Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen Linux disztribúciót...

Milyen Linux disztribúciót lehet annak a kezdőnek ajánlani, aki nem akar Ubuntut vagy Ubuntu alapú disztribúciót használni?

Figyelt kérdés

jan. 12. 02:07
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
91%
Linux Mint Debian Edition. De esküszöm, nem értem, hogy miért jó kerülni az Ubuntu alapot.
jan. 12. 02:51
 2/32 anonim ***** válasza:
79%
Mate alapú Debian stable (Live lemezképpel azonnal kipróbálható és telepíthető is)
jan. 12. 03:00
 3/32 anonim ***** válasza:
9%
Arch linux DWM-el.
jan. 12. 03:14
 4/32 anonim ***** válasza:
43%
Fedora
jan. 12. 03:27
 5/32 gentoojedi ***** válasza:
43%

Fedora pont nem kezdőknek való. Arra van a Nobara. Az a fedora könnyítése kezdőknek.

Mellesleg kezdőknek ott van még openSuSE Leap és Mageia.

[link]

[link]

jan. 12. 08:51
 6/32 Thunderfairy ***** válasza:
68%

Kezdőknek Linux Mint Cinnamon felülettel. A Nobara nem is tudja hibák nélkűl alapból kezelni a You tube-t. Ezt vitrualbox-ba kiprobáltam, itt is bukott meg a Nobara. Az OpenSuse az tetszet, de abba meg rendes szoftverközpont nincs. A Yast-al ne gyertek létszives. Még a Manjaro jöhet szóba rendesen használható disztro-ként. De ott már legyen legalább 3-4 hónap Linux ismereted és állj késszen hogy bármikor kérdezheted interneten hogy mit hogyan kell megjavítani. Egy ilyen jellegű saját javítást előtte végez el legalább. Fedora se a legjobb a Gnome felület miatt. Előbb szerez 1-2 év Linux tapasztalatott a Linux Mint-el. Utána már variálhatsz hogy melyik is legyen. De eddig még nem láttam a Linux Mint-nél jobb Linux disztrot. Mindegyiknek volt valami hiányossága a Linux Mint-hez képest.

Röviden: Linux Mint a te rendszered.

jan. 12. 11:54
 7/32 anonim ***** válasza:
Debian Mate miért ne lenne jó? Ma már teljesen tud magyarul, a stable miatt meg teljesen stabil.
jan. 12. 13:04
 8/32 gentoojedi ***** válasza:

Mivel ötös válaszomat jól felbontozták a sikertől felbuzdulva leírtam miért nem jó választás fedora kezdőknek.

[link]

Szívesen.

jan. 12. 13:30
 9/32 gentoojedi ***** válasza:

"Az OpenSuse az tetszet, de abba meg rendes szoftverközpont nincs."

Mitől rendes vagy rendetlen Nálad egy szoftverközpont Thunderfairy?

Nekem nem tűnik rossznak:

[link]

"A Yast-al ne gyertek létszives."

Mi a baj a YaST-tal?

jan. 12. 13:44
 10/32 Thunderfairy ***** válasza:

gentoojedi

Nézd meg egy Ubuntu, Linux Mint vagy Manjaro szoftverközpontját. Olyan egy rendes szoftverközpont. Pont a YaST-ra is ez a hozzáértőknek való dolog jön be OpenSuse alatt. Köszi de nem kérek ebből. Eléggé átláthatatlan az egész. Bezzeg a fentebb felsorolt 3 disztroba teljesen jól ott van minden.

jan. 12. 14:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!