A gépem kékhalált kapott, azóta nem kapcsol be rendesen és mindig újraindul, de miért?
Kékhalálnál azt írta, hogy újraindul viszont 5perc múlva is 0%ot írt és újraindítottam. Aztán mikor bekapcsolt volna akkor 2mpig bootolt, majd újraindult. Kivettem a ramot és atraktam másik slotba. Most kb. 2percig megy a gép de nincs kép és utána leáll és újraindul. Majd ezt párszor ismétli és utána nem is kapcsol be csak ha én indítom. A kékhalál üzenete ez volt : driver verifier detected violation detected.
Win 8 64bit,vengeance ddr 8gb ram, sapphire 7790hd,i5 4670k,650w valami noname táp :D
Segítségeket előre köszönöm ;)
A ramot feleslegesen piszkáltad, mielőtt kirántassz meg visszanyomkodsz mindent a gépbe összevisszam, zárd ki, egyáltalán hardverhiba-e.
Pl egy lemezről bebootol, hirens cd vagy akármi?
ha az megy, azonnal csinálhatsz ramtesztet is...
Megpróbálhatod nyomkodni az F8-at, hogy kapjál rendszerindító menüt, és ki tudd próbálni, csökkentettt módban megy-e a windows
Ha meghalt a windows-od, az még nem akkora baj, ujra kell telepiteni és jó
Szia.
Ahogy #1 irta :
1. Próbáld meg csökkentett módban (Inditáskor F8 - és a menűből Csökkentett mód)
2. Live CD-ről (Linux, Hiren boot cd, Win7 live CD) bebootols.
Ha hozzáférsz a fájlaidhoz, nézd meg, hogy van-e minidump file : C:\Windows\Minidump\xxxxxx-xxxx-xx.dmp formátumű fájlok.
Ha van akkor két dolgot tehetsz miután kimásoltad egy pendrivére ezt a minidump fájlt.
Egy másik működő gépen megnézed, hogy mi okozta a kékhalált : leszeded a bluescreenview nevezetű programot és megnyittatod vele a dump fájlt és ott megnézed milyen program, milyen drivere okozza a hibát ( [link] )
Vagy egyszerűen feltöltöd valahová a dump fájlt és megkérsz valakit hogy analizálja ki neked.
Sok sikert.
Üdv.
Szia.
Hirens boot cd : [link]
Letöltöl egyet kibontod, kiirod cd/dvd-re vagy pendrivére beinditod vele a géped.
WIn7live : [link]
Letöltöl egyet kibontod, kiirod cd/dvd-re vagy pendrivére beinditod vele a géped.
Aztán ha a géped már beindult megnézed a minidump filéket illetve megpróbálhatod a fontos adataidat lementeni valahová (külső HDD, pendrive).
Ha ez kész és nem tudod, hogy mi okozza a gondot : ujratelpited a géped.
Sok sikert.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!