kérdező kommentje:
Chrome alatt valóban, mert ott már van 51-es verzió nekem pedig "csak" 49-es van.
2016. jún. 13. 22:21
 14/37 anonim ***** válasza:
XP-t már tényleg nem érdemes használni ahogy majd a 7 is el fog avulni hisz az IT folyamatosan fejlődik.Én használok egyidejűleg 3 rendszert egy gépen(XP,7,Debian)és az újabb driver-ek miatt jobban fut a 7 mint az XP másrészt XP-re már kevésbé optimalizálnak.Régi gépekre már csak valamelyik Linux disztró,persze mindig a bughalmaz Lubuntu-t említik de az oldalon is meg van említve hogy 10 évnél régi gépeken nem működik jól,azokra vagy Debian esetleg Puppy vagy új gép vásárlása ha nincs hozzáértés.AZ átlag Usernak meg mind 1 csak jöjjön be a fészbuk meg a jutyub.
2016. jún. 13. 22:32
 15/37 Hominida ***** válasza:

Én tavaly ősszel adtam fel az XP-t az asztali gépen, és álltam át Win7-re. Azért, mert nálam SP2 volt, és azt már tudtam, hogy az SP3 teleszemeteli és kicsit lefékezi a gépet. Mivel egyre több olyan program született, amelyek névleg talán igen, de a gyakorlatban nem működtek megfelelően az XP-s gépemen, ideértve például a tűzfalamat is, fel kellett adnom a régi, stabil állapotban tartott XP-met. De egy régi laptopomon még az fut. Soha nem frissítettem, ezután sem fogom. Ha összeomlik, visszaállítok egy mentett állapotot.

A Win7-re átállás nem volt öröm. Megszokott régi programok nem működtek többé, új, néha gyengébb változatot kellett szereznem helyettük. Nem is mindig sikerült. És a Win7-ből értheteten módon hiányoznak olyan egyszerű beállítási lehetőségek és funkciók, amelyekhez az XP-n hozzászoktam.

(Hozzávehetem, hogy éppen azon dolgozom, hogy a néhai Outlook Expresst több hónapos tökölés után az eddigi állapotnál jobban, bár nem tökéletesen tudjam helyettesíteni egy OE Classic és egy Outlook együttes használatával.)

Ha néhány fontos rendszereszköz és fejlesztői kiegészítés nem kívánta volna meg az átállást, talán még használnám az XP-t. Bár az igaz, hogy egypár nagyobb szabású játékot így feltehettem a gépemre, amit kárenyhítésként fogok fel. :-)

2016. jún. 13. 22:36
 16/37 A kérdező kommentje:
Én annak idején tököm tudja minek, de régi gépem volt és rettentően ragaszkodtam a windows 7-hez. Most örülnék, ha a drivereim miatt (meg azért én használok is 1-2 programot ami miatt szükség van 64 bit-re ám XP alatt baromság a 64 bit) maradok csak windows 7-nél. Kipróbáltam az újjabb OS-eket is, de attól függetlenül, hogy mekkora egy wc tartály a windows 7 amíg nem válik használhatatlanná addig használni fogom, mert utódaik csak rosszabbak.
2016. jún. 13. 22:57
 17/37 anonim ***** válasza:
Én ellennék vele, de szoktam játszani, és sok játéknak kell a DX10/11, ami sajna XP-re nincs. A 64 bites támogatás is olyan, hogy létezik, de a teljesítmény messze elmarad az újabb rendszerektől, mert érdeklődés hiányában nem optimalizálták. Pedig ez szintén fontos egyes játékokhoz, még pár régebbihez is.
2016. jún. 13. 23:16
 18/37 anonim ***** válasza:

Mivel már a megjelenésekor a próbaverziója a win7 nek köröket vert az XP re, így azt nem értem miért nem már az elején váltott mindenki. Az XP már 15 éves, 10 éve elavult, lassú, vírus zabáló, minden baja van. Sőt egy régebbi pentium 4 gépen amiben 1GB ram van minimum már azon is képes jobb lenni a win7 mint az XP.

És már egy ideje pl a chrome se frissül XP re. A biztonsági frissítések híján meg hajrá, kaland veszély kockázat való egy férfi embernek. A mai vírusok nem vicces üzeneteket küldenek, meg ilyesmik, hanem nyom nélkül lelopják a banki adataidat. Azt hinnéd biztonságban vagy holott bármikor követhetnek.

2016. jún. 13. 23:45
 19/37 anonim ***** válasza:

"Mivel már a megjelenésekor a próbaverziója a win7 nek köröket vert az XP re"

Annyira azért nem volt az jó.

"Sőt egy régebbi pentium 4 gépen amiben 1GB ram van minimum már azon is képes jobb lenni a win7 mint az XP."

Próbáltad már vagy csak úgy írogatsz,azért nem kell annyira elvakultnak lenni,a 7-nek kell a vas.

"A biztonsági frissítések híján meg hajrá, kaland veszély kockázat való egy férfi embernek. A mai vírusok nem vicces üzeneteket küldenek, meg ilyesmik, hanem nyom nélkül lelopják a banki adataidat. Azt hinnéd biztonságban vagy holott bármikor követhetnek."

A biztonsági frissítéseket sokan kikapcsolták akkor is amikor még volt rá támogatás és ne felejtsük el azt hogy az XP részesedése eléggé lecsökkent és vírust mindig a legelterjedtebb OS-re írják,a banki adatokat bármelyik win-ről lelophatják mivel a kémprogramok mindig egy lépéssel előrébb járnak.Ez mind marketing,valahogy el kell adni az újabb OS-t,annak ellenére még mindig azt mondom hogy már nem érdemes használni.

Kérdezőnek:

Az XP 64 bit lényegében nem XP hanem Szerver 2003 XP kinézettel,tehát stabil csak épp nincs rá programkínálat.

2016. jún. 14. 06:59
 20/37 anonim ***** válasza:
A béta verzió óta 2009 nyara óta van win7 a gépeimen. 1GB rammal is köszöni szépen jól használható. Igen nem lehet megnyitni csak max 5 böngésző fület mert többet nem köszön meg, de még úgy is stabilabb mint az XP.
2016. jún. 14. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!