Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Windows11 telepítése lenne...

Windows11 telepítése lenne egy új gépre pendrive-ról. Mi a telepítés menete ha olyan gondba ütköztem, hogy illesztőprogramot kér?

Figyelt kérdés

Az alaplap Asrock a520m-hvs. A processzor AMD Ryzen.

A bootmenüben beállítottam, hogy a pendrive-ról bootoljon, onnan be is tölti a telepítőt, majd kér programot valamihez. A dvd olvasóba betettem az alaplap telepítőlemezét, de nem talál megfelelő programot, sőt mi több egyáltalán nem választható ki onnan program, mert üres a keresési eredmény.

Majd kis pihentetés után (mert muszáj volt lenyugodni) újra próbálkoztam, de a gép indítás után ez a szöveg jelentkezik: ... boot-loader v6.0 (a kipontozott részen is van szöveg, de csak az utolsó másfél betű látszik a képernyőn.

#bootolás #illesztőprogram #új telepítés
ma 18:26
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
SSD-re lenne a telepítés, ha sikerülne elkezdeni eredményesen.
ma 18:43
 2/15 anonim ***** válasza:

Innen töltsd le a telepítőt (Windows 11 telepítési adathordozó létrehozása).

A MediaCreationTool-lal rálehet tenni egyből a pendrive-ra a telepítőt és elfog indulni a telepítő.

[link]

ma 18:55
 3/15 A kérdező kommentje:

Van Windows 11-em pendrive-on, ugyan onnan amit linkeltél.

Nem a win11 hiánya a gond, hanem hogy nem tudom feltelepíteni, mert programot kér már a win twlwpítő a folyamat leges-leg elején.

Tehát, még a telepítés sem kezdődik meg konkrétan, mivel egy konkrétan nem megnevezett programot hiányol.

Szóval, tudnom kellene hogy melyik program kellene és azt hogyan tegyem láthatóvá a telepítő számára, mert az alaplap telepítőlemezén nem lát megfelelő programot. (sőt, semmit sem lát ott)

ma 19:08
 4/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom erre gondoltál-e?

https://www.youtube.com/watch?v=Sf7fyJcs5Aw

ma 19:11
 5/15 anonim ***** válasza:
De mivel tetted rá a telepítőt a pendrive-ra mert avval van valami probléma.
ma 19:30
 6/15 A kérdező kommentje:

AMD processzorom van, nem a videóban említett intel.

Látni látja, vagyis látta a meghajtókat, csupán tartalmat nem jelenített meg semmit.

Az egyszerűség kedvéért nincs is a gépben csak egy SSD, az optikai meghajtó és a pendrive.

De a meghajtók tartalma egyiknél sem jelenik meg a windows telepítő előkészítőjének ablakjában, ahol ki lehetne választani a programot. (amit nem is tudok igazán, hogy milyen programot hiányol)

ma 19:31
 7/15 A kérdező kommentje:

#5 A windows hivatalos oldaláról lett készítve.

Testvérem egyik munkatársa készítette, aki már több alkalommal csinálta ezt más munkatársai számára is, az elmondások alapján minden probléma nélkül.

ma 19:36
 8/15 A kérdező kommentje:
Igazából azt nem tudom, hogy milyen programot hiányol, azt hogyan lehet láthatóvá tenni a telepítő számára és hogy most miért jelenik meg a "nero boot-loader v6.0" (időközben megtudtam az első szót ami nem volt látható) szöveg a telepítő elindulása helyett?
ma 19:41
 9/15 anonim ***** válasza:

Valamit nagyon rosszul csinálsz.

Biosban CSM-et kapcsold ki, Secure boot-ot kapcsold be,

Pendriveot az MCT-vel készítsd.

A valami valamit problémázik nem elegendő leírás. Fotózd le és mutasd..!

ma 19:50
 10/15 A kérdező kommentje:

#9 Megcsináltam az engedélyezést és a tiltást.

Más lett kicsit a boot kiírás, úgy tűnik igazad lehet.

Most a következő a helyzet, miután a pendrive betöltötte az előkészítőt:

[link]

[link]

ma 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!