Windows Xp-n hogy lehet beállítani hogy csökkentett módban legyen a hang is?
Sajnos nemrég tönkrement a számítógépünk és csak igy lehet elindítani, máskülönben a kék képernyő után ujraindul.. Csökkentett mód hálózattal megy de nincs hang és nem tudom hogy lehet beállítani.
A rendszert sajnos nem lehet cserélni és a hibát sem lehet javitani mert hardver hiba és ha megpróbáljuk nem lesz gépünk. Az előző merevlemezt éppen úgy tettem tönkre hogy próbáltuk újratelepíteni a windowst de ue a hiba miatt nem lehetett és mehetett a padlásra a régi géppel együtt aminek az egyetlen még működő részét vagyis a merevlemezét használom és ami kb fél évre rá ugyanúgy most nemrég tönkrement. De csökkentett módban amig el nem száll a rendszer megy.. és nem egyáltalán nem engedheti mindenki meg magának hogy vegyen egy új gépet mert nem állunk olyan jól anyagilag.
Pontos leírás kellene, a biosban mit kell átállítani hogy menjen a hang?
Győzött a kiváncsiság letöltöttem azt a black pantheres linuxot. De mivel volt még hely az előző dvd-n és amazt sem is merte fel igy, mellé tettem.. ha felismert volna valamit a gép úgyis azt inditotta volna amelyik működik ha esetleg az előző linux nem lett volna igazi (gyanús volt). de az eredmény ugyan az lett.
Ezúttal készitettem képeket is a beállitásokról az eligazodhatalan biosunkról és az eredményről...
Az újabb sikertelen linux indítási kisérlet után persze visszaállítottam mindent.
1. kép Bios főoldal egyenesen koreai elképzelésekkel ahonnan még a dél-amerikai telenovellákon is túltevően gügye sorozatok számaznak amiben mindenki a fejét akarja vetetni a legapróbb hülyeség miatt. és persze onnan származnak az 1200ft-os egy hónapig működő hajszáritok, egy hónapig hordható lábbelik,egy mosásig tartó ruhák, a soha meg nem induló diszkarórák és a kivételesen javitható de üres batrival eladott cuppanós szeretettel teli plüss szivek, a hamis androidos op rendszerrel felszerelt iphoneok és sajnos már semeddig sem tartó symbian helyett androidos hamis nokiák is léteznek persze hogy keletről ééés természetesen a rövid időre és nem javithatóra tervezett számitógépek tönkelege is.
ime :
A csodálatos bios amiben egyetlen boot menüre utaló irás található :
Azután a felső kettőnél semmit nem lehet állitani. A firs boot device-nél lehet de arra nem reagált, vagyis meg sem próbálta cd-ről inditani.
A second boot device eredményei:
Az eredmény pedig...
enter után sem talál semmit.
Néhányszor megforgatta a lemezt de nem ismerte fel.
Lehet hogy az a gond, hogy dvd-re lett irva és amiatt nem ismeri fel a gép a dvd-n levő rendszert, erre én is gondoltam, de a linux 900 és több mint 800 megabájtos, nem fér rá egyetlen cd-re sem. ahhoz 700MB alatt kellene hogy legyen. azt hiszem a windowsaink is cd-ken vannak, bár azokat nem én irtam rá.
Amúgy egy dvd iro olvasó van a gépben.
Ja! Ez eszembe se jutott, pedig nekem is volt egy P3-as gépem, amibe CCD olvasó volt csak. És csodálkoztam, hogy a DVD lemezeket nem olvassa.
Ettől függetlenül meglepődtem volna ha működik az a lemez, mert két ISO fájlt nem is lehet felírni egy lemezre képfájlként. Valószínűleg adatfájlként lett felírva (ez a Nérónál fordul elő legtöbbször), úgy meg nem működik.
Kezdek egyre kevesebb reményt fűzni ehhez a géphez.
Olyan linux disztró aminél egyből van hang, kép stb. és ráfér egy CD-re...most csak a Kiwi jut eszembe (egy Ubuntu 12 variáció, magyar és elég szép)
de ezt a biztonság kedvéért az Image Burnerrel írd ki, mert ez direkt képfájlok írására van kitalálva, nem lehet elrontani. (Portable program, nem kell telepíteni csak futtatni.):
Oké, köszi de sok lesz ez már egy kicsit a linuxal mára, főleg hogy nem is az volt az eredeti kérdés és terv hogy ráerőltetek egy linuxot a számítógépre, hanem hogy meginduljon a hang.
Csak gondoltam hátha működik és tettem még egy próbát a linuxal ha már mások is fáradoztak fele, próbáltak segiteni, ami ezen az oldalon(kérdések és válaszok) igen ritka.
Egyébként B's recorder gold iró programom van, avval írtam.
Majd alszom rá egyet és meglátom erőltessem-e tovább. mert igazság szerint én sem igazán bizom benne hogy megindul, főleg hogy cd-ről egy op rendszer.. hmm, első látásra is furcsa másodszorra meg még furcsább csak amiatt is hogy szinte minden gépen számítógéptől a tableteken át a telefonokig mindegyiket rá kell telepiteni vagy be kell cinezni a chipet :P :D
Igen adatfájlként lett megirva, de azt hiszem evvel a progival nem is lehet másképp, vagyis audio fájlokat lehet még külön, de nincs annyi variácója mint a neronak.
Am pár éve amikor vettük ezt a használt és mostanra tönkrement gépet nero volt rajta, olyat tett aki eladta, jó volt az, tényleg több funkciós, csak nehezen kezelhető, idő kellett mire beletanultam. A B's gold sokkal egyszerűbb és nyilván elavult is azóta mert,azt meg még valamikor annak idején az előző géphez kaptuk a cd-jét. Alig tudtam megmenteni nehogy a tesóm elvigye valakinek és ottmaradjon mert régebben az egyszerűsége miatt népszerű keresett beszerezhetetlen program volt. csak mostanra már úgy tűnik az xp-vel együtt nagyon lejárt.:P
Remélem ez a Black Panther Linux tényleg LIVE.
Ne módosítson semmit a Windows-os merevlemezemen, SSD-men, csak bebootoljon a DVD-ről memóriából futtatva az op rendszert. Még ha lassú is lesz egy kicsit így, nem gond.
Délután kipróbálom, de nem kell másik lemezt vennem hozzá, általában DVD/RW-t használok ilyen célokra, ha valami megtetszik és úgy döntök kell később is ,csak ezután szoktam R-es lemezre írni...
Roppant bölcs dolog, én is DVD-RW-t használok ilyen célokra.
Odáig jutottunk itt a nagy segítségnyújtásban, hogy valószínűleg CD olvasó van a gépben, a Linuxokat pedig rosszul írta ki a kérdező, amik így érthetően nem bootoltak be.
Nem akarom én a Linuxot favorizálni, megvannak a hátrányai (a Windowsos programok nem működnek rajta), de arra jó hogy életet leheljünk ebbe a gépbe.
Addig amíg nincs egy rendesen képfájlként megírt lemez, nem tudjuk meg hogy működne-e.
A CDBurnerXP is megbízhatóan írja a képfájlokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!