Elfogadták az internetes agresszió visszaszorítását célzó törvényt, amely 2025 januárjától szankcionálja a gyűlöletkeltő online magatartást, akár 1 évig terjedő börtönbüntetést is kilátásba helyez. Hogyan fognak védekezni az ilyen online felületek?
"Máskor is töröltek kommentem miatt és 5 perc múlva új fiókról írtam. Hogyan fogják ezt kivédeni?"
És most törlik a következőt.
Könnyen leprogramozhato, hogy bizonyos szavakra azonnal letiltsa rendszer a felhasználót meg a kérdés vagy a válasz kiirasa előtt.
Ha nem írja ki, nem történik bűncselekmény és automatán működik minden
"egyszer használatos e-mail címmel regisztráltam mint ahogy teszem ezt minden közösségi felületen. Máskor is töröltek kommentem miatt és 5 perc múlva új fiókról írtam"
Szóval a hozzád hasonlók miatt szorulunk ilyen törvényekre. Engem érdekelne, hogy te pl mit élvezel ebben :)
Van pár ötletem rá..
Az egyik, hogy - és ez sok helyen gyakorlat - mobiltelefonszám kell a regisztrációhoz. Ezt lehet még azzal fejelni, hogy időnként (fél év, egy év) ezt meg kell erősíteni a további használathoz. Eldobható mobilszám nem igazán van errefelé, ráadásul adott pillanatban az mégiscsak volt valakié, és ezek az adatok a szolgáltatónál a szerződés felmondása után is rendelkezésre állnak, ameddig a törvényi kötelezettség az adatszolgáltatásra fennáll GDPR ide, vagy oda.
A másik, hogy a regisztrációhoz érvényes bankkártya szükséges. Nincs előfizetés, nincs terhelés (0 Ft-os), hogy megállapítsa a rendszer, hogy nem robot, valós személy áll mögötte - ez akár az életkorhoz köthető szolgáltatások esetén is jól jöhet ("junior kártyával" pl. nem működik).
Mindezekhez persze szükség lenne egy erős adatvédelemre, hogy mindenféle csip-csup hülyeség miatt ezeket az adatokat ne keljen kiadni a nyomozóhatóságoknak, ill. sokkal-sokkal pontosabban kellene megfogalmazni a törvényt, ez ugyanis jelen formájában egy végeláthatatlan perekre okot adó gumiszabály, fércmű, ami amúgy jellemző a magyar törvényalkotásra - egyszerűen nem értenek a XXI. századhoz, annak technológiájához és az abban felnövő emberekhez sem. De ez már nem a számítástechnika kérdésköre.
1: fura lenne ha törölnék mert semmi olyat nem írtam
3: nem élvezek semmit benne, az őszinte véleményemet írtam le bizonyos témákkal kapcsolatban és az valakiknek nem tetszett, pedig semmi sértő nem volt bennük, nem anyáztam, vagy hasonlók, csak a téma volt érzékeny és azon kevesek közé tartozom aki másképp gondolkodik ezekkel kapcsolatban és felvállalom a véleményem. Igen, ilyen miatt is simán törölnek ha bejelenti valaki. Én viszont nem vagyok az a fajta aki annyiban hagyja, jött az új account.
4: budapesten arab telefonosoknál simán adnak aktív simkártyát 3-5ezerért (ha telefont is veszel kedvezményt kapsz rá, nagyon mókás :D). Tudom mert nekem 3 ilyen is van itt a fiókomban.
A bankkártyás dolog érdekes felvetés, nemnagyon ismerek olyan közösségi oldalt ahol hasonló működne. És nem is lenne túl egészséges ha a fizetési adataimat ki kellene adnom olyan helyen ahová egyébként egyáltalán nem való. Mindenesetre érdekes gondolat, én biztos nem regisztrálnék ilyen formában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!