2x2 GB ram van a gépemben szeretném megduplázni,15. 000-ért találtam is, de annyim nincs rá, találok egyáltalán olcsóbban? Ha sikerrel jártok akkor nagyon szívesen várom az ötleteket. Csó. (Ram részletek lent)
"Planetside 2, Hitman Absolution például."
Ezeket nem ismerem. Mondjuk a memória hiány jellegzetes tüneteket produkál: a játék nem folyamatosan, hanem helyenként akadozik csak (főleg mozgás közben) és közben a HDD dolgozik ezerrel (virtuális memória). ha megállsz és vársz egy kicsit, akkor újból felszökik az fps, tudsz nézelődni meg picit mozogni, de ahogy befordulsz a sarkon, belépsz egy ajtón vagy akár csak magad mögé nézel (attól is függően, hogy mennyire kevés a fizikai memória) újból jön az akadozás és a HDD led folyamatosan ég a lázas munkától.
Tudom hogy nem csak az számít hogy DDR5-ös hanem hány bit + stb de akkor is a 7770 és a GTx 650 Felsőkategóriásank számítanak és lehet hogy a 20Ft-os kari nem a legerősebb de de nem is gyengéb
-És milyen dolog az hogy nem ismered a Hitman Absolutiont (jó magam is nagy rajongója vok végig toltam mind az 5 részt) kötelezővé teszem neked a kipróbálását mert nagyon jó játék és nem tod mit hagysz ki.
Itt félreértések vannak asszem'. :D Nem akad semmi, mindent visz a vas ahogy vinnie kell, nem fagy le semmi, minden megy szépen elég szép grafikai beállításokon is.
A probléma a következő, én nem nagybátyám vagyok aki kiránt a zsebéből egy ilyen gépet, mert tőle kaptam. Nem keresek rosszul a Mcdonaldsban suli mellett, de annyit se hogy egy 2012-13 top gépét összerakjam, mert 2008-ban ezt a gépet én így kaptam ahogy most van.
És mivel jövő ilyenkor ez a gép már nem lesz elég gamere ezért szépen lassan fokozatosan akarom bele venni a cuccokat, hogy minden kibírja 2-3-4 évig még.
Sok játékot kipörgettem már, de sok ki is maradt...Hitman-ból egy résszel sem játszottam...nem tudom, hogy miért.
Sajnos a HD7770 ls a GTX650/Ti széria nem számít felső kategóriás videokártyának. Általában a modellszámozás is elárulja, hogy egy adott generáción belül milyen kategóriát foglal el egy adott modell. Radeon esetében például az első szám a generáció, a második a kategória (ez általában nvidiánál is hasonlóan van).
Csúcs és felső kategória esetén a második számjegy a: 9
Erős középkategória vagy a felső kategória alja: 8
Középkategória: 7
Középkategória alja: 6
Alsó kategória teteje: 5
Alsó kategória: 4
A HD7770 egy középkategóriás kártya legjobb esetben is, míg a 6670 a középkategória legalján tanyázik. Felső kategóriás kártyának például egy HD7950-t illik nevezni. A teljesítmény kategóriák egyébként viszonylag jól tükröződnek az árban is. 30k-ért középkategória jár, míg 50k-ért egy erős középkategória. A felső kategória legalább 70-80k-nál kezdődik (a csúcs kategória meg 100 vagy az felett). Nem akarok most ezen vitázni, lehet, hogy a te szemedben már csúcs egy HD7770, de attól függetlenül az nem egy felső kategóriás kártya (ha azt is figyelembe vesszük, hogy 3 fő GPU családot indított az AMD a HD7000 generációban, akkor látható, hogy az élen a Tahiti GPU-k vannak (HD7970 ls 7950), utána jönnek a Pitcairn GPU-k (HD7870 és 7850) és végül a Cape Verde (HD7770 é s 7750)...és kifújt. Nem hiszem, hogy az AMD a legkisebb GPU családot szánta volna felső kategóriába, mert akkor a másik kettő az hova kerülne?
Igen. Egy HD7770 29k környékén beszerezhető, kis fogyasztás, élvezhető teljesítmény, modern szolgáltatások/támogatás, fejlett energiagazdálkodás! Teljesítményre közel van egy HD6850 vagy egy GeForce GTX460-hoz.
Hasonló gépem nekem is volt, mint most neked és én is folyamatosan cserélgetem az alkatrészeket apránként, hogy kb szinten tartsam. pl 3 évvel ezelőtt volt egy Gigabyte MA770 UD3, Phenom II x4 945, 4GB RAM (2x2GB Geil) és egy HD4830 (ez a 9800GT elenfele volt). Én először vettem bele egy HD6850-t (2 éve), majd úgy döntöttem, hogy átmozdulok AM3+ platformra (olcsó DDR3 memóriák és a jövőbeni fejleszthetőség miatt), így jött egy AM3+ deszka és 8GB DDR3 (másfél éve). Erre jött egy HD7850 fél és és most karácsonyra a proci helyére érkezett egy FX6300. 3 év leforgása alatt a fő alkatrészek lecserélődtek és az elégedettségem a teljesítménnyel is szinten maradt. :)
"...elfogadható áron ujjonan ezt tudom ajánlani gondolom nem sok ember-nek van annyi pénze hogy 60ezertől- extreme vidi karit vegyen..."
Ezzel nincs is baj, általában a csúcs és a felső kategóriát csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ettől függetlenül egy jó középkategóriás géppel is elég jól el lehet lenni és szerintem is jó kártya a HD7770, főleg 30k alatti áron! De ettől még nem lesz felső kategóriás kártya...és attól még, hogy valami nem felső meg csúcs kategóriás az sem jelenti azt, hogy rossz. Én a valós piaci szereplés és termék pozicionálás szempontjából említem a kategóriákat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!