Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hallgatva ezt a Lidl-ös...

Hallgatva ezt a Lidl-ös sztorit, meg a Belgásat, nem értem, hol van az interneten az a hely, ahol az igazságot végülis megírhatod?

Figyelt kérdés
Azt hittük az internet a szabadság. De ha az index kivág, ha megírod az igazságot, és megfenyegeti egy cég, ha a Facebook kivág, ha feljelentenek, stb. akkor az átlag ember hova írhat, hogy ne féljen attól, hogy bármikor leveszik és letiltják? Ha saját domaint fizet még akkor is letilthatják a szolgáltatónál. Nekem egy nőjogi aktivista tiltotta le például egy mesémet, de a rendszergazda nem merte bevallani, csak félt. Milyen világban élünk?

2021. szept. 8. 09:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Melyik Lidl-sztorit? Mutasd.
2021. szept. 8. 09:34
 2/17 anonim ***** válasza:
68%

A szólásszabadságnak is van határa. Biztosan nem véletlenül tiltottak. Milyen igazság? Szerinted igazság? Nyilván szerintük nem volt az. A meséd meg gondolom, uszító, gyalázó, gyűlöletkeltő volt.

Állj ki az utcára és ott add elő a nagy igazságot szemtől szembe. De gondolom, azt nem mered, mert ott rögtön kaphatnál rá 'választ'. A neten meg könnyű bármit mondani.

2021. szept. 8. 09:50
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Lidl téma engem is érdekelne
2021. szept. 8. 09:54
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Oké, a Lidl sztori engem is érdekelne, de a Belgás még annál is jobban.
2021. szept. 8. 10:27
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

#internet #jog #letiltás #szabadság #szólásszabadság - ???

Tisztelt Kérdező!

Ha bárminemű választ vársz a felvetéseidre, megtennéd, hogy konkrét formába öntöd a problémáidat? (Mert ez így most mi? Mi a kérdés?)

Hogyan mondhatna bárki bármiről bármit, amiről fogalma sincs eszik-e vagy isszák?

2021. szept. 8. 11:04
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekelne a két story.
2021. szept. 8. 11:45
 7/17 Alex Fly ***** válasza:
66%

A saját oldaladon bármit posztolhatsz - amíg az nem ütközik törvénybe.

Az, hogy egy adott ceg megszabja, mi jelenhet meg az oldalán, nem jelenti az Internet szabadságának korlátozását.

2021. szept. 8. 12:00
 8/17 A kérdező kommentje:

Bocsánat azt hittem belinkeltem, nem rólam van szó, nem az én sztorim.

1:16:30-tól van:

https://www.youtube.com/watch?v=mdrYnHl3Ltw

Egyébként meg szuper, hogy a cégek megszabják, mert gyávák, meg semmi közük hozzá, de egy átlag embernek nincs domain neve általában, és egyébként meg azt is letilthatja egy nagy cég. Láthatjátok a történetből is, de zer ilyent ismerünk, amikor jogászokkal fenyegetőznek meg nahgy összegekkel, mert megtehetik, a kis ember meg nyilván nem megy bele, ezért a legtöbb eleve öncenzúrát gyakorol, ahogy a Facebook-on is egyébként sokan, és most nem a trágárságra gondolok, meg a trollkodásra, mert azt viszont mindenhol hagyják.

2021. szept. 8. 12:47
 9/17 A kérdező kommentje:
zer = 1000, nahgy = nagy
2021. szept. 8. 12:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

"de egy átlag embernek nincs domain neve általában"

Kétezer forint évente. Mondjuk a tárhely ennél azért több, de így is havi szinten meg lehet úszni 3000 forintból, és van egy saját VPS szervered, saját domain neved, ahol a törvény keretein belül bármit közzétehetsz.

Az, hogy amikor másvalaki (akár valós személy, akár egy vállalat) ő maga tart fenn egy weboldalt, ő fizet érte, kicsit abszurd lenne, ha nem lenne joga eldönteni, hogy mi kerüljön oda ki. Pont, hogy ez a szólásszabadság. Az nem lenne szólásszabadság, ha másvalaki határozná meg, hogy a saját pénzből fenntartott weboldalán mit jelentessen meg. Vagy szerinted pl. az jogos lenne, ha te mondjuk készítenél egy weboldalt, és én odapofátlankodnék - szólásszabadságra hivatkozva -, hogy márpedig most te köteles vagy kiírni az én véleményemet? Tegyük fel akkor is, ha az mondjuk neked sértő, vagy kárt okoz?

"mert gyávák"

Nem. Nem azért. Hanem mert az ő saját webhelyük, azért.

"ahogy a Facebook-on is egyébként sokan"

Én nem látom ezen emberek sokaságát...

Abban igazad van, hogy a tövény előtti egyenkőség sokszor csorbát szenved. De ezt nem kéne a véleményszabadsággal összemosni. Illetőleg azért azt is említsük meg, hogy valótlanságot állítva másnak kárt okozni bűncselekmény.

2021. szept. 8. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!