Miért nem lehet az Excelben körkörös hivatkozást csinálni?
A hibás elgondolás kijavítása nem kötekedés.
Arról pedig vitatkozhatnánk, hogy ki a "senki". Alapvető dolgokat sem vagy képes felfogni. Válasznak meg csak azt fogadod el, ami a saját, hibás elméletedet alátámasztaná.
Szerintem kezeltesd magad.
"Tudom értelmezni a túlcsordulást."
Nem.
Az ugyanis sehogy nem fog -1-re kijönni.
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int i=0;
while(true) {
cout << i << "\n";
i=2*i+1;
}
return 0;
}
//futtasd nyugodtan :)
Hagyjátok szegényt!
Ez van, amikor apa és anya testvérek. Nem tehet róla.
"//futtasd nyugodtan :)"
Ezzel most bebizonyítottad, hogy nem csak a táblázatkezeléshez, de a programozáshoz sem értesz.
Nyugodtan futtasd le a programodat mondjuk "i=4*i+1;"-vel, és lám, mit fogsz kapni? Ha erre azt mondod, hogy ennek az egyenletnek is -1 az eredménye, akkor tényleg menthetetlen vagy.
Sőt, ha oda +1-t írsz, akkor meg mindig -2-t fog adni.
Nem azért, mert annyi az eredménye, hanem a túlcsordulás jellegzetességeiből adódóan. Az, hogy egy egyenletnél véletlenül a jó megoldást adta, az nem jelent semmit. De erről magad is meggyőződhettél volna, ha leteszteled 3-4 különböző esetre.
Helyesbítek, félreírtam: ha +2-t írsz oda, akkor fog -2-t adni.
De a lényegen nem változtat.
Ráadásul a túlcsordulásra alapozni elég nagy körültekintést, és tervezést igényel.
nem értek a programozáshoz?
"Milyen fordítóval?"
olyasmivel ami C++-t fordít :) Ajánlom a gcc-t
Egyébként lényegtelen, hogy hány byte-on ábrázol,
long long int-re is működik short-ra is. A lényeg, hogy kettes kompelensben ábrázoljon.
Egyáltalán honnan jött hogy nem értek a programozáshoz? XD
igen, erre a speciális esetre működik. fun fact volt :)
"Nyugodtan futtasd le a programodat mondjuk "i=4*i+1;"-vel, és lám, mit fogsz kapni? Ha erre azt mondod, hogy ennek az egyenletnek is -1 az eredménye, akkor tényleg menthetetlen vagy."
Nem állítom :DD
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!