Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek a facebook visszaé...

Szerintetek a facebook visszaél a szólásszabadsággal és az emberek adataival?

Figyelt kérdés
Régebben sokat politizáltam hozzászólásokkal, kb.3 éve, volt az sok politikust követtem, azóta mindíg új fiókot csinálok másik email címmel, és mégis letiltanak, ezek szerint van valami kémprogramjuk Az új fiók létrehozásakor 12 órán belül felfüggesztik a fiókomat úgy, hogy se fénykép se ismerősök nincsenek még, és letiltom azt, hogy ismerőseim megtaláljanak. Ez szerintem az igazi diktatúra!😡

#Facebook #cenzúra #Adatokkal visszaélés #politikai diktatúra
tegnap 08:32
1 2
 11/19 Mizantropee ***** válasza:
Ha nincs ismerőse, letilt a fosbuk? Miiiii?😆😅🤣
tegnap 10:39
 12/19 SIDLER22 ***** válasza:

Az diktatúra, hogy egy magáncég azt csinál a felületén amit akar?

Ki kezdte el használni a Facebookot és ki szoktatta hozzá magát?

Mondta bárki bármikor, hogy kötelező a Facebookot használni?

Létezik csomó alternatíva erre, hogy emberek cenzúra nélkül megosszák egymással a hülyeségeiket. Ott van például a Mastodon vagy a Matrix Protokoll.

Az előbbi konkrétan olyasmi mint a Twitter, csak itt mindenki létrehozhat egy saját "teret" ahova azt rak ki amit akar.

Az utóbbiba meg nyilvános és privát chat szobák vannak, amiket szintén magánemberek futtatnak. A Mastodon inkább posztolásra van. A Matrix meg inkább beszélgetésre. Fun fact, hogy nagyjából mindkettőn megoldható mindkét dolog csak kicsit másra specializálódtak.

Ezeket a rendszereket Federált hálózatnak hívják. Mindenki megcsinálhatja a saját maga közösségét, de az azonos protokoll miatt van kommunikáció az egyes csoportok között.

Nyilván egy ilyen "tér" készítéséhez komolyabb informatikai tudás is szükséges, de ha van piaci igény az elmebajodra akkor lehet, hogy már más is csinált ilyen teret. Ha meg nem akkor össze lehet dobni a tudást meg mindent amitek van aztán hajrá! Csináljatok sajátot!

Nem fogom hosszabban magyarázni. Tessék utána nézni!

Vagy sírjatok tovább hogy a Facebook leszabályoz titeket.

tegnap 10:57
 13/19 A kérdező kommentje:
Én csak a hajó klub miatt akartam regisztrálni, meg az eladó autók miatt, mert sokan a fecebookon olcsóbbak a dolgok, én amúgy rühellem, akárcsak az instagrammot és a messengert is. Amúgy persze hogy magán cég, nem kötelező használni, de az a baj hogy Magyarorszàgon az emberek úgy használjàk mint a drogot. Ez olyan hasonlat amit itt néhány embertől hallok, mint pl.: ,,a kábítószer kereskedők az hajtogatják, hogy nem kötelező használni a drogot ő egy magándiller és csak eladja....
tegnap 11:52
 14/19 anonim ***** válasza:

# Mizantropee

Igen így van. Ez egy közösségi oldal. Az sem játszik ha regisztrál az ember 2 profilt azt az egyikről bejelöli a másikat. A rendszer nézi hogy igazi "hitelesített" ismerősödnek kell lenni, mert ha nem letilt. Pont így 12 órád van mint a kérdezőnek.

Ha nem hisztek nekem próbáljátok ki, mert ez egy alap szabály ;)

tegnap 12:37
 15/19 anonim ***** válasza:

"12/15 Mizantropee válasza:

Ostoba dolgokra? Az egész úgy ostoba, ahogy van... uristen, itt kik válaszolnak ilyen marhaságokat?"

Akkor próbáld ki barátom azt utána magyarázz!

tegnap 12:38
 16/19 anonim ***** válasza:

Eleve viszont nem enged simán egy böngészőből még 2 profilt se létrehozni. Ugyanígy alapból letilt.

Ahhoz hogy engedjen 2 különböző profilt már alapjáraton el kell hitetni az algoritmussal hogy 2 különböző személy használja a gépet. Ha pedig már arról a böngészőről 1x is letiltottak akkor ez egyáltalán nem egyszerű.

Leírtam a #2-es válaszomban mik a feltételek. Ha ezek nincsenek meg akkor igaen korlátozottak az esélyek...

tegnap 12:42
 17/19 anonim ***** válasza:

#13: "Az diktatúra, hogy egy magáncég azt csinál a felületén amit akar?"

SIDLER22, azt azért tegyük hozzá, hogy egy magáncég sem tehet meg mindent.

Nem diszkriminálhat, nem cenzúrázhat (a moderáció az más), nem élhet vissza monopolhelyzetével, az ügyfelei adatait rendesen kell kezelnie. Be kell tartania a jogszabályokat.

Ezért a Meta (az egykor Facebook) Inc. már többször megégette magát, kapott adatvédelmi bírságot, voltak botrányaik, Zuckerbergnek többször apologizálnia kellett.

Azzal nem lehet megoldani a helyzetet, hogy a felhasználók a hülyék, vannak alternatívák tessék azt használni. Attól a Facebook - amit több milliárdan használnak - még továbbra is hibás marad.

(Persze a topiknyitó kérdésben szereplő helyzet kissé más, de ez nem változtat azon, hogy egy magáncég nem tehet meg mindent.)

tegnap 13:14
 18/19 SIDLER22 ***** válasza:

Persze vannak szabályok amik vonatkoznak a Facebookra, de láthatóan nem nagyon szokásuk betartani. A kommentemben egyébként az ilyen mindenféle szektás közösségekre gondoltam. Azok is sokszor sírnak, hogy így-úgy cenzúrázva vannak.

Lassan én fogok csinálni egy Mastodon szervert aztán kihírdetem, hogy "Konteós f@szságok és gyernőtt álomvilágok gyűjtőhelye! Ha úgy érzed, hogy a 20 emberrel elképzelt álomvilágodat nem hagyják érvényesülni Fészbuk csoportba, akkor itt szívesen várunk! Nem fogunk cenzúrázni és kitiltani! Nem. Még akkor sem ha új államot akarsz alapítani magyarországon belül vagy esetleg csapvizet akarsz eladni rákot gyógyító csodaszerként."

tegnap 22:59
 19/19 anonim ***** válasza:

#18: "Lassan én fogok csinálni egy Mastodon szervert aztán kihírdetem, hogy "Konteós f@szságok és gyernőtt álomvilágok gyűjtőhelye!"

Azért attól hogy a fősodratú médiában a "tényellenőrök" valamit "Konteós f@szságok és gyernőtt álomvilágoknak" titulál még nem biztos, hogy teljesen az (oké, a laposföld, chemtrail, meg a csapvíz rákot gyógyító csodaszerként való eladása az - mivel ezek egyértelműen természettudományos ismeretekkel bizonyíthatóak - de azért vannak dolgok, amiket csak azért "hallgattatnak el", mert nem illik a fősodratú narratívába)

tegnap 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!