Az emberek miért nem maradtak XP-nél?
#20.Ne menjünk jobban ebbe bele mert mindenkinek mást jelent a használhatóság,illetve ennek a vitának semmi értelme.Használja mindenki azt a rendszert amelyiket akarja/tudja.
2016. jún. 14. 12:25
22/37 A kérdező kommentje:
Fogalmam nincs miért de vagy törölték a válaszom vagy valami oknál fogva nem ment el a szerverig a komment így mégegyszer leírom: Windows 7. Az akkor 3 éves hardvereimhez nem volt hozzá driver (2010) Ami szerintem nem számít réginek, de ahhoz már elég régi hogy kompatibilissá tegyék az xp-s drivereit így elég sokszor kényszeríteni kellett a driver installását amik órákat vettek igénybe mire sikerült rátuszmákolni. A kékhalálról azt hittem, hogy legenda és csak a teljes informatikai analfabétáknak jelenik meg, egész addig amíg el nem kezdtem használni a windows 7-et. Onnantól kezdve bár ritkán, de időnként előbújt ez a legendás jelenség. Arról meg nem is ejtek már szót, hogy hiába zárok be minden programot 34 folyamattal a háttérben indokolatlanul 2 gb ram foglalt. Csak azért ezt a wc tartályt használom, mert a legújabb driverek amik tényleg elég nagy előrelépés az előző verzióihoz képest nincs kiadva XP-re, bizonyos programok (bár nem igazán értem, hogy mi értelme, hogy egy program ami nem driver csak 64 biten képes működni) csak 64 bites verzión futnak illetve a hangbeállítás.
Kinek mi, neked lehet jó volt az XP gond nélküli és nem volt win7 drivered. Én pl a win 10 el vagyok így. Mindenki mondja hű de jó, aztán alapvető dolgokban hasal el állandóan. Naponta raknak fel ide 1-2 win 10 es kérdést, hogy miért megy el a net, vagy miért nem jó a start menü. Ezek kb alfa stádiumú hibák, és lassan 1 éve fennállnak.
De ettől függetlenül a témához visszatérve az XP a legtöbb gépen már attól belassult, hogy belaktad és felraktál mindent, és általánosságban valóban kb 1 év alatt már újrarakásra érett. Persze az is elment 5 éven keresztül, ha nem nagyon piszkálja az ember nem telepítget csak használja akkor el tud addig menni, de mégis a win7 stabilitást és nagyobb kompatibilitást hozott el. Driverezni nagyon könnyű, és bizony itt nem meglepő ha 3-4 évig tök jól elmegy bármi gond nélkül.
2016. jún. 14. 20:32
24/37 A kérdező kommentje:
Hát igen azzal is elég sok a baj. Állítólag az akar lenni az utolsó windows de lesz még egy pár. Inkább váratott volna magára 1-2 évet a windows 10 és hibák nélkül nem pedig most kutyafuttában javítani a hibákat amik újabb hibákat szülnek.
25/37 anonim válasza:
Amit írtál hülyeség, mert igen kijelzi, hogy feltelepíti a biztonsági frissítéseket, de azok nem védik meg a gépet.
Bizonyíték a Microsofttól: [link]
2016. jún. 17. 08:49
26/37 A kérdező kommentje:
Feltelepíteni feltelepíti az utolsó létező frissítést ami az elmúlt 2 évben nincs jelen. Azt meg nem mondtam, hogy nem sebezhető :) Sebezhető :) Ugyan úgy ahogy a Windows 7, a 8 és a 10.
Ez az egész marketing hogy vegyél új gépet és új win-t,mert ha szeretnél haladni a korral az nem egyszerű egy régi vason,ha meg teljesen új akkor meg már win 7 és társai.Az XP és ugyan olyan sebezhető mint a többi csak épp meg van nyomva egy kicsit:nincs rá lassan vírusirtó,egyre kevesebb rá a naprakész program(mondjuk a böngésző az elég fontos,Flash nélkül is van élet).Ha meg régi a vas akkor valamilyen Linux disztró ami mindenben lehagyja az XP-t,én Debian-ból tudok kiindulni ami gyorsabban bootol és működik mint ugyan azon a gépen az XP meg a 7.Új vason meg mindegy mit használsz csak ne legyen elavult OS.
2016. jún. 17. 15:38
28/37 A kérdező kommentje:
Debian-al az a baj, hogy egy mezei user-nek bonyolult a hazsnálata még tutorialok alapján is.
2016. jún. 17. 16:59
Ha egyszer beállítod a Debian-t az valóban atomstabil és teszi a dolgát,semmi lassulás nem tapasztalható.Mondjuk Ubuntu és forkjai esetén mindig úgy kapcsoltam be hogy most milyen hibaüzenet lesz...
2016. jún. 17. 22:46
Kapcsolódó kérdések: