Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Gmail helyett mi jöhet szóba...

Gmail helyett mi jöhet szóba ami megbízható, de nem követel telefonszámot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan e-mail fiókra van szükségem, ami technikailag megbízható, de nem követeli meg, hogy túl gyakran kelljen belépni és

nem követel mindenáron telefonszámot vagy más személyes adatot, amihez semmi köze.

(Gmail fiókot akartam regisztrálni, de a Gmail nagyon szemtelen módon mindenáron kiköveteli a regisztrációhoz a telefonszámom. Én nem fogom megadni.

Ha már ennyire akarja, nagyon gyanús vajon mire kell neki igazából.

Még a végén legközelebb a személyi igazolványomról kér másolatot, és ha nem adom meg, mindent kitöröl - vagy ki tudja…

De nagyon aranyosak, mert a saját elérhetőségeiket nem adják meg.)

Köszönöm szépen előre is.

máj. 15. 02:35
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 A kérdező kommentje:

Saját domain + menedzselt szerver nem jöhet szóba nálam.

--

@4, "Az a szerencsétlen telefonszám a te biztonságod miatt van, ha elfelejtesz mindent, sms azonosítás után visszatudj jelentkezni. "

Nem hiszem, hogy amiatt van, akkor szimplán csak beírnák, hogy ajánlott megadni.

Évtizedek óta napi szinten e-mailezek, de sosem fordult elő velem, hogy eltűnt volna a belépési kód (több helyre is el van mentve, biztonságosan).

Ha megtörténne, még a személyi igazolványomat is megküldeném, ha kell.

Különben ne kérjék!

----

@6, "Nagyon jó hogy így gondolkozol, a google-nak semmi köze a telefonszámodhoz, csak arra használná, hogy még több adatot gyüjtsön rólad."

Így van, egyetértek.

Ráadásul hazug módon követeli: nem az van, hogy a szabályzatban egyértelműen feltünteti, hogy kéri, hanem azt tünteti fel, hogy nem kötelező megadni, aztán pedig mégis kiköveteli a nem vagy robot dumával.

Nyilván azért nem tünteti fel, mert pontosan tudja, hogy jogellenes a követelése.

Ezek után ki tudja, mire kell nekik?!

(Nemrégen volt egy botrány a biztonságosnak hitt Avast vírusirtó cég adatlopása miatt.)

(Nem értem, miért pontoztak le, én itt senkit nem pontoztam le eddig.)

---

"Engem nem hívogat a Google" - nem hiszem, hogy arra kell neki.

---

@9, „#8 Ezt egyszerű kicselezni eldobható SIM kártyával, az összes hiperben ott lógnak.”

Az eldobható sim kártyát nem kell személyre szólóan regisztrálni?

De aztán ki tudja, hogy a regisztrációt követően, hogyan fog követelőzni a Gmail, hogy az ember újra és újra adja meg a telefonszámát....

----

Proton Mail?

Még nem hallottam róla. Persze sok mindenről nem hallottam.

Köszönöm szépen az eddigi hsz-eket, várom a továbbiakat, főleg az e-mail szolgáltató ajánlásokat.

Ja, és nem akarom, hogy fizetős legyen.

máj. 15. 09:43
 12/63 A kérdező kommentje:

Az Aol-ról van valakinek véleménye?

Kér vajon telefonszámot?

máj. 15. 10:10
 13/63 anonim ***** válasza:
100%

A Proton az tök jó, de az ingyenes használat korlátozott a megfelelően kicsit tárhely miatt. Ha több kell, akkor ha telefonszámot nem is fog kérni, de valahogy ki kell fizetni...

"Túlparázod", de ha neked így jó, csináld így :-)

AOL-t nem javaslom, az a régi Yahoo utódja, nekem csak a bajom volt vele kliensben, olyan mesebeli módon működött (hol igen, hol meg éppen nem).

máj. 15. 11:34
 14/63 BeefEater ***** válasza:
Nézz körül a kismillió hosting szolgáltatónál. Mind fog neked e-mail szolgáltatást is ajánlani. Pár ezer forint évente és mindegy, hogy milyen sűrűn lépsz be. IMAP is van mindenhol.
máj. 15. 12:01
 15/63 anonim ***** válasza:
63%

Hát én nem tudom mennyire normális "pofátlannak" nevezni azt, hogy kapsz egy jól működő szolgáltatást, nem is kevés felhőtárhellyel és egy rakás kapcsolódó szolgáltatással tök ingyen, cserébe meg kell adni egy telefonszámot a saját biztonságod érdekében.

Ráadásul szinte mindegyik megbízható szolgáltatónál meg kell adnod valamennyi személyes adatot, akkor is ha egy hosting szolgáltatónál leszel. :)

máj. 15. 12:30
 16/63 anonim ***** válasza:

ProtonMail: Mindenképpen adj neki egy esélyt, nem fogsz csalódni.

De ha mégsem jönne be akkor van még 1-2 szolgáltató pl.: TutaNota, MailFence, FastMail, stb

Ha kicsit is fontos a biztonság akkor Gmailt, Yahoot, és Outlookot soha ne használj.

Tényleg felháborító, hogy a felhasználók tudta nélkül eszméletlen mennyiségü személyes adatot halmoznak fel, és árulnak más cégeknek.

Egyébként egy tipp: ha valami miatt mégis kell csinálnod Google fiókot, használj eldobható SIM kártyát. Postákon lehet venni, kb. 500 forint, és egy ideiglenes, anonim telefonszámot biztosít.

máj. 15. 16:05
 17/63 anonim ***** válasza:
Csak mondom, hogy a ProtonMail volt az, ami úgy indult, hogy nem naplóznak semmit, tiszteletben tartják a személyiségi jogokat és biztonságos levelezést kínálnak. Ehhez képest a legelső megkeresésre kiadták a nem létező naplókat a hatóságnak, majd a felháborodásra való tekintettel utólag becsempésztek egy apró kis szöveget az ÁSZF-be, amivel legalizálták a tettüket. Másik dolog, amire többen felhívták már a figyelmet szakmai fórumokon, hogy a ProtonMail a saját szerverén tárolja a levelek titkosításához használt publikus és privát kulcsot is, ami ellentmond annak, hogy titkosított levelekbe ők sem tudnak beleolvasni.
máj. 15. 16:11
 18/63 anonim ***** válasza:
17. Te mindent elhiszel, amit az interneten olvasol :D
máj. 15. 16:16
 19/63 anonim ***** válasza:
Nem, nem hiszek el mindent, éppen ezért ellenőrizhető forrásokról beszélek csak. Nyugodtan keress rá a francia (remélem jól emlékszem) klímaaktivista és a ProtonMail esetére. Zokszó nélkül kiadták a naplókat.
máj. 15. 16:28
 20/63 anonim ***** válasza:
Nem voltak, semmiféle naplók. A Proton a hatóságok követelésére, utólag kezdte el az érintett email fiókot megfigyelni. Még ezt is több hónap pereskedés után. A protonmail alapból nem gyüjtött, és ma sem gyüjt semmilyen adatot a felhasználókról. És nem, nincsenek, és soha nem is voltak a titkosítást feloldó kulcsok tárolva a szervereiken.
máj. 15. 16:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!