Amd FX 8350 vs Intel Core i7 3770k?
Először is bocs tudom, volt már ilyen téma, de annyira megoszlik a vélemény ezzel kapcsolatban, hogy gondoltam újra felteszem a kérdést, hátha azóta fény derült néhány esetleges problémára, amit a piacra dobásnál nem vettünk észre.
Szóval a kérdés adott FX 8350 vagy i7 3770k?
Játékra kellene a gép, minél nagyobb fps-t szeretnék elérni.
Nem is értem, hogy miért tartják jobbnak az intelt, amikor az AMD 8 magos és magonként 4ghz-s, míg az intel 4 magos és 3,5 ghz.
Rengeteg videót láttam, ahol az AMD kicsivel mondjuk 5-10 fps-el, de jobb az intelnél.
Ennek ellenére mindenkitől azt hallom, hogy az intel jobb.
Miért is kéne nekem 20 ezerrel többet kiadni az intelért, ha ráadásul rosszabb is?
Ilyen konfigot akarok venni:
Proci: AMD FX 8350 vagy INTEL CORE i7 3770k
VGA: ATi Radeon 7870 oz ghz edition hd
RAM: 2*4 gb 2133 MHZ
ALAPLAP: ?
Ehhez a konfighoz melyik proci lenne a jobb?
Tehát újra elmondom, hogy játékhoz kellene minél nagyobb FPS szint eléréséhez.
BF 3, Crysis 3, stb. esetében mennyi fps-t adna le egy ilyen konfig?
Az lenne az ideális, ha egy kb 20-23 colos monitoron full hd-ban lenne min 30-50 fps-em, de jobb szeretném 100 felett tudni.
Meg annyi kérdésem lenne még, hogy a Direct x11-el kompatibilis-e a vidókártya, lehet-e 3d-s monitor nélkül csak mozis szemüveggel 3d üzemmódban filmet nézni, vagy játszani?
Nézzük csak.
Asrock Z77 Extreme 3 32ezer
i7-3770K 83ezer
HD7870 60ezer
2x4gb 2133mhz 22ezer
Összesen 197 ezer
Asus M5A97 R2.0 22ezer
FX6300 28ezer
2x4gb 1600MHz 15-16ezer
HD7970 102ezer
Összesen 162ezer
Akkor miről is beszélünk?
Akkor összeállt a konfig, az alábbi cuccokat karácsony előtt megpróbálom beszerezni.
Egy 550w-os táp elég lesz ezekhez?
Ja és a márka választásban segítsetek már, mert pár 10 rugós különbségek is lehetnek, míg a teljesítmény ugyanakkora.
Valamint jó tuti hűtést (csendes, hatékony) ventiket és ssd vinyót akarok beszerelni (a windowsnak) és ebben kérnék segítséget, hogy milyet válasszak, ami minnél jobban hűt, de nem túl drága.
Eddig szállítási költségek nélkül 112 ezernél tartok, ha csak a következő alkatrészeket nézem.
Proci: [link]
RAM: [link]
ALAPLAP: [link]
VIDIKARI: [link]
Ja és házat is, mindent újat akarok venni, ha funkcionálisan jobb, mint a mostani, szóval a design miatt nem veszek újat, csak ha dob valamit a hűtésen, vagy valami.
Olyan házat gondoltam, aminek plexiből van az oldala és neonos ventiket :-)
Hát ez így elég ratyi,azon az áron HD7870-t kapsz.
Meg HD7850 mellé felesleges az FX6300
De előbb még 200 ezres tételről kérdeztél,most meg fele annyiból akarsz?
Írtam, hogy 150-200 ezres tétel, de főleg 150 körülire gondoltam.
Sajnálom a pénzt, de ha érzékelhetően javítana valamit ár / érték arányosan akkor azt mondom, hogy rendben megveszem.
De a 7870-hez képest a 7970 mint mondtátok csak 50%-al jobb, de 2xer annyiba kerül.
Ha kétszer annyiba kerül legyen 2xer olyan jó is.
Csak azért, mert mondjuk egy proci teljesít 3,9 ghz-t a másik meg 4,0 ghz-t nem fogok +10 vagy több ezret kifizetni érte :-)
Mennyi a kereted gépre?
Táp,ház,HDD is kéne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!