Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Gmail helyett mi jöhet szóba...

Gmail helyett mi jöhet szóba ami megbízható, de nem követel telefonszámot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan e-mail fiókra van szükségem, ami technikailag megbízható, de nem követeli meg, hogy túl gyakran kelljen belépni és

nem követel mindenáron telefonszámot vagy más személyes adatot, amihez semmi köze.

(Gmail fiókot akartam regisztrálni, de a Gmail nagyon szemtelen módon mindenáron kiköveteli a regisztrációhoz a telefonszámom. Én nem fogom megadni.

Ha már ennyire akarja, nagyon gyanús vajon mire kell neki igazából.

Még a végén legközelebb a személyi igazolványomról kér másolatot, és ha nem adom meg, mindent kitöröl - vagy ki tudja…

De nagyon aranyosak, mert a saját elérhetőségeiket nem adják meg.)

Köszönöm szépen előre is.

máj. 15. 02:35
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:

Egy email szolgáltató számlázàsa nem olyan mint pl. a rezsi. Nem kell semmit beküldened, automatikusan levonja a havi összeget a kártyádról. Ha pedig nem tudja levonni, a cím akkor is megmarad, csak visszakerülsz a sima ingyenes verzióra, amíg nem egyenlíted ki a tartozást. És nem fognak semmilyen plusz díjat felszámítani, mint egyes internetszolgáltatók.

Egyébként, ha nem vagy elégedett a Digi/Vodafone-al, akkor ajánlom a Telekomot, nekem lassan egy éve az van, és semmi gond nincsen vele. Illetve elötte a Yettel volt, ami szintén nem rossz, probléma az nem volt vele, csak a Telekomhoz átjöttem, mert itt gyorsabb a net.

máj. 18. 19:55
 62/63 anonim ***** válasza:
És mégis mit sumákolnának vele? Bekerül egy statisztikai adatba? Hát kerüljön! Hol érdekel az engem, hogy gyarapítom a Vodafone előfizetők arányát egy statisztikában? A saját szolgáltatóm jobban visszaél a telefonszámommal, mint egy globális monopólium... De igazából nem is ezt a részét nem értem, hanem hogy egy korábbi komment alapján egyáltalán nincs is telefomszámod. Számomra ez furcsa, mert akkor hogyan adsz le rendelést webshopon, hogyan ér el a futár, ha gondja van, stb.? Azért kérnek telefonszámot megadni a fiók helyreállításhoz, mert így tudják növelni a visszaélések számát és a fiókbiztonságot. Kérhetnének mást is, de a telefonszám az pont olyan, ami egyedi, elvi szinten mindenkinek van és ritkán cserélik le.
máj. 18. 20:51
 63/63 A kérdező kommentje:

61, Ok az igaz, hogy megmarad, csak nekem a díjmenetes változat sajnos nem felel meg, mert nem kommunikál a Thunderbirddel, amit megszoktam a sok év alatt.

És ki tudja meddig lesz díjmentes.

Aztán ha szolgáltatót kell váltani, akkor jön a probléma, hiszen mindenki azt a mail címemet ismeri.

Telefon számhordozás van, de még mailcím hordozásról még nem hallottam.

Ez nekem nagyon nem biztonságos.

Sokáig voltam Telekomos, mindegyiknek megvannak a hátulütői, nehéz lavírozni a szolgáltatók között, hogy nagyjából jó legyen.

---------------------------------

62, Ők tudják, hogy igazából mire kell nekik.

Pont az a probléma a telefonszámmal, hogy egyedi, szinte teljesen egyértelműen azonosítja a felhasználót. És ez a gyenge pont.

Mert ott vannak a mail fiókokban a levelek, sokszor igen érzékeny adatokkal.

Ez így sebezhetőséget jelent.

Pláne, ha az adatkezelő elérhetetlen, saját elérhetőségeit nem adja meg (pl. gmail.)

És ott vannak a telefonszolgáltatónál a számokhoz tartozó nevek, a kikényszerített személyi igazolvány másolatokkal...

(Annak idején azért szüntették be a személyi szám utolsó 4 számjegyének használatát, mert

teljesen egyértelműen azonosítja az állampolgárt.)

A telefonszámból nem csak statisztikai adat lesz, hanem személyes adat, azon belül személyes azonosító.

Fiók helyreállításához nem elengedhetetlen, csupán opcionális, hiszen alternatív e-mail cím is elég, pláne ha kiegészül biztonsági kérés+válasszal.

Ilyen alapon személyi igazolványról is kérhetnének másolatot, 2 tanú aláírásával, webkamerás konzultációval, hiszen az még biztosabb lenne, szükség esetén postai úton kereshetnének meg.

A személyes adatok védelméről szóló törvények szerint bármilyen adatkezelő csak azokat a személyes adatokat követelheti meg, amik a szolgáltatáshoz elengedhetetlenek.

A telefonszám a díjmentes fiókoknál nem tartozik ebbe bele, tehát itt személyes adattal visszaélés, jogellenes adatkezelés történik a szolgáltató részéről.

Kezdetektől fogva, évtizedeken át tökéletesen megvoltak anélkül, hogy a felhasználók telefonszámait kikényszerítenék.

---

Van telefonszámom. Én sehol nem írtam, hogy nincs telefonszámom én ezt írtam: "...akinek nincs telefonelőfizetése..."

Meg szoktam másnak adni, ha tényleg szükséges. Futár egészen más. A futárcégeknek természetesen megadom. Mert a futárcégek nem üzemeltetik a mail fiókjaimat, nem kezelnek érzékeny adatokat, és valóban adódhat úgy, hogy fel kell hívniuk. A gmailt nem kommunikál a felhasználóival, úgy tudom, hogy elérhetetlenek.

--

De ha valaki tudja az Gmail ügyfélszolgálatának e-mail címét és telefonszámát, és ki is próbálta és valóban működik, és nemcsak egy fals adat, köszönettel várom.

máj. 22. 12:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!