Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem kapcsol be a gép?

Miért nem kapcsol be a gép?

Figyelt kérdés
Most jött vissza szervizből, összeraktam, mindent bedugtam és nem kapcsol be, mit csináljak?
2014. nov. 6. 17:15
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Ja, most nézem, az alaplapnak voltak még csavarjai, abban van még 2 vagy 3 ilyen távtartó, azokat majd beleteszem, ha kipróbáltam az asztalon, mindjárt kiveszem, szóval akkor proci, memória, alaplap rádugva a tápra, semmi más?
2014. nov. 6. 19:22
 22/35 Gábor_79 ***** válasza:
Persze, csak a legszükségesebbek. Kizárva, a többi esetleges hibáit. Memóriából is csak amennyi szükséges. (A RAM-ot csak kikapcsolt, áramtalanított állapotban cserélgesd.)
2014. nov. 6. 19:26
 23/35 A kérdező kommentje:
Az asztalra nem tudom kitenni, mert nagyon rövid a kábele, kézben kellett fognom, a procihoz nem értem az alaplap alján, nem is ért semmihez. A Power SW be van dugva, de ugyanúgy nem kapcsol be.
2014. nov. 6. 19:33
 24/35 A kérdező kommentje:
Valamit nagyon benéztem, vannak benne távtartók (4db)
2014. nov. 6. 19:36
 25/35 Gábor_79 ***** válasza:
Így, hogy ki vetted nyilvánvalóvá vált, hogy nem az a gond. Piszok érdekes már. A bekapcsoló gomb nem vacakolt sosem? Nem csúszott szét? Csak mert javítás után hazahozva, azt feltételezné az ember, hogy amúgy minden más jó. Bekapcsoló gomb nélül is be lehet kapcsolni, ha rövidre zárod azt a két tüskét, de fogalmam nincs. Valami kontakthibára gyanakszom; így, hogy meg se rezzen.
2014. nov. 6. 19:46
 26/35 A kérdező kommentje:
Akkor most mit csináljak vele? Nem látok semmi furcsát a bekapcsológombnál, ugyanúgy van szerintem.
2014. nov. 6. 19:54
 27/35 Gábor_79 ***** válasza:
Nincs több hasznos ötletem. Mert akármelyik hardverrel lenne probléma, azért még felsírna valami hibajelzéssel a speaker. (A kézből indítás lehet nem a legjobb próbálkozás, de fogalmam nincs már.)
2014. nov. 6. 20:01
 28/35 A kérdező kommentje:
De így hogy nem csinál semmit, hangot sem fog kiadni, most küldjem el megint szervizbe és várjak még egy hónapot vagy mi?
2014. nov. 6. 20:03
 29/35 Gábor_79 ***** válasza:

Kérd vissza a pénzed. Nem tudom ez milyen szerviz, de nálunk divat volt még valaha kicserélgetni az alkatrészeket egy rosszabb minőségűre (nem én dolgoztam a számtechben). Nem riogatásképp. Azt mondták, hogy jó; megjavították? A procin nem tudtak mit szerelni, a memórián sem nagyon. Marad az alaplap amit javíthattak. Mondtak valamit, mi volt a baja?

(Ugye van áram a konnektorba.)Tápegység elindul magába? Annak a tesztelésére is van módszer, de a 24 lábból nem tudom melyik kettő amit össze kéne érinteni.

Nem tartom kizártnak azt sem, hogy jó, csak valami apróság van. A gombelem kivetted már BIOS resethez? Valami jumper az alaplapon nem mozdulthatott el?

Csere hardvereket kéne szerezni a próbák kedvéért, hogy tudd, melyiket kell javíttatni. Azon kívül nem tudom mit mondani, nem voltam ilyen helyzetbe.

2014. nov. 6. 20:18
 30/35 A kérdező kommentje:
Akkor holnap beszélek velük, de ha megint egy hónapot kell várni, biztos, hogy ettől a cégtől nem rendelek semmit, ilyen hülyeséget is csak ők találnak ki, hogy 5000Ft egy komplett gép ellenőrzéséért... Mivel nem az egész gépet kérték el, nem kellett fizetnem semmit, de cserébe jó sokat is kellett várnom (úgy látszik a semmire). Nem tudom hogyna kell kipróbálni külön a tápot, az elemet kivettem, visszaraktam, a jumper nem tudom ezen az alaplapon hol van, és nem tudom, hogy hogy nézne ki, ha el lenne mozdulva, annyira még nem értek hozzá.
2014. nov. 6. 20:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!