Mi lehet a következménye, ha valaki kap 1 levelet a t-home-tól, hogy a Warner Bros rájött, hogy a te ip címedről illegális letöltés történt 1 torrent oldalról?
Nem csinálja ezeket a kódolásokat bárki kisujjból tényleg.Nem olyan egyszerű ez.De a kalózok között rengeteg a nagy tudású szakember.Tényleg szinte azonnal kiderül,ha valamelyik studio vagy jogvédő ilyesmivel próbálkozik....Nézd csak meg mi lett az írásvédett dvd-kel.Bárki tíz perc alatt kikódol egy filmet a dvd shrinkkel pl,mert valamelyik kocka rájött,hogy mi a technológia,és azóta már szoftvert is csináltak a semlegesítésére.
Azért kell annyi cd-t eladni,mert a kiadó társaság lenyúlja a lóvétok nagy részét.Ők az igazi tolvajok és nem a torrentezők.Ma már akkora a túlkínálat mindenféle zenei ill. filmes alkotásból,hogy képtelenség lenne megvenni mindent,amit az ember szeretne,amire kíváncsi.Egyébként sincs pénzem,amit ilyenekre költhetnék.És ezzel nem vagyok egyedül.A torrentezők közvetve végülis jót tesznek az előadókkal,hiszen ismertté teszik a műveiket,terjesztik azokat.Ha valakinek nagyon megtetszik,akkor el fog menni az üzletbe,és megveszi az eredetit szépen tokkal-vonóval.Mert azt kirakhatja a polcra,hogy lássa mindenki,aki meglátogatja,és az a hanghordozó tényleg időtálló,nem úgy mint egy házilag írott.Még több torrentező tenné ezt,ha nem annyiba kerülne egy cd/dvd mint amennyibe kerül.Megoldás:le kell csökkenteni a kiadók részesedését normális mértékre,ezáltal töredékére fog csökkeni egy hanghordozó ára,sokkal többet fognak eladni belőle,és így lényegesen több pénz jut majd az előadóknak,mint eddig.
Egyébként igazad van, de mondom, létezik a technológia, szóval ha törpénetesen egy olyan emberke oszt meg egy filmet, akinek sejtelme sincs az egészről, és nem ért hozzá, hogy feltörje, az csúnyán pórul járhat. De inkább azokkal van gond, aki ezt másolja és pénzért terjeszti, "eredeti" címszó alatt, inkább őket akarják ezzel megállítani, nem is a kis torrentezőket. A nagyobb kárt ezek a hamisítók okozzák, mivel abból tényleg semmit nem kap a készítő. A laikus kispénzű meg mit vesz meg? Az 500Ft-os hamisítványt, függetlenül attól, hogy tudja-e, hogy az hamis, vagy nem.
Egyébként nem biztos, hogy az lejjebb lehet verni az előállítási költséget, mivel abban a nagyobb alapköltség az alap lemez előállítása (amiről a többit másoljuk), mi eddig koncertfelvételeket készítettünk, azokhoz ami alap előállítási költségként felmerült, a hangtechnika (mikrofonok, keverő... stb.), hogy az úgy szóljon, ahogy kell. Most stúdiófelvételt szeretnénk készíteni, másabb technika, mint egy koncertfelvétel, itt is az alap előállítása lesz az első nagyobb költség, technika, stúdió, nem a sokszorosítás.
A mieink egyébként még nem kerültek megosztásra tudtommal :-) azt megveszik (1000-2000Ft közötti átlagáron tudjuk adni, az nekünk már jó).
Egyébként valamelyik külföldi csapat találta ki azt, hogy legálisan letölthető tőlük, hivatalos weboldalukról, minimális összegért, bolti CD ár töredékéért, hogy így is csökkentsék a saját előállítási költségeiket, a rajongóik úgyis kifizetik. Nekik megérte, de ők a nagyok. Viszont szerintem ez jobb megoldást jelent, mint ha a CD-DVD árait csökkentik, mert az még nem igazán kivitelezhető, ha minden lépcsőn profitot szeretnének az előállításhoz hozzájárulók. Én ebben látom a megoldást, amit ez a külföldi banda csinált, és filmeknél is, bár azt még nem próbálták, de szerintem kivitelezhető lenne. Így senki nem aggódna amiatt, hogy legális, és olcsóbban megszerezhetné a legálisat.
A feltöltők nem szoktak akárkik lenni...Amikor feltöltenek egy új torrentet,az nagyon sokszor eleve ellenőrizve van.Vagy a feltöltő által,vagy pedig a torrent oldal által.A torrent oldalakon az összes feltöltést ellenőrzik hozzáértők szerintem.Ha mégsem,akkor is szempillantás alatt kiderül.Tényleg nem nagyon szokták megszívni,legfeljebb a top tíz feltöltőre vadásznak.De annyi van már belőlük,hogy ez sem egyszerű.A rendőrségnek egyszerűen nincs annyi forrása és energiája,hogy üldözőbe vegye őket.Ha mégis elkapják,akkor kimennek a lakására,és elveszik a gépét.Aztán röhög egyet,elmegy a kimentett tartalomért,vesz egy új gépet,és ott folytatja,ahol abbahagyta.Egy magyar trackeren egyébként is olyan tartalom megy át,amik korábban már átmentek jópár külföldin.Az illegális tartalmak legelőször különben nem a torrenteken jelennek meg,hanem az ftp szervereken.Utána kerülnek csak ki torrentre.Ha dvd ripről van szó,az sem vészes.Tényleg nagyon gyorsan kiderül,hogy kódolva van.Hidd el nagyon-nagyon ritka az,hogy egy végfelhasználóra akadnak a jogvédők,ha egyáltalán keresik őket.Szerintem a t-online-nak is csak egy netrobot küldte azt a bizonyos jelentést,valamilyen sablonszövegben.Én még soha nem hallottam ilyet,még az interneten is először olvastam ennél a kérdésnél.
Aki meg pénzért árul hamisított dvd-ket manapság,az sz*pjon le.Nem tudok mást mondani.Pláne ha eredetiként állítja be.A torrent társadalomnak nem ez az ars poetikája.Adok-kapok,természetesen ingyen.Nem azért van ez az egész,hogy valaki meggazdagodjon belőle.
Amit utána írsz,azt nem értem pontosan.Azt akarod mondani,hogy a lóvé nagy része nem a forgalmazók és egyéb zsiványok zsebében köt ki?Valahogy ezt olyan nehezemre esik elhinni.Nem bírom elhinni,hogy reális ára van a cd-knek,dvd-knek...
Amit a legvégén írsz,az meg nem is olyan rossz ötlet:)
Mellesleg mi a zenekarotok neve?Í.Kíváncsi vagyok megtalálom e valahol az albumotokat a neten...
Én írtam, hogy ismerem a kérdező helyzetét.
Más is kapott már ilyen levelet, a tavalyi tóth benedeknek küldött kapott nagyobb visszhangot.
A WB meg úgylátszik előszeretettel figyel ha felhúzzák. Nagyon hamar felkerült a Dark Knight kamerás változata a netre, aztán kb 2-3 héttel később már megjelentek az első kommentek arról, hogy figyelik ezt a változatot, jópár amerikai kapott levelet. Mégis vitték és még most is viszik mint a cukrot. Én is ebbe futottam bele és lettem 'boldog' tulajdonosa egy hasonló levélnek, miután voltam elég bolond ahhoz, hogy nem néztem meg a kommenteket.
Egy CD előállítása a következő folyamatokból áll:
- kell az, aki zenél
- neki valahogy rögzíteni kell a zenét
- ehhez a rögzítéshez kellenek eszközök, ha nincs saját, vagy a saját nem alkalmas a célra, akkor bérelni kell, ennek van bérleti díja (eszközök: vegyünk egy koncertfelvételt példaként: mikrofon(ok) - típusonként eltérőek az árak, kábelek, koncertfelvétel esetén lehet esetleg állványokat is, ha szükséges, szükséges elegendő csatornát biztosítani, ha nagy kórus, akkor térmikrofonok, ha kevesebb az énekes, de mindenkinek külön mikrofon kell, akkor annyit, ahány ember, plusz a hangszerek, ezek száma határozza meg a csoportkábelt és a keverőpultot)
- persze meg kell fizetni a technikus munkadíját is, aki a keverőpultot kezeli, ha több munkatárs dolgozik aztán az utómunkát, mindegyiknek van munkadíja, ami pénz
- És akkor kész az alap lemez, amiről a másolatok készülnek, az már nem kerül ennyibe darabonként, de az árba ezeket mind bele kell számolni később.
- Azért sokszorosításkor hozzáadódik anyagköltségként az üres CD-k ára, amikre másolva lesz a hanganyag, a CD felületére kerülő kép grafikai tervezési díja, annak nyomtatási díja, a CD tokjának az ára, az a kis műanyag, a papír, ami bele kerül (borító), papír és nyomtatás.
- Nekünk nincs producerünk meg nagynevű kiadónk, a CD-inket tőlünk lehet beszerezni, koncerten, vagy ha ír valaki e-mailt vagy telefonál az illetékesnek. Tehát nekünk ez nincs benne az árban.
Nem olcsó így se.
Ha valaki filmekben és DVD-kben gondolkodik, annak magasabb költségekkel kell számolni, mert egy jó filmes kamerát vagy megvenni kell, ami nem 100ezernél kezdődik, hanem magasabb áron, vagy bérelni kell, ami szintén nem olcsó, hozzá az operatőr, ha szükséges, neki is van munkadíja, a filmvágónak is, ha anyagköltséget nézünk, üres DVD alapból drágább, mint egy üres CD, ez minőségi munkáknál sincs másképp.
kamuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Ha az igazi t-home lenne akkor nem e-mailbe küldené. Elvégre ő akkor nem biztos benne, hogy el is olvasod, nem kerül-e szemétbe, a spam szűrő nem fogja-e le.
Ha hivatalos lenne POSTAI LEVÉLBEN KÜLDENÉK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!