Mi lehet a következménye, ha valaki kap 1 levelet a t-home-tól, hogy a Warner Bros rájött, hogy a te ip címedről illegális letöltés történt 1 torrent oldalról?
Igen ezek kapitalisták,akiknek rohadtul b*ssza a csőrét,hogy rohamosan fogy a lóvéjuk a torrentezők miatt.Fuldokolnak,és levegő után kapkodnak.Ezért harcolnak kétségbeesve,ezért kapálóznak ilyen eszeveszetten.Mert félnek,és nem azért mert megéri nekik.De esélyük sincs,ezt ők is sejtik már.
A k*csög t-online tényleg kibPszhat veled,ezt mondtam már ezelőtt is.De át lehet verni őket is,megvan erre is a technológia.(bár szerintem ezzel ne nagyon próbálkozz,ha nem vagy jártas ilyesmiben)A kalózok mindig három lépés előnyben vannak a jogvédők ellen.Pár ezer ember harcol milliók ellen,a kalózok óriási fölényben vannak.Ha már abbahagytad a torrentezést,akkor tényleg csak röhöghetsz az egészen.Ha szeretnél majd egyszer újra torrentezni,akkor a szerződés lejártával válts másik szolgáltatóra.A magenta egyébként is egy nagy kalap sz*r.Nem egyszer fény derült már a biztonsági réseire...
1.
Biztos, hogy a t-home küldte a levelet? Tehát hivatalos t-home e-mail cím van megjelölve feladóként?
Ezt leellenőrizheted a szolgáltató weboldalán, a hivatalos címeik publikusak, tehát meg kell találnod ott.
Ha nem találod, akkor valaki nagyon rád akar ijeszteni a t-home nevében.
2.
Én nem torrentezek, ti jobban tudjátok, meg kell adni ip címet illetve e-mail címet? Ugyanis a dinamikus ip-k változnak gépindításonkánt, általában ilyeneket adnak a szolgáltatók, és egy film letöltése egy ilyen eszközzel (hogy meg is jegyzi, mit tölt, akkor is, ha kikapcsolod a gépet), több nap is lehet, és ha kikapcsolod közben a gépet, más ip jelenik meg náluk. Ha folyamatosan be volt kapcsolva a gép, akkor lehet gond.
3.
Egyébként nem lehetetlen, hogy ilyet felfedezzenek, ebből a témából írok diplomamunkát, a filmeket is védik már, nem mindenki, nem elterjedt dolog, de van, aki védi, és figyelik, lekövethető, viszont ha nem te osztottad meg, hanem hozzád is más felhasználótól került, nem téged kellene, hogy elkapjanak elsősorban, hanem azt, aki elkezdte, oda vissza tudnak nyomozni, ha a film el van látva azzal az egyedi azonosítóval.
4.
Ha esetleg megtalál a WB, akkor ahhoz a T-homenak nem kell kiadni a te adataidat, ha a T-home keresett meg, ugyanis elegendő, ha a WB megadja a szolgáltatóknak, hogy milyen IP-ről észlelt illegális adatmozgást (a filmben lévő kód alapján), a szolgáltatók megvizsgálják saját adatbázisukat, beazonosíthatják, és anélkül, hogy a WB-nek kiadnák, értesíthetik a felhasználót.
5.
Ha le is töltöttél, és saját használatra, az nem számít bűncselekménynek, akkor lehet baj, ha vissza is osztottad, bár inkább azokat vadásszák, akinek ebből anyagi haszna is van (tehát ha pénzért adod másoknak, és nem kap belőle a gyártó) ez viszont a szerzői jogi törvény alá tartozik. A törvény részletei interneten is megtalálhatók, illetve ha megkeresed a Filmjus weboldalát, ott is van valami infó erről.
Azért mondjuk kíváncsi vagyok, hogy hányan kaptak ilyen levelet eddig, mert én a büdös életben nem halottam mástól ilyet. Ha pedig nem szélesedik ki népi üggyé, akkor nem lehet olyan nagy cucc Warner-ék filmfigyelése.
Amúgy leírhatnád, hogy melyik film, melyik torrentje volt az, kíváncsi lennék a kommentjeire a torrentoldalakon.
Ha tényleg valami kis algoritmus lenne a filmjeikben, ami alapján nyomon követhető,az két dolgot jelentene:
- pár nap alatt kiszedi belőle egy hozzáértő felhasználó.
- azonnal megjelölik a torrentoldalakon az adott torrentet, és a kutya sem tölti azt többet, esetleg le is törlik és ennyi volt.
Tehát szerintem mások azért nem szembesültek ezzel a problémával, mert a torrentezés magasiskolásai hamar "megoldották" ezt a kis problémát. (iszonyat tudású emberek foglalkoznak ezzel, sokszor csupán hobbiból, a tudásuk szerintem többnyire odaver azoknak, akik próbálják ily módon lekövetni a letöltéseket/feltöltéseket. Tehát semmi pánik.
Azért ha tudod, írd meg, melyik torrent volt, mert furdal a kíváncsiság, hogy mennyien röhögték ki azóta:)
Én is kíváncsi vagyok,hogy melyik torrentről van szó pontosan.Hasonló levél alatt azt értem,hogy felszólítanak a vodánál,hogy hagyd abba a torrentezést.Ilyen tényleg van,hidd el.
Aki azt mondja,hogy ismeri a helyzetet,az kifejtené kicsit bővebben,hogy miket tapasztalt egészen pontosan?Engem is kíváncsivá tett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!