Miért utálja mindenki az AMD-t?
A megfelelő hardvereket én is direkt oda írtam, és a hardver alatt tuninghűtőt, tápegységet (stb..) értettem. Az FX-8320 pedig csak azért baromság, mert 8 magos de azt semmi nem használja ki. És a nem hiszem hogy a magok erősségére jobban rá mentek volna az FX 8000-es szériában, max a több Cache-ra meg a fogyasztás nőtt egy "picit".
A gyári hűtés nem minden estben katasztrófa, vagy legalábbis terhelve a processzorhűtő biztos zajos, de egy jól szellőző házban alapfelhasználás mellett esetleg kisebb játékok mellett szerintem megállja a helyét, vagy legalábbis nem minden felhasználó panaszkodik a gyári hűtőre.
Az I3 nem is lenne rossz processzor, hogyha nem 2 magos lenne (hiába a HT). És én játékról beszéltem elsősorban, amiben jobb az FX mint az I3. És aki alapfelhasználásra vesz gépet és van egy kis esze, akkor nem 25-28e forintért vesz i3-at, hanem 14-15e forintért Pentium processzort, mert netezésre, filmezésre az is jó... A hűtésre vissza térve, az is csak akkor kell ha AMD-n tuningolsz vagy ha egy légzőnyílás sincs a gépházadon és zárt mint a betonfal.
Ha annyit ér a piacnak az maximum nekik rossz, a fogyasztóknak és vevőknek viszont nem gond ha kevesebb pénzért kell venniük alkatrészeket. Bár ebbe nem akarok belemenni hogy kinek mennyi haszna van a processzorain.
Az hogy AMD Spider meg Dragon, ezekről nem hallottam. Napi max 1 órát böngészek ilyenekről, de akkor alaposan. Viszont se fórumokon se bologokon nem láttam ilyeneket. Mondjuk az AMD minek ígérget, hogyha úgysem lesz semmi? (Szerintem mondjuk azért, mert a vevőknek így megígéri a későbbi fejleszthetőséget, és így nagyobb lelkesedéssel mennek venni AMD processzort.)
Nem tudom tudod-e értelmezni a mondatot de "180.000Ft alatt" , 180.000Ftért és afölött I5 persze.
Nem csoda hogy Magyarország a kisebbek szurkol, hiszen a pénztárcánk is egyre kisebb lesz...
"A megfelelő hardvereket én is direkt oda írtam, és a hardver alatt tuninghűtőt, tápegységet (stb..) értettem. Az FX-8320 pedig csak azért baromság, mert 8 magos de azt semmi nem használja ki. És a nem hiszem hogy a magok erősségére jobban rá mentek volna az FX 8000-es szériában, max a több Cache-ra meg a fogyasztás nőtt egy "picit"."
Hat magot is ugyanannyi minden használ, mint nyolcat.
"A gyári hűtés nem minden estben katasztrófa, vagy legalábbis terhelve a processzorhűtő biztos zajos, de egy jól szellőző házban alapfelhasználás mellett esetleg kisebb játékok mellett szerintem megállja a helyét, vagy legalábbis nem minden felhasználó panaszkodik a gyári hűtőre."
Intelt használsz, neked persze, hogy nem. Mint mondtam, tapasztalatból írom, a hűtőjük katasztrófa. Én tuning nélkül is cseréltem Freezer 64 Pro-ra, pedig a házamban még dolgozik egy nem is akár milyen Noctua ventilátor.
"Az I3 nem is lenne rossz processzor, hogyha nem 2 magos lenne (hiába a HT). És én játékról beszéltem elsősorban, amiben jobb az FX mint az I3."
Nem baj az, hogy kétmagos. Nem a magok száma számít, hanem az erejük külön-külön és együtt. És így be van fogva a csodahatmags FX. Játékban is.
Az előző generációs i3 5% lemaradásban, a Hasvell 15%-kal gyorsabb ennél:
Az előző generációs i3 veri az FX-8350-et egy annyira AMD-s játékban, ami Mantle támogatású:
Egy olyan játékban, ami két magon elvileg el sem indul, a kétmagos Pentium hozza az FM2+-os négymagos AMD szintjét, a Haswell i3 pedig az FX-6350-ét:
Három random játék, kettő messze híres a gépigényéről, egy vastagon AMD-s és tesznek rá, hogy az AMD-ben kétszer-háromszor annyi mag van.
"Ha annyit ér a piacnak az maximum nekik rossz, a fogyasztóknak és vevőknek viszont nem gond ha kevesebb pénzért kell venniük alkatrészeket."
Piac=vevők. A vevők azok, akik ennyiért hajlandók megvenni az AMD procikat. Vagy inkább még ennyiért sem, mert hónapok óta folyamatosan eresztik lejjebb az árat. Ez nem annak a jele, hogy a piac (vagyis a vevők) nem bír betelni vele. Nem is csoda, lásd előző tesztek.
Kérdés, a kis hitvitátoknak mi értelme?
"Piac=vevők. A vevők azok, akik ennyiért hajlandók megvenni az AMD procikat. Vagy inkább még ennyiért sem, mert hónapok óta folyamatosan eresztik lejjebb az árat. Ez nem annak a jele, hogy a piac (vagyis a vevők) nem bír betelni vele. Nem is csoda, lásd előző tesztek."
A vevőt definiáld. A végfelhasználók legnagyobb része nem tudja milyen processzora van és nagyon nem is érdekli, előre összerakott gépek birtokosai általában(itt nagy szerepe van a jó marketingnek). Persze ezt szakfórumos körökben meg ilyen beállítottságú ismerősöknél nem feltétlen érzi az ember.
Persze ha az esetünkbeli vevő az egy szinttel feljebb mozgó rész aki ezeket összerakja akkor más a leányzó fekvése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!