Hogyan kell rá telepíteni Linux-ot vagy Windows7-et?
Nekem kb. fél éve van Linux a gépemen. Előtte kb 10 évig szívtam windowsokkal, volt 3.1-em is, bár akkor még kis szaros voltam, de win98 óta használok igazából komolyan windowst. Ez a fél év komolyan olyan érzés, mint amikor egy fülledt szobából kilépsz a friss levegőre :D
Végtelen lehetőségek előtted meg minden. És amikor pl windowst kell vkinek újraraknom, akkor érzek ilyeneket:
- de tré, hogy nem lehet lescriptelni az új programok telepítését és mindig letöltés-duplaklikk-nextnextnext
- de tré, hogy windowson nincsenek repók
- de tré, hogy az előre letöltött programok nem frissítik magukat alapból
stbstb... ezeket már leírtuk tabakival
A legnagyobb hiba amivel eddig találkoztam az volt, hogy a wifi kártyámhoz drivert kellett letöltenem, mert ami be volt építve a kernelbe, azzal kicsit furán működött :D
Olyan előnyöket soroltunk a Linux mellett, amik Windows-on általában hátrányok. A legfőbb hátránya a winnek persze az, hogy "magához köt", hogy fizess, fizess, fizess. Ez nem hiba, hanem hátrány. Ha én írnék egy fizetős licence-es operációs rendszert, én is erre törekednék. De attól még aljas dolog például, hogy arra sem adnak lehetőséget, hogy mondjuk az alapértelmezett desktop helyett használj mondjuk egy ingyeneset, nyíltat, ha az jobban tetszik. Pl megnézném a windowst KDE-vel vagy Cinnamonnal :D
Kérdező: látom a hittérítők feladata befejeződött, és átálltál a sötét oldalra :-)
Amúgy melyik linuxot teszed fel (csak azt nem mondd h a mint-et)?
Csak megjegyzem h egy régebbi notira nem win 7 való hanem xp és azzal se akadt volna.
Ha furán működik a wifi-d, akkor a beállítások > driver management-ben állítsd át a másik felajánlott driverre.
Nekem a Broadcom BRC4313 wifi jobban megy a wl nevű driverrel. Sajnos a B43 nem támogatja (még) ezt a kártyát :(
És örülök, hogy a Linuxos táborban köszönthetünk :D Ha bármi kérdésed/problémád van, állunk rendelkezésedre :D
Engem is érdekelne, melyik disztrót raktad fel és melyik asztallal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!