Az új funkciók tetszenek.
Ami a designt illeti: nem, nem és NEM!! 😡😰 Ez borzasztó.
Mint valami vírusos oldal a kétezres évek elejéről. Nem akartam elhinni, amikor megláttam. Azt hittem, valami baj van az eszközömmel.
Átláthatatlan az egész felület, - pont a lényegtelen részek kapnak nagyobb fókuszt, így hiába világos és minimalista a háttér - OLVASHATATLAN, és teljesen elveszett a megszokott, korszerű vizuális élmény.
Visszazuhantunk a Windows XP-s korszakhoz. 👎🏼
És ez számomra nem csak a megszokásból fakadó balhé: ez tényleg tragikus.
Ezaz, ez a világos szín fárasztja a szemet
ha már újítani akartak, akkor beletehettek volna hasznos új funkciókat pl night mode, valami jobb kereső/szűrő
amúgy jöhetett volna valami körüzenet a felhasználóknak, hogy újítanak, és hogy milyen új funkciókkal bővült
Nyilván a Gyakori kérdések vezetősége írta ki ezt a kérdést, a felhasználók tapasztalatainak, és további fejlesztési ötletek begyűjtése érdekében!
Nos, sajnos én látássérült vagyok, így nekem kifelyezetten tetszik az új design, ráadásul képernyőolvasókkal is sokkal egyszerűbben lehet használni, mint a régit.
Az igaz, hogy ez-az nem ott van, ahol eddig volt, de én meg tudom szokni.
De ettől függetlenül lehetne mondjuk egy olyat csinálni, hogy vissza lehessen állítani a régi felületet (old.gyakorikerdesek.hu, vagy regi.gyakorikerdesek.hu), mert rengetegen örülnének neki.
Vannak benne jó elképzelések - kicsit szellősebb, "letisztultabb" lett a kinézete, de akadnak problémák - pár designbeli (amibe nem igazán szeretek belekötni, mert kinek a pap, kinek a papné...):
* a logó ( [link] ) nem "illik bele" ebbe a "fehér alapon kék körös piktogrammos" koncepcióba
* ugyanez a helyzet a lenyíló listákkal
* a kérdés/a hozzászóló válaszának helyességét jelző kőrök (apropó: nem egyértelmű, hogy a kőr mit jelöl!), a válasz hasznosságát visszajelző, a választ moderátor figyelmébe jelző, "A válaszadásra vonatkozó szabályok" előtt található ikonok színe elüt a kékes színű koncepciótól
Pár kódolásbeli:
* soron belüli formázásokat tessék kiszervezni a stíluslapba
* PNG képek (benne szöveggel, jaj!) helyett - ha már ilyen ikonos kinézetet csinálunk - lehetne SVG-t alkalmazni (akár SVG sprite-ként is!)
* ki lehetne használni az Ajaxot a topikok, hozzászólások kilistázásánál, az oldalak közötti lapozásnál, a hozzászólások beküldésénél, és új hozzászólás esetén a hozzászólások listájának frissítésénél - ne kellene akkor a teljes oldalt újra betölteni
Amit javasolnék a fejlesztőknek: csináljanak egy API-t (nem kéne JWT tokenes RESTFUL-nak sem lennie feltétlen, lehetne hagyományos sütis megoldás), ami mondjuk JSON-ben adná vissza a topikok/hozzászólások listáját (GET), fogadja a bejelentkezési/regisztrációs/hozzászólás (kérdés és válasz)/moderátori/pontozási kéréseket (POST). Erre meg bárki írhatna felületet - szerintem lenne rá jelentkező bőven akár ingyen/aprópénzért is - akár webes, akár asztali, akár mobilkörnyezetre (sőt akár parancssorra is).
De ezen legutóbbi javaslat szigorúan csak szerény véleményem szerinti elképzelés.
Azt hol látjátok, hogy hányas szintűek vagytok? Mert én más pipáit látom, de a sajátomat nem.
Meg ha rákattintok valakinek az értékelésre több kis % karika lesz belőle. Az mi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!