Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mi lehet a következménye, ha...

Mi lehet a következménye, ha valaki kap 1 levelet a t-home-tól, hogy a Warner Bros rájött, hogy a te ip címedről illegális letöltés történt 1 torrent oldalról?

Figyelt kérdés
2008. nov. 12. 08:51
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:

Igen olyan címre jött amit tud a t-home,hiszen ő adta ki.

És nagyon köszönöm a megnyugtató szavakat,hiszen tényleg halálra vagyok rémülve.Ilyen esetről még én sem halottam és remélem nem rajtam akarnak eredményt produkálni.

2008. nov. 12. 12:49
 22/67 anonim ***** válasza:
100%

ezt is írja:

"Amint arról korábban beszámoltunk, a RIAA máris jelezte, hogy a döntéstől függetlenül újabb pereket készítenek elő a tengerentúlon. Eddig többnyire könnyű dolguk volt, hiszen a 26 ezer ügyből a legtöbb peren kívüli megállapodással zárult, vagyis a megvádolt magánszemélyek, illetve csoportosulások igyekeztek elkerülni a bíróságot és inkább fizettek. Az biztos, hogy a jogvédő szervezet most komoly bátorítást kapott és némi önbizalomnövelésre is jó volt a döntés, hiszen bebizonyosodott, hogy képesek hozni a szinte kötelező győzelmet."

26 ezer ügy!!!

forrás: [link]

nem pánikolt keltek, hanem a következő két dolgot mondom:

1. attól, hogy Mo.-n speciális a jogi helyzet, mert maga a letöltés nem illegás és attól, hogy eddig még magánszemélyekre nem szálltak rá, az nem jelenti azt, hogy bárki aki torrententezik biztonságban lenne. Mert a technológiából következően a letöltés is jogsértő, mert egyből vissza is osztja.

2. Van más lehetőség, pl. rappidshare, megaupload és társai, ami viszont teljesen legális. Mivel csak letölt az ember.

Nem vagyok jogvédő, de ha van két lehetőség és az egyik teljesen legális és félévente csak 8000 HUFba kerül (ennyi a rapidshare előfizetése), ráadásul nem kell mennie a gépemnek hozzá egész nap, a másik viszont alapvetően illegális akkor minek használnám az illegálisat? Egyszerűen nem éri meg. Szerintem.

2008. nov. 12. 12:49
 23/67 anonim ***** válasza:
100%

Kötelező győzelem?Hagyjuk már!A mai internetforgalom 80%-a fájlcsere,annak meg nagy része torrent.Szomorú,hogy egyesek nem látják,hogy a torrentezés ellen folytatott küzdelem szélmalomharc.Csatát lehet nyerni,de háborút nem.Néha elkezdenek kétségbeesetten kapálózni a jogvédők,a torrent társadalom meg jót röhög rajtuk.Bolond lennék nyolc rugót kiadni,ha mindent megkaphatok ingyen,ráadásul hamarabb...

Április óta tízmillió felhasználóval nőtt a Pirate Bay torrentoldal felhasználóinak száma, amely így elérte a 22 milliót.

Egyelőre hiába küzdenek a kormányok és az internetszolgáltatók torrentezők ellen: a hires-hírhedt svéd Pirate Bay felhasználóinak száma tovább növekedett idén. A szájton a fájlcserében résztvevő felhasználók (peerek) száma idén április óta tízmillióval növekedett, így az oldal felhasználóinak száma elérte a 22 milliót.

Az adományokból élő, a hatóságok szeme elől gondosan rejtegetett szervereken működő szájt üzemeltetői eredetileg 2009-re tervezték elérni ezt a felhasználói számot. Az oldal ellen legutóbb 2006 májusában indítottak nagyszabású razziát a hatóságok, de akkor is csak annyit tudtak elérni, hogy három napra leállították a működését.

2008. nov. 12. 14:00
 24/67 anonim ***** válasza:
100%

szerintem egy dolgot nem veszel figyelembe.

nem feltétlenül biztos az, hogy háborút akarnának nyerni. Azt szerintem ők is tudják, a netet nem lehet megállítani. Csak ki lehet használni. Ők így használják ki. Nem drága pénzen legális letöltéseket csinálnak, szerverekkel, másolásvédelemmel stb. Hanem leveszik az egyszeri hülyéket, akiket el tudnak kapni.

Ha a 26ezer ügyet emberenként csak 5000$-ral számoljuk, akkor is betermeltek 130 millió dollárt. Ez nagyságrendileg a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak költségvetése.

szerintem bőven megéri.

2008. nov. 12. 14:18
 25/67 anonim ***** válasza:
100%

A 22 millió kicsit nagyobb szám,mint a 26 ezer...

És ez még mindig csak a piratebay.Egyetlen egy oldal,az isten tudja csak mennyiből.És a felhasználók száma nőttön csak nő.Annyi esély van rá,hogy megbüntessenek torrentezésért,amennyi erősen konvergál a nullához.Ennyi erővel ne ülj kocsiba,mert lehet,hogy az egyik fán kötsz ki az út mellett.Én egyébként használom a letöltőfórumokat is.Nagyon jól kiegészítik egymást a torrenttel...Azt olvastam valahol(nem találom a cikket sajnos már),hogy az az új elképzelés,hogy megpróbálnak reklámokat szúrni a másolt filmekbe,hogy legalább valami kis lóvét visszanyerjenek.A torrent ellen harcolóknak is tele van már a töke azzal,hogy értelmetlen szélmalomharcot vívnak.Többszörösébe kerül a küzdelem,mint amennyit nyernek vele.Ráadásul sz*rt sem érnek el vele tényleg,mert minden győzelmük csak időleges.A torrentezés hasonló ütemben fejlődik mint a google...

2008. nov. 12. 14:18
 26/67 A kérdező kommentje:
Ti most kinek szurkoltok?Ne feledjétek,még ti is kerülhettek ilyen helyzetbe.Én sem gondoltam,hogy én leszek az az "egyszeri hülye akit elkapnak".Nem hiszem,hogy rosszabb lennék bárkinél,csak azért mert letöltöttem valamit,mint bárki más.Ezért már akasztás jár,meg dollár milliós büntetés?Felborzoltam a kedélyeket,mi?Velem akarnak példát statuálni?
2008. nov. 12. 14:27
 27/67 anonim ***** válasza:
100%

Én teljes vállszélességgel a torrent társadalom mellett állok.Egyáltalán nem tartom valószínűnek,hogy pont veled fognak példát statuálni.

Azt írja a cikk,hogy 26 ezer esetben megegyeztek a felek.Arról viszont sehol nem ír a cikk hogyan.Közel sem biztos,hogy azok a felhasználók egy centet is fizettek.Az is lehet,hogy a felperes belátta,hogy nincs esélye,és elállt a pertől,mert úgysem tudja az alperes bűnösségét egyértelműen bizonyítani.Az az egyetlenegy nőci,aki tényleg bíróság elé került egyébként sem egy normál felhasználó,hanem egy harcos,aktív kalóz.A pernek egyébként sincs vége...

No para,kedves kérdező.Egyáltalán nem vagy rosszabb,mint akárki.Nem te vagy tolvaj,hanem azok,akik elkérik azt az aránytalanul nagy lóvét a bolti dvd-kért.Ők azok,akik kizsákmányolják az előadókat,most pedig be vannak f*sva,mert vészesen csökken a bevételük...

2008. nov. 12. 14:39
 28/67 anonim ***** válasza:
100%

téged elvakít a forradalmi lekesedés.

Ezek kapitalisták, nem csinálnak semmi olyat, ami ne érné meg nekik. Ha azt tapasztalnák, hogy a perekre fordított költség nagyobb, mint a beszedhető összeg, akkor nem perelnének. Mivel perelnek, biztosan megéri nekik.

emlékezz a harcosok klubjára:

A: a kibocsátott autók száma

B: a hiba előfordulásának valószínűsége

C: az átlagos kártérítés összege

AxBxC ha ez kisebb, mint a visszahívás költsége, akkor nem csinálnak semmit, mert nem éri meg.

A kérdezőnek:

nem valószínű, hogy neked perre kellene számítanod. Ez azért itt nem amerika. De arra számíthatsz, hogy a következő alkalommal a t-home felbontja veled a szerződést, annak minden következményével együtt.

2008. nov. 12. 14:51
 29/67 anonim ***** válasza:
100%

Jammie Thomas csak egy bábu,aki mögött hatalmas nagy szervezetek állnak.

A zeneipari vállalatok nyilván úgy gondolkodnak, hogy ha egy-két ilyen perrel példát tudnak statuálni, akkor berezelt tinédzserek milliói futnak majd ismét a zeneboltokba és veszik meg a méregdrága cédéket, vásárolják az iTuneson keresztül a másnak kölcsön nem adható, nem túlságosan olcsó zeneszámokat.

Egy amerikai bíró határozata értelmében új eljárást kell lefolytatni a fájlcserélés miatt korábban elítélt édesanya ügyében.

Michael Davis szövetségi bíró elmondta, hogy azért döntött így, mert észrevette, hogy a korábbi eljárásban hibás utalásokat tett az esküdteknek, ezáltal pedig befolyásolta a per végkimenetelét. Tény, hogy voltak érdekességek az ítélet meghozatalakor. Michael Hegg, az egyik esküdt a Wired blogjában, a Threat Levelben még tavaly úgy nyilatkozott, hogy az esküdtek alig öt perc alatt döntöttek. A 38 éves férfi, aki egy duluthi acélmű alkalmazottja, saját bevallása szerint soha nem használta az internetet.

(...)

Davis bíró egyébként a határozat kihirdetése után egyúttal azonnal a Kongresszushoz fordult és azt kérte: a szervezet változtassa meg a jelenlegi jogszabályokat és ezáltal akadályozza meg, hogy a jövőben a hasonló ügyekben a zene- vagy a filmipar túlzott követelésekkel állhasson elő. A bíró utalt rá, hogy a 3 CD-n lévő 24 dal kevesebb mint 54 dollárba kerül bármely boltban. Ezzel szemben a zeneipar ennek az összegnek a 4000-szeresét követeli kártérítésként. Az elrettentéshez viszont akár a 100-szoros kártérítés is bőven elegendő lenne.

A RIAA tavaly októberben első fokon megnyerte a Jammie Thomas ellen indított pert, amelynek értelmében az édesanyának 222 000 dolláros kártérítést kellene fizetnie. Az ítélet ellen a nő fellebbezett, majd ügyvédjei a büntetés radikális csökkentését kérték. Idén januárban Thomas pénz és ügyvéd nélkül maradt, a reménysugarat júniusban az Electronic Frontier Foundation (EFF) jelentette számára. A szervezet arra hivatkozott, hogy a másik oldalnak nem sikerült a letöltéseket bizonyítania, vagyis azt igazolni, hogy valóban végbement-e az illegális másolatok terjesztése, vagy sem.

Ez az egész Jammie Thomas hercehurca csak egyetlenegy dologra jó,mégpedig arra,hogy ingyenreklámot csináljanak a torrentnek...

A piratebay meg a társai közben röhögnek a markukba.

Az is lehet,hogy az ő ötletük volt ez az egész...

2008. nov. 12. 15:03
 30/67 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat és az érdekfeszítő fejtegetéseket.Ne hagyjátok abba az ember sok mindent tanul itt.Én meg nem torrentezek és hátha megúszom.Bár a gyerekeim nevében nem tudom megigérni,de remélem belátják.
2008. nov. 12. 15:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!