Miért van nagyobb rpm fordulat?
Figyelt kérdés
Alaplapom: Gigabyte H97 D3H
Ugye 3db RPM ventilátor lehet csatlakoztatni (4pin)
Az első case_fan 1 +200RPM többet mérek, mint a case_fan 2/3 ventilátoroknál itt ugyan azok az értékek, miért több case_fan 1 a fordulat szám?
Pedig ventilátorok azonosak márkában és méretben is.
Hibás lenne az alaplapom?
2016. márc. 18. 21:15
1/4 pinkpancser válasza:
Ha 4 pines, akkor kimegy PWM jel is, tehát szabályozhatja a fordulatszámot.
2/4 A kérdező kommentje:
De ennyi eltérés normális? :O
A másik amit nem írtam le, hogy 75C fok felmegy a GPU hőmérséklete akkor ugyan ez a case_fan 1 ventilátor felmegy 1800RPM (ez a max amit tud) a másik kettő 1200 rpm van...:O
2016. márc. 18. 21:26
3/4 A kérdező kommentje:
Jah és bios-ban nem lett piszkálva, megnéztem.
2016. márc. 18. 21:27
4/4 teelapo válasza:
Amennyire tudom, az alaplap csak a proci hőmérsékletét méri, a tápét és a GPU-ét nem. Ezért arra nem is tud szabályozni: az alaplapra csatlakoztatott CASE_FAN és EXT_FAN vagy AUX_FAN stb ventik vagy nem szabályozottak (forog ahogy forog), vagy a proci hőmérsékletre szabályoznak azok is. Cseréld le másikra. A komolyabb ventiken van fordulatszám, léghozam (liter/perc) és zaj megadás. Ha nem zavar a zaj, akkor rakj egy durva ventit: 30dB feletti zaj, de jó nagy légszállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!