Gmail helyett mi jöhet szóba ami megbízható, de nem követel telefonszámot?
Sziasztok!
Olyan e-mail fiókra van szükségem, ami technikailag megbízható, de nem követeli meg, hogy túl gyakran kelljen belépni és
nem követel mindenáron telefonszámot vagy más személyes adatot, amihez semmi köze.
(Gmail fiókot akartam regisztrálni, de a Gmail nagyon szemtelen módon mindenáron kiköveteli a regisztrációhoz a telefonszámom. Én nem fogom megadni.
Ha már ennyire akarja, nagyon gyanús vajon mire kell neki igazából.
Még a végén legközelebb a személyi igazolványomról kér másolatot, és ha nem adom meg, mindent kitöröl - vagy ki tudja…
De nagyon aranyosak, mert a saját elérhetőségeiket nem adják meg.)
Köszönöm szépen előre is.
Dicséretesen könnyedén sikerült a regisztráció MailFence-nél, remekül együttműködik a Thunderbirdemmel, aminek először nagyon örültem.
Aztán valamit nagyon nem értek:
Regisztrációkor ilyesmiket írt ki:
"Mailfence secure Email" mellett feltüntette: "free trial"
és ezt is: Get your personal email address
Regisztrálás után a fiókban feltünteti:
Subscription
Trial
Aztán megjelent egy táblázat:
"Synchro: IMAP, SMTP, POP, ActiveSync"
És ez Free változatnál nem érhető el, csak fizetősnél.
Ez azt jelenti, hogy x napig fogom tudni használni a Thunderbirdemmel és aztán előáll, hogy vagy fizetek, vagy megszakítja a kapcsolatot a Thunderbirdemmel?
Mert akkor köszönöm, nem kérem!
Én e-mailezésért nem akarok fizetni.
És még ilyen korlátok is vannak a díjmentes változatnál: Melléklet :20 MB
Webcímzettek üzenetenként:5, stb, stb. - ezt még éppen benyelhetem, de nem szívesen.
(Legalább alapból használja a webes felület az általam a Firefoxban beállított sötét módot. Legtöbb szolgáltató nem jut el idáig. )
Yahoo-ról van valakinek véleménye?
Kiköveteli mostanság a mobilszámot?
---
Már látok 15 napos határidőt a Mailfence-ben, szerintem utána búcsút inthetek felé.
Outlook/Hotmail-t el lehet felejteni, továbbra sem enged be a fiókomba, sehogyan sem, mert nem adom meg a mobilszámomat.
(Nem tudom, mennyire szabályos, hogy akinek nincs telefonelőfizetése, eleve kirekesztik a szolgáltatásból, de nem hiszem, hogy őket érdekli a szabályosság.)
A Microsoft/Google/Facebook hármas nem egyszer lett már megbüntetve a GDPR és más törvények megszegéséért, szóval nem lepödnék meg, ha ez is törvénytelen módon müködne.
A Yahoo ugyanaz a hulladék, mint a Gmail vagy az Outlook, adatlopásból tartják fent a céget, több mint valószínü, hogy követelni fogja a telefonszámodat.
Ha a MailFence sem jön be, akkor szerintem el kell engedni azt, hogy ingyenes szolgáltató legyen. Elég logikus, hogy ingyen nem kapsz olyat ami jó, csak Gmail féle pofátlan szolgáltatókat.
Javaslom, hogy próbáld ki a ProtonMail Plus-t, ez 5$/hónap (kb. 1780Ft), abban garantáltan benne van minden funkcionalitás, adatbiztonság, és 15GB tárhely.
Köszönöm a választ, sajnálatos, hogy ez a helyzet.
De olyan terhet nem akarok a nyakamba venni, hogy a még ezért is rendszeresen fizetgetni kelljen, figyelgetni a határidőket, stb.
Aztán ki tudja, hogyan működne.
Rosszabb esetben olyanok, mint a kedves vodafon vagy a digi, hogy ha az ember bármi miatt pár napos késedelembe kerül, a nagy semmire kiszámláznak pluszban jó magas díjakat, miközben fenyegetőznek, követelőznek. A bosszúság van velük.
Jut eszembe: sok éve van internetszolgáltatás előfizetésem.
Mindig járt hozzá több mail cím is. Jelenleg is. De eszem ágában nem volt soha használni egyiket sem, ui. ha szolgáltatót kell váltani, akkor kellemetlenül érintene.
Olyanokról nem is beszélve, ha pl. a nyakamba tenne az egyik szolgáltató vagy 15 ezer forintos jogtalan követelést, amit persze nem fizetnék be, inkább otthagynám őket. Ja, akkor jönne a képbe a fontos mail fiók, aminek címét mindenhová megadtam…
Nem akarnám a fontos fiókomat kitenni fizetési függőségnek.
Az nekem nem lenne biztonság.
Díjmentes fiókot szeretnék.
Nekem a Gmail jó volt, míg nem követeltek telefonszámot.
Én már a legelsők között megadtam a telefonszámomat. Soha nem keresett senki a Google-től (miért is tennék) és külföldi számról sem hívtak, ami arra utalna, hogy eladták volna. Ellenben volt már eset más szolgáltatásnál, hogy húzott már ki a slavasztikából, mert jól jött a fiókhelyreállításkor, hogy az egy olyan adat, amihez csak én férek hozzá és nem tudják megváltoztatni feltörés esetén sem az engedélyem nélkül, hiszen nem férnek hozzá a telefonomhoz, amire a megerősítő kódot küldik.
Egyébként nem értem, hogyan tudsz létezni telefonszám nélkül? Szinte mindenhol szükség van rá, legyen az munkaügy, webshop rendelés, stb. Egy feltöltőkártyás előfizetés gyakorlatilag semmibe nem kerül. Évente 2000 Ft.-al feltöltöd és jó vagy...
58, De miért követelik ki mindenáron a telefonszámot olyan emberektől, akik nem akarják megadni?
Hiszen nekik arra nincs szükségük a szolágáltatáshoz.
Miért nem elég az alternatív e-mail cím a helyreállításhoz, ha az kliens úgy akarja?
(Az, hogy nem hívogatnak, nem jelenti, hogy nem sumákolnak az adataiddal.)
Lehet félreérthetően fogalmaztam, van telefonelőfizetésem, korlátlan, de nem adom meg, ha a kérő nem tudja megmondani mire kell neki és fals dumákkal próbálja kiszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!