Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek a facebook visszaé...

Szerintetek a facebook visszaél a szólásszabadsággal és az emberek adataival?

Figyelt kérdés
Régebben sokat politizáltam hozzászólásokkal, kb.3 éve, volt az sok politikust követtem, azóta mindíg új fiókot csinálok másik email címmel, és mégis letiltanak, ezek szerint van valami kémprogramjuk Az új fiók létrehozásakor 12 órán belül felfüggesztik a fiókomat úgy, hogy se fénykép se ismerősök nincsenek még, és letiltom azt, hogy ismerőseim megtaláljanak. Ez szerintem az igazi diktatúra!😡

#Facebook #cenzúra #Adatokkal visszaélés #politikai diktatúra
ma 08:32
A kérdező szavazást indított:
Nem, a facebook teljesen szabad, bármit leírhatsz ami nem trágár.
A facebook a Meta cég tulajdona, egy cenzúrázott, adatokkal visszaélő cég.
média cenzúra
11 szavazat
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
69%

Te élsz vissza az oldal szabályaival. Nem csinálhatsz kedvedre fiókokat, és ha kitiltottak akkor nem mehetsz vissza folytatni. Egy új fiók létrehozásával a te tevékenységi előzményed nem szűnik meg, és nem indulsz tiszta lappal.

Sokan azt hiszik, hogy a szólásszabadság az korlátlan szabadságot jelent és bármit leírhatsz. Miközben ez csak annyit jelent, hogy az egyén vállalja a következményeit annak amit közzétesz, cserébe szabadon megteheti. De ha te minősíthetetlen, irányelveket, jogokat, törvényt sértő módon csinálod, akkor elő fognak venni.

ma 08:39
 2/17 anonim ***** válasza:

Ha egy böngészőt használsz akkor azt az algoritmus kapásból kiszúrja.

-Úgy tudsz új profilt csinálni ha felraksz egy tök új böngészőt, amivel még soha nem léptél be (jobb híján portable is megteszi). És nem az nem elég ha letörlöd majd visszatelepíted. Ha pl a jelenlegi böngésződ kéne akkor csak úgy tudod megoldani hogy újrahúzod az egész Winndowst.

-Aztán teljesen új email címről kell regelni (amit sehonnan nem ismerhet a fb.)

-Végül de nem utolsó sorban kell hogy legyen legalább 1 ismerősöd (és annak az egynek sem árt ha régebbi a profilja). A fb egy közösségi oldal, ha nincs legalább 1 ismerősöd akkor automatikusan töröl az algoritmus.

ma 08:49
 3/17 A kérdező kommentje:
Nem beszéltem trágár módon soha, nem fikáztam senkit, régebben (2012-2013-2014) sosem volt ilyen problémám, nagyon érdekes ez a dolog, az egyik politikust is csak likoltam, de az ő fiókját is felfüggesztették 250.000 követővel minden ok nélkül, ő még pert is indított a Meta ellen, és megnyerte a pert, ennek ellenére hogy bírósági hatàrozat van, nem állítottàk vissza a fiókjàt. Akkor a Meta szabályai, közösségi alapelvei korlátozzák a szólásszabadságot, ami nem trágár, nem bánt senkit? A baloldali politikusok meg szabadon szólhatnak bármit? Mert én úgy látom, hogy azok az emberek ,,vétenek" a közösségi alapelveknek, akik ellenségek lehetnek az Unió vagy a szólás szabadsàgra. Nekem ez a meglátásom. Nagyon ,,érdekes" dolgok történnek a facebookon.....
ma 08:50
 4/17 anonim ***** válasza:
59%

Szerencsére nem kötelező használni, főleg nem ostoba dolgokra. Ez olyan, mint amikor a szélsőjobberek vergődnek a zsidó cenzúra miatt. Arra bezzeg jó a platform, hogy legyen hol fröcsögni.

Elfelejted, hogy egy magáncég felületét használod, ami olyan szabályokat hoz amit akar. Toroczkai két lábon járó gyűlölet és uszítás közösségek ellen, elő ne adjuk már, hogy ok nélkül takarították le.

ma 09:03
 5/17 anonim ***** válasza:
42%
Amerikában megszüntetik a cenzúrát [link] de európában marad a cenzúra. Aki nem ballib irányba kommentel azt kidobják.
ma 09:06
 6/17 anonim ***** válasza:
A kérdező maga írta a kérdésben hogy nincsenek ismerősei. Ahogy pedig levezettem a 2-es válaszomban ez lehetetlen. Ha nincs legalább 10 ismerőse persze hogy letiltja a rendszer. Szóval szó sincs itt cenzúráról stb.
ma 09:08
 7/17 anonim ***** válasza:
*nincs legalább 1 ismerőse akkor letiltja a rendszer (akartam írni)
ma 09:09
 8/17 Mizantropee válasza:
16%
1. És 4. Ti nem vagytok épelméjűek, az tuti. Vagy zs-k vagytok.
ma 10:34
 9/17 Mizantropee válasza:
16%
Látszik rajtahogy egy zs tulajdona. Hazug, részrehajló tetű.
ma 10:35
 10/17 Mizantropee válasza:
28%
Akármennyi profilt lehet gyártani. Egyik nem tud a másikról. Új e-mail, új eszköz... Telefonszámot és adatokat nem szabad megadni. Arcot sem.
ma 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!