Milyen Linux disztribúciót lehet annak a kezdőnek ajánlani, aki nem akar Ubuntut vagy Ubuntu alapú disztribúciót használni?
Kezdőknek Linux Mint Cinnamon felülettel. A Nobara nem is tudja hibák nélkűl alapból kezelni a You tube-t. Ezt vitrualbox-ba kiprobáltam, itt is bukott meg a Nobara. Az OpenSuse az tetszet, de abba meg rendes szoftverközpont nincs. A Yast-al ne gyertek létszives. Még a Manjaro jöhet szóba rendesen használható disztro-ként. De ott már legyen legalább 3-4 hónap Linux ismereted és állj késszen hogy bármikor kérdezheted interneten hogy mit hogyan kell megjavítani. Egy ilyen jellegű saját javítást előtte végez el legalább. Fedora se a legjobb a Gnome felület miatt. Előbb szerez 1-2 év Linux tapasztalatott a Linux Mint-el. Utána már variálhatsz hogy melyik is legyen. De eddig még nem láttam a Linux Mint-nél jobb Linux disztrot. Mindegyiknek volt valami hiányossága a Linux Mint-hez képest.
Röviden: Linux Mint a te rendszered.
Mivel ötös válaszomat jól felbontozták a sikertől felbuzdulva leírtam miért nem jó választás fedora kezdőknek.
Szívesen.
"Az OpenSuse az tetszet, de abba meg rendes szoftverközpont nincs."
Mitől rendes vagy rendetlen Nálad egy szoftverközpont Thunderfairy?
Nekem nem tűnik rossznak:
"A Yast-al ne gyertek létszives."
Mi a baj a YaST-tal?
gentoojedi
Nézd meg egy Ubuntu, Linux Mint vagy Manjaro szoftverközpontját. Olyan egy rendes szoftverközpont. Pont a YaST-ra is ez a hozzáértőknek való dolog jön be OpenSuse alatt. Köszi de nem kérek ebből. Eléggé átláthatatlan az egész. Bezzeg a fentebb felsorolt 3 disztroba teljesen jól ott van minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!