Windows11 telepítése lenne egy új gépre pendrive-ról. Mi a telepítés menete ha olyan gondba ütköztem, hogy illesztőprogramot kér?
Az alaplap Asrock a520m-hvs. A processzor AMD Ryzen.
A bootmenüben beállítottam, hogy a pendrive-ról bootoljon, onnan be is tölti a telepítőt, majd kér programot valamihez. A dvd olvasóba betettem az alaplap telepítőlemezét, de nem talál megfelelő programot, sőt mi több egyáltalán nem választható ki onnan program, mert üres a keresési eredmény.
Majd kis pihentetés után (mert muszáj volt lenyugodni) újra próbálkoztam, de a gép indítás után ez a szöveg jelentkezik: ... boot-loader v6.0 (a kipontozott részen is van szöveg, de csak az utolsó másfél betű látszik a képernyőn.
A konfig.:
16gb ddr4 3000mhz
Asrock a520m-hvs AMD520
AMD Ryzen 5 3400G
Adata ultimate su800 256gb ssd
Illetve 3sb sata hdd, de ezek nincsenek jelenleg rákötve sem, meg egy Plextor dvd író, ami szintén le van jelenleg húzva az alaplapról.
Ez tudomásom szerint, mind megy windows 11-el.
Csak azért írom, mert nem értem hogy mért nem lehet ráklikkelni a "telepítés" gombra.
Sose láttam még olyat hogy csak úgy kéretlenül felugrana a driverválasztó ablak.
Az Install gomb nálam csak akkor szürke ha elfelejtem bepipálni a feltételek elfogadása négyzetet.
Én sem láttam még ilyet eddig, nyilván ez is az oka hogy értetlenül állok előtte és mivel nem tudok a megfelelő gombra ráklikkelni így itt áll mindjárt a legelején a folyamat.
Mert érteném én, ha valamelyik összetevő a gépben nem érné el a minimum követelményt, de így?
Ugyan nem nagy kunszt a Windows telepítés, de valahogy ettől függetlenül sosem volt a kedvencem. Ezzel a mostani esettel nem változott pozitív irányba.
Ja és olyan hogy "feltételek elfogadása" négyzet még csak nem is láttam.
A szöveg amit kiír az ablak alatt, az sem látszik teljesen, látszik hogy még van írás, de se csúszka vagy bármi nincs, amivel lejjebb lehetne vinni a szöveg képet.
Ez ugyan az a kép, amit már láthattál. A "Microsoft" "támogatás" "jogi tudnivalók" fölött van két sor szöveg, illetve látszik hogy folytatódik egy harmadik sorban, de az alig látszódik. Ennek a szövegnek nincs csúszkája hogy lejjebb vigyem a szöveg láthatósága miatt.
A "Telepítés" felirat pedig inaktív, ugyan úgy, mint a "vissza". Bár nem is szeretnék visszalépni, hanem csupán telepíteni.
A két myelvválasztás ablak már megvolt ezen ablak előtt?
Win10 telepítő fut rajta? (csak hogy fut-e, ne telepítsd)
Nem, nem volt nyelvválasztás.
Rögtön ezzel kezdődött a folyamat, hogy ezt az ablakot beadta, azaz lényegében véve még semmiféle telepítés el sem kezdődött, mindjárt itt az elején elakadt a folyamat.
Testvérem munkatársa készítette ezt a telepítőt, Windows 11 lett kérve tőle és csak remélem, hogy valóban azt is tette rá. Testvérem szerint nagyon érti a programokat, szóval szerinte megbízható... bár senki sem tévedhetetlen.
Az, hogy Win10 telepítő futna-e rajta azt nem tudom, ma raktam össze a gépet, gondoltam fel is teszem az op rendszert, meg azután amik kellenek programok, mert ma éppen rá is érek ilyenre.
Úgy emlékeztem azt mondtad hogy te csináltad a telepítő pent MCT-vel..
De eszerint valaki más csinálta ismeretlen módszerrel. :(
Szerintem valaki más csinálja újra azon telepítő pendriveot. Ha van másik géped akkor te magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!