Amd FX 8350 vs Intel Core i7 3770k?
Először is bocs tudom, volt már ilyen téma, de annyira megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban, hogy gondoltam újra felteszem a kérdést, hátha azóta fény derült néhány esetleges problémára, amit a piacra dobásnál nem vettünk észre.
Szóval a kérdés adott FX 8350 vagy i7 3770k?
Játékra kellene a gép, minél nagyobb fps-t szeretnék elérni.
Nem is értem, hogy miért tartják jobbnak az intelt, amikor az AMD 8 magos és magonként 4ghz-s, míg az intel 4 magos és 3,5 ghz.
Rengeteg videót láttam, ahol az AMD kicsivel mondjuk 5-10 fps-el, de jobb az intelnél.
Ennek ellenére mindenkitől azt hallom, hogy az intel jobb.
Miért is kéne nekem 20 ezerrel többet kiadni az intelért, ha ráadásul rosszabb is?
Ilyen konfigot akarok venni:
Proci: AMD FX 8350 vagy INTEL CORE i7 3770k
VGA: ATi Radeon 7870 oz ghz edition hd
RAM: 2*4 gb 2133 MHZ
ALAPLAP: ?
Ehhez a konfighoz melyik proci lenne a jobb?
Tehát újra elmondom, hogy játékhoz kellene minél nagyobb FPS szint eléréséhez.
BF 3, Crysis 3, stb. esetében mennyi fps-t adna le egy ilyen konfig?
Az lenne az ideális, ha egy kb 20-23 colos monitoron full hd-ban lenne min 30-50 fps-em, de jobb szeretném 100 felett tudni.
Meg annyi kérdésem lenne még, hogy a Direct x11-el kompatibilis-e a vidókártya, lehet-e 3d-s monitor nélkül csak mozis szemüveggel 3d üzemmódban filmet nézni, vagy játszani?
"nvidiás alaplap meg 7-el drágább"
WTF? Ez mi?:D Abba az M5A97-be, amit linkelt a kolléga ugyanolyan jó mint a 7950. Egyébként honnan jött ez az nvidiás alaplap?:D Ilyen nincs.
Kicsit össze vissza beszélsz.
ATI nem létezik csak AMD
És a HD7970 is AMD.
6GB-t meg nem használ max a HD7990,de kétlem hogy 300 ezres VGA-t akarsz.
De szerintem az se használ 6GB-t.
Alapból a VRAM mennyiség semmi köze a teljesítményhez.
Mi az hogy Nvidia-s alaplap?
Nem az SLI képességről beszélsz?
Nem tudom, de lehet választani az alaplapnál, hogy milyen foglalatú legyen és ott be lehet állítani, hogy AMD, vagy Nvidia tokozatú alaplap legyen-e.
Ha nem lenne különbség miért tennének különbséget?
Mondtam hogy hagyd az kontár oldalt.
Egyébként írtam konfigot.
Ha az drága,akkor mehet a Powercolor kártya.
Vagy az SSD-t is kihagyhatod.
Sőt,ha fullHD-n játszol,akkor egy Athlon 750K is elég az említett Powercolorhoz.
Ja nem, nem a depo-ról akarok rendelni.
Csak elég széles a kínálatuk és szűkíteni is jól lehet a találatokat és ott nézek mindent, hogy mennyibe kerül, de próbálok olcsóbbat beszerezni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!