Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows11 telepítése lenne...

Windows11 telepítése lenne egy új gépre pendrive-ról. Mi a telepítés menete ha olyan gondba ütköztem, hogy illesztőprogramot kér?

Figyelt kérdés

Az alaplap Asrock a520m-hvs. A processzor AMD Ryzen.

A bootmenüben beállítottam, hogy a pendrive-ról bootoljon, onnan be is tölti a telepítőt, majd kér programot valamihez. A dvd olvasóba betettem az alaplap telepítőlemezét, de nem talál megfelelő programot, sőt mi több egyáltalán nem választható ki onnan program, mert üres a keresési eredmény.

Majd kis pihentetés után (mert muszáj volt lenyugodni) újra próbálkoztam, de a gép indítás után ez a szöveg jelentkezik: ... boot-loader v6.0 (a kipontozott részen is van szöveg, de csak az utolsó másfél betű látszik a képernyőn.

nov. 30. 18:26
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:

Videokártyát nem tartalmaz a gép, az alaplap és a Ryzen oldaná meg ezt a feladatot.

Nem tudom ez az információ lényeges-e, de gondoltam hátha.

Pendrive-ról sem telepítettem még, eddig mindég optikai lemezről volt win '98, XP, 7. (mikor mi volt a soron időrendben)

De ez az első alkalom hogy gondba ütköztem és eléggé fenn is akadtam rajta :(

nov. 30. 21:06
 12/53 anonim ***** válasza:
Én ezeken a kepfeltoltes.eu oldalakon csak reklámokat és pucér nőket látok telefonon. Normális képmegosztót kéne választanod. Régebben tiltva is volt itt az .eu ra végződő.
nov. 30. 21:08
 13/53 A kérdező kommentje:

Bocsánat, nem tudtam hogy nem jó az a képmegosztó oldal.

Na akkor egy másik oldalról:

[link]

[link]

Továbbá, a biosban a két módosítás amiket csináltam, azt véglegesen hagyjam majd így, vagy csupán a Windows telepítése miatt kellettek ezek a változtatások?

nov. 30. 21:25
 14/53 anonim ***** válasza:
100%
Kapcsold ki a gépet és húzd le az optikai meghajtó SATA kábelét. Majd ha kész a telepítés megkersgéli a DVD driverét, a telepítéshez nem kell.
nov. 30. 21:32
 15/53 anonim ***** válasza:

A biost hagy úgy véglegesen ahogy beállítottad.

Ez a driver választó izére nincs szükség. Az alap problémát mutasd.

nov. 30. 21:36
 16/53 A kérdező kommentje:

#14 A csatlakozót lehúztam, az eredményen nem változtatott a művelet, ugyan úgy a programválasztásnál megakad a dolog.

#15 A pendrive amikor kis időt tölt, ez a kép fogad legelőször:

[link]

Ha az "n" billentyűt ütöm le, akkor megy tovább a korábban küldött képekhez ez kevés pendrive aktivitás után.

nov. 30. 21:57
 17/53 anonim ***** válasza:
100%
#16 Nyomsz egy Z betűt (magyar billentyűzeten) és ennyi.
nov. 30. 22:09
 18/53 A kérdező kommentje:

A "z" betű lenyomása sikeresen megoldotta a korábbi szöveg megjelenését.

Nagyon szépen köszönöm!

Most a driverválasztásnál akad meg a folyamat, ugyan úgy mint korábban, a "vissza" és a "telepítés" gomb inaktív.

Azaz, egyiket sem lehet választani, csupán bezárom a driverválasztót, amivel természetesen kilépek a telepítőből.

Nyilvánvalóan a telepítés gombnak kéne aktívnak lennie, és menne is a folyamat annak rendje és módja szerint.

nov. 30. 22:30
 19/53 anonim ***** válasza:

Minek akarsz drivert..???

Semmi szükség rá. A CD nem arra való.

nov. 30. 22:41
 20/53 A kérdező kommentje:
Nem akarok semmiféle drivert, csupán a Windowst feltelepíteni. De mindjárt az elején ez a driverválasztó jelentkezik, amitől nem tudok megszabadulni, illetve a telepítést elkezdeni, mert nem aktív a "telepítés" gomb amire ráklikkelnék a telepítés elkezdéséhez.
nov. 30. 22:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!