Windows11 telepítése lenne egy új gépre pendrive-ról. Mi a telepítés menete ha olyan gondba ütköztem, hogy illesztőprogramot kér?
Az alaplap Asrock a520m-hvs. A processzor AMD Ryzen.
A bootmenüben beállítottam, hogy a pendrive-ról bootoljon, onnan be is tölti a telepítőt, majd kér programot valamihez. A dvd olvasóba betettem az alaplap telepítőlemezét, de nem talál megfelelő programot, sőt mi több egyáltalán nem választható ki onnan program, mert üres a keresési eredmény.
Majd kis pihentetés után (mert muszáj volt lenyugodni) újra próbálkoztam, de a gép indítás után ez a szöveg jelentkezik: ... boot-loader v6.0 (a kipontozott részen is van szöveg, de csak az utolsó másfél betű látszik a képernyőn.
A Windows10 teljesen szokásos módon, minden gond/probléma nélkül felment a gépre pendrive-ról.
Meg kell jegyeznem, nagyságrendekkel gyorsabban zajlik le a telepítés folyamata pendrive-ról, mint optikai lemezről.
Persze még mindég furcsa ettől függetlenül, hogy a Win11-nek mi gondja volt? De számomra megfelel a win10 is, tehát semmi gondom nincs végülis.
Jönnek a programfeltelepítések, elsősorban az alaplap, majd amikre szükségem van.
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a nagyon hasznos segítségeket!!
Érdemes volt idefordulni segítségért.
Én azért mégis azt javaslom hogy bios frissítés után ne a win10-et frissítsd, hanem tiszta telepítéssel tedd fel a win11-et a partícionálatlan helyet megadva telepítési célnak (mindent törölj róla, a kis rejtett partíciókat is).
Sajnos a w10 telepítő már hibásan partícionál, ezért nem javaslom.
Az is lehet, hogy ha valamelyik régebbi BIOS van rajta és nincs benne bekapcsolva a TPM azért nem lehet telepíteni rá a Win.11-et.
#42 Igen, tudom hogy válthatnék 11-re és szerintem innen már menne is probléma nélkül.
#43 Emlékezetből nem tudnám megmondani a verziószámot, de a következő indításnál megnézem.
#44 Most egy ideig megleszek a Win10-el szerintem, de ha egyszer rászánom magam hogy 11 legyen (bár jelenleg nem érzek hátrányt a 10-el.) akkor egyértelmű hogy inkább tisztán telepíteném.
#45 Na, pont ezt nem sikerült végigzongorázni a 11-el, mondhatni nem sokáig jutottam vele.
#46 Láttam ezt a listát, amikor megnéztem hogy a Win10-et telepíthetnék-e rá.
"Láttam ezt a listát, amikor"
Akkor azt os láttad hogy a régi 1.x (-2021) bios verziók nem win11 kompatibilisek.
Részben szerencsére a 3.50 verziós bios van az alaplapon. Erre is emlékeztem, hogy ezt láttam amikor a biosban voltam, de nem merte írni, mert biztos nem voltam benne. Most megnéztem CPU-Z programmal.
Azért írtam hogy részben szerencse, mert így nem kell frissítenem, de továbbra is kérdéses, hogy mért nem ment fel a Win11.
A jövőre nézve vet fel kérdést, ugyanis 2025 október 14-től megszűnik a Win10 terméktámogatása. Persze tudom, ha nem megy fel egyből a Win11, akkor felteszem a 10-est, majd frissítem 11-re. Ez sem ördöngösség, megtartom pendrive-on a 10-es verziót és újratelepítésnél azt használom, majd frissítés... csak hát nem ennek kéne a módjának lenni ezen a gépen.
Gondolom valami apróság gubanc még lehet.
De egyébként kifogástalanul működik jelenleg a gép Win10 alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!