Amd FX 8350 vs Intel Core i7 3770k?
Először is bocs tudom, volt már ilyen téma, de annyira megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban, hogy gondoltam újra felteszem a kérdést, hátha azóta fény derült néhány esetleges problémára, amit a piacra dobásnál nem vettünk észre.
Szóval a kérdés adott FX 8350 vagy i7 3770k?
Játékra kellene a gép, minél nagyobb fps-t szeretnék elérni.
Nem is értem, hogy miért tartják jobbnak az intelt, amikor az AMD 8 magos és magonként 4ghz-s, míg az intel 4 magos és 3,5 ghz.
Rengeteg videót láttam, ahol az AMD kicsivel mondjuk 5-10 fps-el, de jobb az intelnél.
Ennek ellenére mindenkitől azt hallom, hogy az intel jobb.
Miért is kéne nekem 20 ezerrel többet kiadni az intelért, ha ráadásul rosszabb is?
Ilyen konfigot akarok venni:
Proci: AMD FX 8350 vagy INTEL CORE i7 3770k
VGA: ATi Radeon 7870 oz ghz edition hd
RAM: 2*4 gb 2133 MHZ
ALAPLAP: ?
Ehhez a konfighoz melyik proci lenne a jobb?
Tehát újra elmondom, hogy játékhoz kellene minél nagyobb FPS szint eléréséhez.
BF 3, Crysis 3, stb. esetében mennyi fps-t adna le egy ilyen konfig?
Az lenne az ideális, ha egy kb 20-23 colos monitoron full hd-ban lenne min 30-50 fps-em, de jobb szeretném 100 felett tudni.
Meg annyi kérdésem lenne még, hogy a Direct x11-el kompatibilis-e a vidókártya, lehet-e 3d-s monitor nélkül csak mozis szemüveggel 3d üzemmódban filmet nézni, vagy játszani?
Majd pont kidobok 20-25 rugóval többet egy nvidia karira, ami ugyanannyit tud, mint az AMD.
Erről beszéltem, hogy nem akarok feleslegesen többet fizetni, ha nem jelentős a teljesítmény különbség.
Igen gamer pc-t akarok, de nincs 900 ezer forintom az Ati 6 gigás vidikártyájára, különben se használná ki semmi, kivéve, ha egy komplett mozit üzemeltetnék.
Nem is hülyeség, szedhetnék belépőt D
7950-en lehet elgondolkozok.
Igaz, hogy a memória busz sebessége 25%-al kevesebb mint a 7870-nél, de enyit megérne a 384 bites felbontás meg a 3 giga.
Végre valami ár érték arányban jó cuccot is látok :-9
GTX760 az egyik kivétel,mert ő sok esetben erősebb mint a HD7950,mégis olcsóbb nála.
De vehetsz helyette Powercolor HD7870 Myst Edition-t is.
Ja, de sok helyen olvastam, hogy az nvidia gyengébb, mint az adm valahogy úgy, mint az amd és intelnél :-)
Ha már proccinál spórolok valahol jó lesz behozni :-9
Ez a Myst edition mit is jelent pontosan, mit csinál?
Meg a 7870 nél ez az oz edition, meg black edition mit jelent?
Rasta
Senki sem írt ilyet, csak olyasmit, hogy fullos gépet akarok, de közepes erősségű konfigokat akarok megvenni, vagy valami hasonlót.
Hát a fullos gép nálam nem a 3 gigás 7970, hanem Az Ati 6 gigás vidikarija.
Amiket nagyjából leírtatok, az egy erős közép mezőnyű gép, vagy a felső kategória alsó része.
Nyilván a gamer pc-nél közép kategória.
Jó lehet, h 6 ezerrel olcsóbb, de azt nézd, hogy komplett gépet akarok venni és az alkatrészeknek is stimmelniük kell.
Lehet, hogy 6 ezerrel olcsóbb, de az nvidiás alaplap meg 7-el drágább :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!