Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért utálja mindenki az AMD-t?

Miért utálja mindenki az AMD-t?

Figyelt kérdés
Akárhányszor valaki megkérdezi valaki, milyen konfigot vegyen, egyből azt mondják, hogy AMD-t ne vegyen, mert sz*r. Miért van ez?

2014. jún. 6. 21:50
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
52%
Nekem volt már Intel-es és AMD-s is. Most pedig AMD-s van. Ha legközelebb összerakok egy gépet, szerintem az is AMD lesz. Méghozzá azért, mert olcsó és jó. Az Intel drága és jó. Nekem játékra kell, nem másra, így az AMD bőven jó.
2014. jún. 6. 22:38
 12/24 anonim ***** válasza:

Most függetlenítsünk a jogtalan utálatoktól.

Azt merem írni, hogy nagyon sokan(itt is) a két gyártóban desktop fronton gondolkozik, érthető is, legtöbb PC tulajdonosok vagyunk. Ott ha tetszik ha nem most van pár modell ami éri árát és kifújt, ezért nincs most ajánlva. Ha ez változik az ajánlatok is változnak.

2014. jún. 6. 22:39
 13/24 anonim ***** válasza:
67%
Az AMD nem szar, ez nagy butaság, sok hülye kis tinédzser itt veri a nyálát, mert azt mondták neki, hogy az Intel a király. Úgyanígy vannak sokan, hogy a GeForce-on túl nem látnak, mert azt mondták, hogy az AMD ( ATI )-nak rosszak a driverei. Igen azok voltak, mikor is? Ati Radeon 8500-as korszakban ( 2001. ) Szóval 13 év nem tudta elmosni a hülyeséget sok emberből ( sajnos ). Visszatérve az eredeti kerékvágásba, az Intel processzorok főleg az i7 széria, brutális erőt kínál, brutális áron, de ha az ember fiának van pénze megvenni, akkor vegye, mert hosszú évekig nem kell majd procit cserélnie. Aki kevesebbet tud rááldozni, vesz egy AMD procit, ami ár/érték arányban UGYAN ott van, mint az Intel, csak 1-2 évvel hamarabb cserére szorul majd. Ez a munka/játék dolgot azért meg tudnám cáfolni, én annak idején megvettem a Core i7 920-asat 60 ezer Ft-ért és jelenleg egy r9 290x-et hajt meg tökéletesen CPU limit nélkül. Na de summma summarum: A hülyeség ragályos. :D
2014. jún. 6. 22:50
 14/24 anonim ***** válasza:
38%

"Ez pont az intelre igaz, már neharagudj :) amúgy meg felhasználó függő, játék terén nem lesz akkora nagy különbség pl egy fx 8320 és egy i5/i7 között....én intelt inkább munkára vennék."

Már miért volna igaz? Az AMD játékban VGA limites beállításokon nincs nagyon lemaradva, de akkor még egy i3 is simán párban van az nyolcmagos FX-ekkel, egyéb felhasználást tekintve az AMD jó videófeldolgozásban, renderelésben, 3D modellezésben, bár sokszor ezekben is szoftverfüggő a teljesítménye, minden másban annyira le van maradva, hogy az átlaga kb az olcsóbb i5-ök szintjére jön ki.

Cserében egy olyan platform, ami teljesen halott, az FX-8320 szinte a plafon. A 8350 csak órajelben magasabb, az FX-9000-ek alá pedig 50 ezres alaplap kell.

Lejjebb az FX-6300, nagyjából egy árban az olcsóbb i3-aknál, a különbség nüansznyi, gyakorlatilag minden téren, szintén csak videófeldolgozásban mutat többet, és szintén 95W TDP-vel versenyez 54W ellen.

Az FM2(+) procik 20 ezer alatt érhetik meg, ha nincs tervben fejlesztés, ugyanis akkor ez platformcserét jelent, az alaplap is mehet a levesbe. Esetleg, ha direkt IGP használatra tervez valaki konfigot, pl alkalmi játékos HTPC, akkor jó alternatíva.

Gyakorlatilag alig van felhasználás, ahol az AMD-t komolyan lehet venni, amint alternatívát.

2014. jún. 6. 23:05
 15/24 anonim ***** válasza:
46%

Alapjában véve az Intel processzorok erősebbek, de 50ezer ft alatt nem éri meg őket venni, mert ott már az AMD ár/értéke a jobb.

Csakhogy azt a tényt, hogy az Intel erősebb, sokan úgy értelmezik, hogy jobb is, holott ez nem igaz.

Az átlag felhasználó valóban nem vesz 30-35 ezernél drágábban procit, és ilyenkor (véleményem szerint) az AMD éri meg.Drágábban meg Intel.

2014. jún. 7. 02:12
 16/24 anonim ***** válasza:
Nem mondjuk, hogy szar, de nem is a legjobb, mert az FM2+-szal és az AM3+ leállításával keresztbe tettek saját maguknak, voltal az FX procik amik erősebbek voltak, de most már azokat se gyártják nagyon, az fM2+-ra meg nagyon ígérgették a procikat, aztán, ha jól tudom 5-nél kevesebb jött ki rá, amikor februárra egy csomót ígértek. Most az AMD ráfekszik majd az AM1-re, ami megint egy HTPC processzor.
2014. jún. 7. 07:34
 17/24 anonim ***** válasza:
60%
Érdekes, hogy az AMD-sek dobálóztak fanboysággal, meg 14 évesekkel, akiknek "megmondták", hogy az intel a jobb, de az ellenérveik kimerülnek a lepontozásban.
2014. jún. 7. 08:14
 18/24 anonim válasza:

Nekem így sajátosan nincsenek jó emlékeim az ÁMD-l én is intelt használok.

Szerintem az jobb és megbízhatobb.

Mondom saját vélemény nem szeretném leszokni az ÁMD-t.

2014. jún. 8. 01:02
 19/24 Stark2000 ***** válasza:

Az AMD nem szar. Olcsó játékgépekben kiváló, de ahogyan itt sokan írták HTPC-nek is lehet használni az APU-s processzorait (amiből jelzem hogy nincsen kevés). Én AMD-ben csak pár kritériumot/negatívumot tudok mondani (az Intellel szemben): Magas fogyasztás, Magas/Sok hőtermelés, kicsikét elavult vagyis lemaradt technológia. Pozitívumból viszont eléggé sok van pl: Jól tuningolhatóságot nyújt szinte mindegyik processzora megfelelő hardverek mellett, remek ár/érték arány némelyik processzornak (FX-6300 24e Ft), olcsó konfigok állíthatók össze. Ha az AMD kicsit rágyúrna a platformokra és elkezdene megint foglalkozni a processzorokkal illetve nem csak IGP-s procikat adna ki akkor én is szívesen építkeznék AMD-re. Fejleszthetőségre, technológiára és platformokra rá gyúrna akkor a legtöbb embernek egy szava nem lehetne AMD-re. Én mondjuk az AMD-ből a processzorokat nem annyira szeretem, vagy legalábbis 180.000Ft-os konfig alatt megéri belerakni a gépekbe, de 190.000 - 200.000Ft közt/fölött már i5-el is kijön egy szép konfig. Az AMD-nek nekem a kártyái nagyon bejönnek, vagy legalábbis itt az élő példa: R9 280X vs GTX770 , én inkább R9 280X-et venném, mert olcsóbb és kicsivel erősebb is. Szóval AMD-ből VGA, prociból pedig mind a kettő jöhet felhasználástól függően, pedig én életemben nem használtam AMD processzort, de még VGA-t sem, még sem utálom...

És egyébként a 14 évesekre vissza térve... Én is annyi vagyok, csak "kicsivel" érettebb gondolkodási szinten állok mint a többiek (meg valamivel érettebb is vagyok), és a Számítástechnika is számomra érdekes téma, de emiatt nehogy azt higgyétek hogy "kocka" vagyok, sok időt töltök a szabadban.

2014. jún. 8. 02:00
 20/24 anonim ***** válasza:
64%

Ez mind szép, csak nem igaz.

"Pozitívumból viszont eléggé sok van pl: Jól tuningolhatóságot nyújt szinte mindegyik processzora megfelelő hardverek mellett, remek ár/érték arány némelyik processzornak (FX-6300 24e Ft), olcsó konfigok állíthatók össze."

A felhasználók nem tuningolnak. Néhányan igen, de az eléggé elhanyagolható. A tuninghoz megfelelő hűtés és hardver kell (jobb tápáramkörökkel szerelt alaplap), ami megnyomja a konfiguráció árát. Kb annyival, hogy akkor már az egyel jobb is vígan kijön belőle (FX-8320), vagyis a tuningnak kb eddig volt értelme. A gyári hűtés alapból egy katasztrófa, tuning nélkül is cserélni kell, ha nem akarod a kávédaráló hangját hallgatni. Akkor meg már az ára nem 24, hanem 30 ezer. A tuningolhatóságot is azért tette elérhetővé az AMD szinte minden piacon lévő processzorára, mert egyébként gyakorlatilag nem lenne érv, ami mellettük szól.

26-ért már van i3, amit nem kell tuningolni, a gyári hűtése is sokkal csendesebb, hétköznapi felhasználásban közelebb áll az FX-6350-hez, mint a 6300-hoz, 54W TDP, míg az FX-nek 95W, és ez a tényleges fogyasztáson is meglátszik. Ez is beleszámít az ár/érték arányba, nem csak a puszta teljesítmény.

Az AMD pedig nem azért próbál árban az Intel alá ígérni, mert olyan jó fej. Egyszerűen muszáj neki, mert annyiért veszik meg a processzoraikat. Annyit ér a piacnak.

"Ha az AMD kicsit rágyúrna a platformokra és elkezdene megint foglalkozni a processzorokkal illetve nem csak IGP-s procikat adna ki akkor én is szívesen építkeznék AMD-re."

Rágyúrt. A konkurencia így is felmosta vele a padlót. Csak ígéretekre futotta belőle, eredményekre nem. Ajánlott keresési kulcsszavak: AMD Spider; AMD Dragon; AMD Leo; AMD Scorpius.

"Én mondjuk az AMD-ből a processzorokat nem annyira szeretem, vagy legalábbis 180.000Ft-os konfig alatt megéri belerakni a gépekbe, de 190.000 - 200.000Ft közt/fölött már i5-el is kijön egy szép konfig."

Nem éri meg. 180 ezerbe már lazán belefér egy i5-ös konfig, elég nagy a minőségkülönbség az négymodulos FX-ekhez képest.

Ez az AMD olcsón ad jót dolog csak egy beidegződés, ami az Athlon XP/64 korszakban ivódott a köztudatba, aztán kicsit rátáplált a Phenom II, amivel utoljára volt versenyképes a piac teljes szélességében. Plusz Magyarországon az emberek mindig a kisebbnek szurkolnak, azt támogatják, azzal szimpatizálnak, idealizálják. Még a realitásokon túl is. Egyszerűen így vagyunk beállítva.

2014. jún. 8. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!