Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux felhasználók, mennyire...

Linux felhasználók, mennyire értetek egyet Richard Stallman nézeteivel?

Figyelt kérdés

Röviden: Stallman utálja az óriásvállaltokat , a microsoftot , az applet stb

Anarchista nézeteket vall , ami szerintem alapvetően jó dolog , csak éppen az anarchia megvalósíthatatlan.

Interjú (magyar): [link]

[link] :

Stallman „örül” Steve Jobs halálának:

"Nem örülök annak, hogy meghalt, de boldog vagyok, hogy eltávozott."

Az ubuntu valójában egy kémprogram: [link]

[link]

Ellenzi a Steam-et is…

[link]

2015. márc. 27. 13:06
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Vagy , hogy a Linux világból mást mondjak: Tails OS. Tor van benne és még csak telepíteni sem kell a rendszert , ergo a használatának nyoma se maradhat a merevlemezen...

DE aztán ki tudja..

2015. márc. 30. 15:45
 12/26 A kérdező kommentje:

Nem írtam olyat , hogy én igen;)

Viszont...

Már csak a winfos licensze is leírja , hogy az ADATAINKAT felhasználhatják rekámokhoz meg mindneféle idióta marketing szarhoz. És nem csak a mikorszopsz csinálja ezt a , a google is és még ki tudja ki nem...

Ennél az oldalnál is a , a ghostery kijelzi: google analyticks , google adense... szerintem ez nem szorul különösebb magyarázatra...

Én azt írtam , hogy szerintem a Tails OS és a Tor jelent(het)i a teljes biztonságot.

Én Debian felhasználó vagyok , ez a rendszer mindenhol megállja ahelyét , a szerverek többségéán is Debian fut .(nem véletlenül) de használok néhány fontos non-free szoftvert is. Nincs itt szó paranoiáról , nem gondolnám , hogy adatokat gyűjtenek rólam. Viszont az adblock ghostery , noscript háromszögecskéjéhez ragaszkodom , mert nem csak hogy megvédenek a sok fäszságtól , de kényelmesebbé is tszik a böngészést Iceweasel-el.

2015. márc. 30. 17:27
 13/26 A kérdező kommentje:

Vannak reklámok még blokkoló mellett is , ugyanmár.

DE még jó hogy nem te akarod megmondani , hogy ki mit használjon meg miért fizessen.

2015. márc. 30. 18:03
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Akkor te meg milyen jogon várod el, hogy bármi is elérhető legyen a neten ha nem vagy hajlandó érte fizetni??

Ja, ezen már nem gondolkodtál el. Mindenki haljon éhen csak azért, hogy a hozzád hasonlóak netezni tudjanak. Akik nem hajlandóak semmiért sem fizetni, de meg vannak sértődve, hogy valaki reklámokból akar megélni.

A megoldás, hogy nem netezel. Pont. Tetszik nem tetszik nincs más. Vagy fizetsz egy oldal használatáért vagy nézed a reklámokat. De mivel fizetni nem vagy hajlandó így marad a reklám.

Az amit stallman elképzelt az egy baromság. Mivel kb. senki sem hajlandó komoly munkát végezni ingyen. A hobbiprogramozókból nem lehetne megélni. Miért nincs normálisan használható 3D tervező ami ingyenes??? Miért nincsenek más kereskedelmi szoftverek ingyenesen amik ugyanazzal a funkcionalitással és tudással bírnak?? Ja, azért mert nincs annyi hülye aki hajlandó lenne ezt leprogramozni INGYEN!!

Fel kéne fogni, hogy a mai világ nem arról szól, hogy az ember ingyen dolgozzon, mert különben éhen hal.

Csak ugye az olyan buta hippik, mint stallman aki annyira gyökér-tuskó, hogy leveszi a cipőjét és miközben előadást tart a lábát piszkálja azok ezt nem képesek felfogni.

De te csak parázzál azon, hogy jajjj reklámok jelennek meg a gépemen úr isten mi lesz most!!

Igen, stallman egy buta hippi és kész. Ez van. És a butát nem a programozói tudására értettem.

2015. márc. 30. 18:28
 15/26 A kérdező kommentje:

Te milyen oldalról beszélsz most amiért fizetni kéne ? Aki netezik az eleve fizet érte a szolgáltatójának. Nme vagyok hajlnadó fizetni semmiért ? Ezt nem is tudom hogy gondoltad...

Reklámblokkolót a többi kiegészítővel együtt pedig továbbra is használok , és nem csak desktopon hanem mobilon is;)

Vannak még olyanok akik programoznak hobbiból , ne magadból indulj ki , nem mindenkit a mohó pénzéhség motivál , itt teljesen más filozófiáról van szó. Természetesen igaz , hogy van számos szabadszoftver ami nem tudja felvenni a versenyt a fizetős megfelelőivel , nem is ez a célja az egésznek ,úgy hogy vannak amik továbbra is alulmaradnak a fizetősekkel szemben. És ? Attól még vannak akiknek az is megfelel. A pénzes szoftvereknek képességeinek az enduser kb jó ha 10%-át kihasználja.

Egyébként fizetős termékek részesedése 99%. Kevesled ? Ebből adódóan a szabadszoftvereké 1%. Sokkalod ? Azok akik fizetős cuccokat használnak jobbára warezolják/valaki warezolja nekik azokat , tehát nem fizetnek érte. Ezen az elven ők se "jobbak" azoknál akik szabadszoftvereket használnak. Sőt , a szabadszoftverek mind jogtiszták;) Azok ellen nem akarsz felszólalni aki warezolják a fizetős termékeket;) ?

A reklámokat meg nem tudom minek hozod fel , úgy csinálsz mintha mindenki adblockal járná a netet , holott az emberek 90%-a azt se tudja mi az. Nem esik el itt senki semmilyen bevételtől (reklámokkal amúgy se lehet sokat keresni) , téveszme az ami a fejedben jár.

Stallmanról meg már a kérdés elején mondtam , hogy csak bizonyos kérdésekben értek vele egyet , legalább ugyannyi kérdést illetően más véleményen vagyok. A viselkedése lehet hogy nem túl guszta , de ezt ne hozzuk már ide.

Végezetül csak egy kérdés: Minek fizessek olyan szoftverekért amikre nincs szükségem ? Attól , hogy az alap és középoktatási intézményekben beleprogramozzák az emberekbe ezeknek a használatát , még nem kötelező használni , aki akar talál helyettük mást.

Az írásod többi részéből pedig világosan kitűnik , hogy nem is ismered se a Linuxot , se a szabadszoftvereket igazán , 3d tervező kettő is van: sweet home 3d , de talán legjobb a blender. MIndkettő stabil , ingyenes és jól használható korlátlan támogatással. Ha nem is mindnekinek de egy mezei felhasználónak untig elég. Továbbá mindegyik programnnak van ingyenes alternatívája , ms office helyett ott a Libreoffice ami ugyanannyit tud (sőt , még többet is , eleve minden formátumot képes kezelni , majd akkor dumálj ha ugyanerre a ms office is képes lesz!)Vagy vlc vs w$ media player. Utóbbi egy harmatos ... a vlc-hez képest! Vagy az Amarok lejátszó ami szintén a legjobbak között van , amihez messze nem érnek fel a fizetős megfelelőik!

2015. márc. 30. 22:00
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

"Az írásod többi részéből pedig világosan kitűnik , hogy nem is ismered se a Linuxot , se a szabadszoftvereket igazán , 3d tervező kettő is van: sweet home 3d , de talán legjobb a blender."

Hagyjuk már ezt a blendert meg ilyeneket. Próbáltam ezeket, de kész kínszenvedés ezekkel elkészíteni egy 3D-s robbantott ábrát meg szerelési ábrát.

Az meg, hogy a libre office alternatíva az sajnos ott bukik el, hogy nem kompatibilis a worddel sem. Ráadásul eléggé bugos is. Hiába csinálom meg LOban a doc-ot hogyha utána wordben meg szétesik az egész.

Ennek az egésznek akkor lenne értelme, hogyha az LO használata nem pár százalék körül lenne.

Ráadásul ott van az MS office-nak a live verziója ami ingyenes.

A reklámokat meg a blokkolókat meg te hoztad fel először olvass már vissza!!!

Nem ismerem a linuxot?? LOL végülis csak az összes ismerősömnek és családtagomnak azt telepítettem. De rohadt sokat lehet vele szívni még ma is a kompatibilitási problémák miatt. Aztán meg napokig kell túrni a netet, hogy egy száz éves wifi eszköz normálisan működjön ha kódolt hálózatra csatlakozik.

Másik disztribúcióval működik, de ott meg más problémák jönnek elő. Szóval tényleg nem ismerem a linuxot csak szívtam már vele eleget, hogy működőképessé varázsoljam több gépen is.

Sokan warezolnak?? Miért mert kénytelenek. Ez van. Elterjedt az MS és kész. Ráadásul most az ingyenes office-szal ez még jobban stabilizálódik. Mert így nem feltétlen kell warezolni, de a userek kb 90%-a azt sem tudja, hogy van ingyenes MS office. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy idővel a win is ingyenes lesz, szóval akkor ez is bukta, mert warez sem lesz.

A linuxszal pont az a baj, hogy totál szívás tud lenni feltelepíteni vagy akár használni is. A userek nagy része meg nem akar szívni csak használni a gépet.

Az a baj, hogy nem tudsz az átlagember fejével gondolkodni. A linux még mindig kb csak a geekeknek van. Max ha egy olyan mint én feltelepíti valakinek és megmutogatja neki a dolgokat, akkor elhasználgatja. De ez is sok korlátba ütközik. Pl nyomtató driver de inkább szkenner driver megfelelő működése. Wifi megfelelő működése ezt több eszközön is tapasztaltam már.

Nem tudom, hogy hány éves vagy és, hogy mit dolgozol ha dolgozol egyáltalán, de normális ember nem fog profi és igazán jól működő programokat ingyen csinálni. Akár tetszik akár nem.

Az meg egy baromság, hogy a szellemi tulajdont ingyen mindenkinek elérhetővé kell tenni.

Mert nehogy már én agyaljak valamin meg dolgozzam vele hónapokat vagy éveket aztán a rengeteg belefektettett időt energiát és pénzt más felhasználja pénzszerzésre.

Nem kapzsiság csak tudod nem a programozó nem akar éhen halni.

Stallmannak igencsak elborult hülye agya van és eltorzult világképe. Ha ezt nem vagy képes felfogni, akkor csak sajnálni tudlak. Persze vannak még ilyen buta bohócok, de sok vizet nem zavarnak.

A munkáját becsülöm, de ahogy ezt képviseli az hülyeség.

Lehet, hogy kiábrándító számodra de én hajlandó vagyok fizetni a jó minőségű jó szoftverekért. És akár tetszik akár nem még nagyon sokan vannak így ezzel. Sőt egyre többen. Én személy szerint igencsak elítélem a lopást ezzel együtt a warezolást is.

2015. márc. 31. 16:38
 17/26 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként fizetős termékek részesedése 99%. Kevesled ? Ebből adódóan a szabadszoftvereké 1%. Sokkalod ? "

Erről azért mutassál már valami statisztikát. Gondolom csak a hasadra ütöttél és ez jött ki.

Mert az arány messze nem ez el kell, hogy áruljam.

2015. márc. 31. 16:39
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

"Te milyen oldalról beszélsz most amiért fizetni kéne ? Aki netezik az eleve fizet érte a szolgáltatójának. "

Úgy látom, hogy a kérdező fejében komoly gondok vannak.

Nagyon jó, hogy legalább a netért fizetsz. És az oldal üzemeltetését ki fizesse??? A reklámokból nagyon komoly bevétel van. Pont azért, hogy te ingyen leshesd az ilyen oldalakat. Mert nem vagy hajlandó fizetni azért, hogy megnyisd. De a reklámokat sem vagy hajlandó megnézni. Átvitt értelemben ez is lopás, mert az oldal üzemeltetőjének a zsebéből veszed ki a pénzt amiket a reklámokért kapna.

De te gondolom, hogy tele vagy lóvéval és te ingyen üzemeltetnél szervereket amiken egy GYK szintű oldalt működtetnél pusztán szolidaritásból. Mert te neked meg van oldva a megélhetésed. Gondolom az is fáj neked, hogy valaki meg abból él meg, hogy kiszolgálja az emberek igényeit és egy ilyen oldalt működtet reklámokkal.

Jöhetsz pár olyan szoftverrel amiket felsoroltál, de majd akkor gyere vissza, hogyha a legelterjedtebbeket, mint a doc, xls stb formátumokat a libreoffice normálisan tudja kezelni és nem lesz szétesve a doksi, hogyha utána worddel nyitom meg. Vagy fordítva a worddel készített dokot képes lesz a libre normálisan megnyitni.

Meg te írod, hogy a userek a programok tudásának a 10%-át használják csak ki. Akkor mi értelme van annak, hogy a libre olyan sok formátumot ismer, hogyha nincs is rá szükség??? Ez épp olyan értelmetlen, mint fizetős programot használni csak 10%-ban.

De pont nem az ilyen VLC-vel kéne jönni, mert az ilyen huszadrangú program amire számtalan konkurencia létezik. Ráadásul a userek nagy része úgyis a youtube-ot lesi szóval tök mindegy neki, hogy milyen videó lejátszó van a gépén. Már a youtube-on hallgatnak zenét is a mai fiatalok, vagy most már inkább a spotify-n, ami ingyenes ugyan de reklámos a reklámmentességért meg fizetni kell. És jönnek a legális fizetős mozi weblapok. Akkor meg miről beszélünk?

Ja és persze gondolom, hgoy neked az összes zenéd, meg filmed jogtiszta. Szóval ne papolj itt a warezolásról amikor te is ugyanazt csinálod, hacsak nem minden zenédet meg videódat jogtisztán szerezted meg. De kizártnak tartom. De ahogy a gondolkodásodat elnézem te azokért sem vagy hajlandó fizetni és a filmeket meg a zenéket is a te logikád szerint ingyen kéne legyártani.

2015. márc. 31. 22:14
 19/26 A kérdező kommentje:

Érdekes , nekem egyik se kínszenvedés (sőt) , bár elhiszem , hogy az átlagusernek az , mert zavarja , hogy egy gomb 4 cm-el balra van a megszokottól.

Már ne is haragudj , de az nem a libreoffice (aminek lesz online verziója is) hibája , hogy a ms office csak saját magával kompatibilis. Már rég van egyébként megoldás erre is (portable verziók , és semmi nem fog szétesni) , attól , hogy szétesik egy prezi ms-ben attól még nem lesz a libre bugos , ez inkább a ms sara. Érdekes módon libreben nem esnek szét a ms o. bemutatók. Hogy is van ez ? Évek óta a libret használom és a blendert , egyetlen buggal sem találkoztam , és mivel te sem neveztél meg egyetlen bugot se konkrétan (azt a választ hogy széteshetnek a dokumentumok ms officeban azt nem tudom elfogadni érvnek , mert nem az , hanem szimpla mellébeszélés) továbbra is élek a gyanúperrel , hogy meg sem próbáltad igazán , elvből elítéled az egészet. Mert nekem ez jön le az írásaidból , unszimpatikus neked az egész , szerinted mindenért fizetni kéne. Rendben van. Ez is egy vélemény.

Érteni kell hozzá ez tény;) Ha értesz hozzá nem szívsz , mint ahogy én se szívtam. Egyszer volt problémám egy szkennerrel , de 10 perc alatt kiokoskodtam a megoldást. Wifi meg mind a 10 laptopon egyszere volt amire Linuxot tettem. Pedig nem is vagyok geek. Persze könnyebb a szabad szoftverekről valótlanságokat állítani mintsem megtanulni használni.

Office meg csak a diákoknak ingyenes , bár 19 éves révén még én is az vagyok , használhatnám ha akarnám. Sőt még ez a kijelentésed is erősen sántít , mert csak akkor kapsz ingyen officet , ha már korábban megvettél egy régebbi verziót (hja ennek aztán sok értelme van így...) . Teljes ingyenességről szó sincs itt;) Warez meg mindig is lesz , nem csak a ms termékeik a fizetősek.

Én se akarok szívni csak használni a gépet , ezért nem használok w$-t;). Egyébként én sose warezoltam , mindenem jogtiszta. W$ telepítés után a netet se látta , régebbi nyomtatóhoz nem volt az új w$ verzióhoz kompatibilis driver , csúnya is , testreszabhatatlan is. Volt , hogy vírusírtó mellett is sorra tűntek el a fájlok a gépről. Boot idő közel 2 perc , míg Debian alatt 9 mp (!!!). w$-ból a hetes verziót használtam , na az volt csak igazán szopás , sőt sokan mondják hogy a régebbi verziói az XP meg ezek még nagyobb szarok voltak o-o

Egyébként Linuxra nem azért nincsen meg minden driver mert nem lehet felvinni rá , hanem mert az ilyenek mint a mikorszopsz külön fizetnek azért , hogy ne is legyen. Teljesen versenyellenes az amit csinálnak és saját magukon kívül senkinek sem jó.EU , Novell ,Google és az Opera is és még rengetegen perelték be őket - nem véletlenül.

Microsoft egy nagyon jó példa arra , hogy ha tehetségtelen programozó vagy de kőgazdag (bill gates) akkor mindent feltudsz vásárolni és összetudsz lopni magadnak egy céget. Aztán létehozták a BSA-t , nehogy más is tovább plagizálja a másoktól felvásárolt szoftvereiket. Ez semmi más , csak egy marketing bullshit , eleve többet költenek marketingre mint sem fejlesztésre... Enyhén szólva is átbässzák a felhasználóikat , betesznek egy csempés felületet aztán kiadnak egy új verziót , amit persze ráerőszakolnak az emberekre (directxx 12 péládul). Lehet , hogy ingyenes lesz a w$ , de szerintem csak a kényszer miatt , mivel már a konkurencia is sok terméket ingyen ad.

Milyen jó , hogy te akarod megmondani , hogy normális ember mit csináljon és mit nem;)

Nyilvánvalóan neked az a sorsod , hogy egész életedre m$ felhasználó maradsz, aztán majd a jó kis informatika oktatásban a gyerekeidet is belekényszerítik a felhasználótáboruknak a következő generációjába.

Nos , meddő beszélgetés ez úgy látom , Stallmanról már kismilliórszor leírtam , hogy egyáltalán nem értek vele egyet sok mindenben és megszállott elfogult ember sok kijelentésének nincs valóságalapja. Ezt már legalább harmadszor írom , mégse fogod fel , inkább én tudlak sajnálni. Én elfogadom mások véleményét is , neked viszont csak a sajátod létezik ahogy látom. Fizess , ha neked úgy tetszik , senki nem mondta , hogy ne tedd. De ne ítéld el azokat akik nem az informatika oktatásból valamint egyéb erőszakos üzleti manőverekből eredő ignoranciából importálják az általuk használt termékeket. Én se ítélem el azokat nyilvánvalóan akik csak fizetős termékeket használnak ,- mert ez irreleváns -és mint mondtam , van sok fizetős termék amiért én is fizetnék. Viszont az én megvetésem leginkább csak a m$-ra és annak "szoftvereire" terjed ki , a felhasználóikra nem. A szabad termékek mint mondtam teljesen jogtiszták , ugyanúgy mint a megvásárolt fizetős programok.

Statisztika... desktop rendszerekről beszélünk... w$ részesedése 93 % , OS X-é 6% , Linuxnak és a szabad szoftvereknek marad az 1%. , nézz utána , ettől max 1-2%-os eltérést fogsz találni.

Igen eltaláltad , az összes zeném és filmem jogtiszta. A kedvenc együtteseimet tisztelem annyira , hogy megvegyem a lemezeiket , a filmek esetén szintúgy. Játékok meg nem érdekelnek.

2015. márc. 31. 23:40
 20/26 A kérdező kommentje:

" Szóval ne papolj itt a warezolásról amikor te is ugyanazt csinálod, hacsak nem minden zenédet meg videódat jogtisztán szerezted meg. De kizártnak tartom. De ahogy a gondolkodásodat elnézem te azokért sem vagy hajlandó fizetni és a filmeket meg a zenéket is a te logikád szerint ingyen kéne legyártani. "

* Adj , türelmet uram.... *

Hajlandó vagyok , olyanokért nem vagyok hajlandó amiket nem akarok használni se. És nem is használom. Hol itt a probléma ?

Ha HASZNÁLNI akarnám akkor warez helyett fizetnék érte. DE mivel NEM IS AAKROM HASZNÁLNI , tárgytalan az egész.

Fuck logic....

2015. márc. 31. 23:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!