Hallgatva ezt a Lidl-ös sztorit, meg a Belgásat, nem értem, hol van az interneten az a hely, ahol az igazságot végülis megírhatod?
A szólásszabadságnak is van határa. Biztosan nem véletlenül tiltottak. Milyen igazság? Szerinted igazság? Nyilván szerintük nem volt az. A meséd meg gondolom, uszító, gyalázó, gyűlöletkeltő volt.
Állj ki az utcára és ott add elő a nagy igazságot szemtől szembe. De gondolom, azt nem mered, mert ott rögtön kaphatnál rá 'választ'. A neten meg könnyű bármit mondani.
#internet #jog #letiltás #szabadság #szólásszabadság - ???
Tisztelt Kérdező!
Ha bárminemű választ vársz a felvetéseidre, megtennéd, hogy konkrét formába öntöd a problémáidat? (Mert ez így most mi? Mi a kérdés?)
Hogyan mondhatna bárki bármiről bármit, amiről fogalma sincs eszik-e vagy isszák?
A saját oldaladon bármit posztolhatsz - amíg az nem ütközik törvénybe.
Az, hogy egy adott ceg megszabja, mi jelenhet meg az oldalán, nem jelenti az Internet szabadságának korlátozását.
Bocsánat azt hittem belinkeltem, nem rólam van szó, nem az én sztorim.
1:16:30-tól van:
https://www.youtube.com/watch?v=mdrYnHl3Ltw
Egyébként meg szuper, hogy a cégek megszabják, mert gyávák, meg semmi közük hozzá, de egy átlag embernek nincs domain neve általában, és egyébként meg azt is letilthatja egy nagy cég. Láthatjátok a történetből is, de zer ilyent ismerünk, amikor jogászokkal fenyegetőznek meg nahgy összegekkel, mert megtehetik, a kis ember meg nyilván nem megy bele, ezért a legtöbb eleve öncenzúrát gyakorol, ahogy a Facebook-on is egyébként sokan, és most nem a trágárságra gondolok, meg a trollkodásra, mert azt viszont mindenhol hagyják.
"de egy átlag embernek nincs domain neve általában"
Kétezer forint évente. Mondjuk a tárhely ennél azért több, de így is havi szinten meg lehet úszni 3000 forintból, és van egy saját VPS szervered, saját domain neved, ahol a törvény keretein belül bármit közzétehetsz.
Az, hogy amikor másvalaki (akár valós személy, akár egy vállalat) ő maga tart fenn egy weboldalt, ő fizet érte, kicsit abszurd lenne, ha nem lenne joga eldönteni, hogy mi kerüljön oda ki. Pont, hogy ez a szólásszabadság. Az nem lenne szólásszabadság, ha másvalaki határozná meg, hogy a saját pénzből fenntartott weboldalán mit jelentessen meg. Vagy szerinted pl. az jogos lenne, ha te mondjuk készítenél egy weboldalt, és én odapofátlankodnék - szólásszabadságra hivatkozva -, hogy márpedig most te köteles vagy kiírni az én véleményemet? Tegyük fel akkor is, ha az mondjuk neked sértő, vagy kárt okoz?
"mert gyávák"
Nem. Nem azért. Hanem mert az ő saját webhelyük, azért.
"ahogy a Facebook-on is egyébként sokan"
Én nem látom ezen emberek sokaságát...
Abban igazad van, hogy a tövény előtti egyenkőség sokszor csorbát szenved. De ezt nem kéne a véleményszabadsággal összemosni. Illetőleg azért azt is említsük meg, hogy valótlanságot állítva másnak kárt okozni bűncselekmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!