Windows11 telepítése lenne egy új gépre pendrive-ról. Mi a telepítés menete ha olyan gondba ütköztem, hogy illesztőprogramot kér?
Az alaplap Asrock a520m-hvs. A processzor AMD Ryzen.
A bootmenüben beállítottam, hogy a pendrive-ról bootoljon, onnan be is tölti a telepítőt, majd kér programot valamihez. A dvd olvasóba betettem az alaplap telepítőlemezét, de nem talál megfelelő programot, sőt mi több egyáltalán nem választható ki onnan program, mert üres a keresési eredmény.
Majd kis pihentetés után (mert muszáj volt lenyugodni) újra próbálkoztam, de a gép indítás után ez a szöveg jelentkezik: ... boot-loader v6.0 (a kipontozott részen is van szöveg, de csak az utolsó másfél betű látszik a képernyőn.
#50 Ez nagyon igaz!
Ha már sok minden fal feltéve a gépre, akkor sok problémába ütközhet utána az ember.
Már persze javasolja a 11-re való frissítést, Most megteszem csupán kíváncsiságból.
Bár, mint korábban írtam, én a tiszta telepítés híve vagyok, nem az új verzióra frissítésé.
10-ről 11-re a frissítés kb 20 percig eltartott, viszont minden program fennakadás nélkül tovább fut 11-en is. Persze egy médialejátszón, egy torrent kliensen és egy játékon kívül más nem is volt fent.
A kérdés ami közben megfordult a fejemben, hogy ha a Win10 támogatás megszűnik és ha esetleg a későbbiekben sem tudnám egyből a 11-et feltelepíteni, akkor ugyebár felteszem a 10-est, nade akkor amikor terméktámogatás nincs a 10-es Windowsnak, eleve fel fogja-e ajánlani a frissítést 11-re mint most, vagy bármi módon frissíthető lesz-e 2025 október 14 után 11-es Windowsra?
Mostani win11-et Ghostold, le az adat partícióra. Persze előbb tedd rendbe. (Lemezkarbantartó / rendszerfájlok törlés--update+kézbesítés törlése)
Innen bármikor visszaállíthatod, nem kell cicózni. Hébe-hóba nagyobb 11 frissítés után csinálj új mentést, a régit meg töröld.
Amúgy most digitális lic. kaptál a 11-re bármikor telepíted ez lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!