Linuxosok! Milyen disztribúciót használtok és milyen asztali felülettel?
Ubuntu a default ablakkezelővel (most talán Gnome 3, de amúgy nekem bevált a Unity is). Nekem elég, hogy működik, nem használom ki a specialitásait.
Van egy ősi notebook is a családban, amit juszt se lehet lecserélni, mert ragaszkodik hozzá a gazdája. Azon Xubuntu van, xfce-vel. 1 GB RAM, Intel Celeron M processzor, egy élmény rá bessh-zni is, ha valamit segítenem kell.
Devuan 3.1.1, XFCE
Mint 20.2, XFCE
Ubuntu 20.04 Gnome
Utóbbi hamarosan kukázva lesz mert borzasztó.
Debian + Gnome
Red Hat + Gnome
A csillivilli feluletek igazabol csak az eroforrasokat zabaljak, raadasul az ido nagy reszeben nem magat a GUI-t nezegeted, hanem valami programot futtatsz.
Kubuntu 20.04
Sajnos elég sok hibája van. Mikrofon hülyéskedik, néha elfelejti a VGA drivert, automount nem megy, stb. Plusz utálom a Snap-et. Korábban Mint-et használtam, de sajnos dobták a KDE-t.
Gondolkodtam Manjaro-n, de oda meg szerintem a Samsung printer driver nem menne fel, mert abból meg csak PPA-t találtam.
Mint Cinnamon
Debian ablakkezelő nélkül
Lubuntu Xface
A gnome az egyik legerőforrászabálóbb GUI.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!