Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha megszüntetik a citromailt...

Ha megszüntetik a citromailt de pint és bankkártya adatokat kér előfizetéshez, az csalás?

Figyelt kérdés

Illetve fizetős lesz a citromail fiók és valahogy nincs olyan opcio hogy átutalással fizethessen az ember.

A bankkártya adatokat kéri. Megadtam, aztán pint kér. Nekem nincs pin kódom, a bankkártya pinjét meg nem adom ki.

Rengeteg fontos levelezésem doksik vannak benne és bankoknál is szolgáltatóknál is ez az e-mail címem van megadva. Gáz lenne, ha csak úgy megszüntetnék a fiókom, de aki nem fizet elő megszüntetik.

Ha válaszokban írok nekik, pl milyen pinkod?, vagy küldjenek bankszámlaszámot utaláshoz, mindent visszadob maler daemon üzenettel a rendszer, hogy nem lehet nekik írni.

Mit csináljak?

2023. ápr. 5. 16:31
1 2 3 4 5 6
 21/54 A kérdező kommentje:

Citromail fiokba jott levél kattints az aktiváláshoz. Kinyílt egy ablak a citromail fiókon belül. Nem irányitott el sehova. Citromail fiókon belüli a felület mint amikor pl belemész a beállitásokba vagy mappáidba vagy akármidbe.

A bankom meg szerintem teljesen mindegy. Sima magyar bank. (Vagy nem magyar, az se..:D de van magyar telephelye.)

2023. ápr. 5. 18:47
 22/54 A kérdező kommentje:
Mellesleg ha lenne is pin2-őm semmi garancia arra hogy egyáltalán hiteles az oldal és nem csalók.
2023. ápr. 5. 18:50
 23/54 anonim ***** válasza:

19/

Ezután jellemzően egy magyar bank internetes fizetési oldala jön be (ellenőrzendő!) ahol meg kell adnod a telefonodra kapott telekódot és az online vásárlási pinedet.

2023. ápr. 5. 18:56
 24/54 anonim ***** válasza:
Ha a citromail oldalára mutatnak a hivatkozások, azért akkora probléma nem lehet vele. Az átalakítás miatt lehet hogy bepróbálkoznak csalók, de azt látnod kell hogy egy külső felületre próbálnak elirányítani, vagy egy hamisított felületre (pl. a citromaiI nem citromail), vagy épp egy bank hitelesített felületére.
2023. ápr. 5. 18:56
 25/54 A kérdező kommentje:

Megadtam újra a bankkártya adatokat.

Elirányitott a bankom oldalára és:

"Kérjük, először adja meg a pin2 kódját az internetes fizetés jóváhagyásához"

(Itt viszont összeget nem jelenít meg hogy mennyit is vonnának le.)

És nincs pin2-m

2023. ápr. 5. 19:13
 26/54 A kérdező kommentje:
A bankom oldalának http címe valahogy még mindig citromail.
2023. ápr. 5. 19:15
 27/54 A kérdező kommentje:

És ahol kéri a pin2-t(1.lépés) még áll egy sor:

"Citromail részére 0.00 NOK összeget fizet 2023/04/05 az xy...cch(számsorom)számú bankkártyával."

Van egy olyan is hogy

"Segitsegre van szüksége?"

Nem lehet rá kattintani.

2023. ápr. 5. 19:19
 28/54 A kérdező kommentje:

Felhívtam a bankom, ellenőrizték, látják hogy próbáltam tranzakciót is indítani, ami elakadt(mert nincs pin2-őm),megnyugtattak, hogy nem csalók, és elmondták az online bankomban hogyan állíthatok be magamnak pin2-t, és hogyan fizethetek.

De szerintem én azt csinálom hogy van egy másik banknál is egy folyószámlám amin nincs pénz, oda átutalok pár ezret és inkább onnan próbálom kifizetni a citromail előfizetést. Csak a másik banknál nem tudtak onlinebankot nekem beállítani. Meg ott is pin2 fog kelleni akkor. Bemegyek holnap a másik bankomhoz.

2023. ápr. 5. 19:51
 29/54 anonim ***** válasza:

Annó volt citromailes fiókom több is, hogy az index fórumon tudjak trollkodni. Arra jó volt.

Amikor feljött a hír, hogy fizetős lesz elgondolkodtam, hogy az a sz.r még működik? Ki az a h.lye aki még használja bármire is?

megkaptam a választ.

Nem tudom elhinni, hogy ha valakinek ilyen fontosak a dolgai, akkor azok csak EGYETLEN HELYEN, egy röhejes ingyenes fiókban vannak.

Megértem az online bankkártyás fizetés miatti kínlódást is. A mai világban természetes, hogy nem akarjuk kiadni az ilyen nagyon fontos adatainkat.

Viszont erre is fel kellett volna már készülni egy webkártyával. Pont erre találták ki: internetes fizetésre. Csak annyi összeget teszel rá amennyi éppen kell a fizetéshez. Így nem tudnak hozzáférni a pénzedhez.

Csinálj egy webkártyát és fizesd ki azzal a citromailt.

Aztán keress valami normális email szolgáltatót.

2023. ápr. 5. 20:02
 30/54 A kérdező kommentje:

Korábban voltak ill vannak is más levelezőim is, de azokba jönnek a millio promotiok, agyon vannak pedig állítva szűrésre. Valamint gyakoriak az üzemszünetek is vagy karbantartás, meg most is ez hogy a transverwise visszaigazolo e-mail nem jön még most se a másik fiókomba.

Hiába nem népszerű és nem közkedvelt a citromail, az egyik legbiztonsagosabb levelezőm volt a többihez képest eddig. Soha semmi gixer nem volt még nekem vele ellenben más levelezőkkel. Így elkezdtem oda átcsoportosítani apránként a fontosabb dolgaim.

Köszi a tippet a webkártyáról.

Amig nem tudom milyen fiókot használjak, hova mentsem ki a dolgaim, addig fizetem nem szüntetem meg.

Majd utánajárok a levelezzőknek, de szerintem nem közkedvelt a jó választás. Mert a közkedveltek vannak leginkább "támadva" is.

2023. ápr. 5. 20:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!