Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A gépem kékhalált kapott,...

A gépem kékhalált kapott, azóta nem kapcsol be rendesen és mindig újraindul, de miért?

Figyelt kérdés

Kékhalálnál azt írta, hogy újraindul viszont 5perc múlva is 0%ot írt és újraindítottam. Aztán mikor bekapcsolt volna akkor 2mpig bootolt, majd újraindult. Kivettem a ramot és atraktam másik slotba. Most kb. 2percig megy a gép de nincs kép és utána leáll és újraindul. Majd ezt párszor ismétli és utána nem is kapcsol be csak ha én indítom. A kékhalál üzenete ez volt : driver verifier detected violation detected.

Win 8 64bit,vengeance ddr 8gb ram, sapphire 7790hd,i5 4670k,650w valami noname táp :D

Segítségeket előre köszönöm ;)

2014. okt. 28. 20:55
 1/6 Reiber Péter ***** válasza:

A ramot feleslegesen piszkáltad, mielőtt kirántassz meg visszanyomkodsz mindent a gépbe összevisszam, zárd ki, egyáltalán hardverhiba-e.

Pl egy lemezről bebootol, hirens cd vagy akármi?

ha az megy, azonnal csinálhatsz ramtesztet is...

Megpróbálhatod nyomkodni az F8-at, hogy kapjál rendszerindító menüt, és ki tudd próbálni, csökkentettt módban megy-e a windows

Ha meghalt a windows-od, az még nem akkora baj, ujra kell telepiteni és jó

2014. okt. 28. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
bár a noname táp nem túl ideális, azt cseréld azért ha tudod
2014. okt. 28. 21:36
 3/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Ahogy #1 irta :

1. Próbáld meg csökkentett módban (Inditáskor F8 - és a menűből Csökkentett mód)

2. Live CD-ről (Linux, Hiren boot cd, Win7 live CD) bebootols.

Ha hozzáférsz a fájlaidhoz, nézd meg, hogy van-e minidump file : C:\Windows\Minidump\xxxxxx-xxxx-xx.dmp formátumű fájlok.

Ha van akkor két dolgot tehetsz miután kimásoltad egy pendrivére ezt a minidump fájlt.

Egy másik működő gépen megnézed, hogy mi okozta a kékhalált : leszeded a bluescreenview nevezetű programot és megnyittatod vele a dump fájlt és ott megnézed milyen program, milyen drivere okozza a hibát ( [link] )

Vagy egyszerűen feltöltöd valahová a dump fájlt és megkérsz valakit hogy analizálja ki neked.

Sok sikert.

Üdv.

2014. okt. 28. 21:47
 4/6 A kérdező kommentje:
Megpróbáltam nyomkodni az f8at de nem működik. Ez a hirens boot stb. Igazából nemtudom hogy micsoda. Egyébként a bill. és az egér fel sem villan. Fogalmam sincs mit tegyek. :/
2014. okt. 29. 08:36
 5/6 coopper ***** válasza:

Szia.

Hirens boot cd : [link]

Letöltöl egyet kibontod, kiirod cd/dvd-re vagy pendrivére beinditod vele a géped.

WIn7live : [link]

Letöltöl egyet kibontod, kiirod cd/dvd-re vagy pendrivére beinditod vele a géped.

Aztán ha a géped már beindult megnézed a minidump filéket illetve megpróbálhatod a fontos adataidat lementeni valahová (külső HDD, pendrive).

Ha ez kész és nem tudod, hogy mi okozza a gondot : ujratelpited a géped.

Sok sikert.

Üdv.

2014. okt. 29. 11:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Elvittem egy számtecheshez, aki igazából annyit csinált,hogy kivette és visszatette a vga-t illetve a ramot, és megjavult, illetve kicserélte a ventillátort a tápon,mindezt 5700 forintért, hát nem tudom, de mikor ezt én csináltam,valamiért nem működött, érdekes, most működik rendesen a gép, de szerintem egy friss windows jót fog tenni ezek után :) Köszönöm mindenkinek a segítséget!
2014. okt. 29. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!