Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2x2 GB ram van a gépemben...

Anonymuser kérdése:

2x2 GB ram van a gépemben szeretném megduplázni,15. 000-ért találtam is, de annyim nincs rá, találok egyáltalán olcsóbban? Ha sikerrel jártok akkor nagyon szívesen várom az ötleteket. Csó. (Ram részletek lent)

Figyelt kérdés
GeIL CL5-5-5DDR2800 5 2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-15 @ 400 MHz) (4-5-5-13 @ 333 MHz) (3-4-4-10 @ 266 MHz)

2012. dec. 27. 01:45
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

"Planetside 2, Hitman Absolution például."

Ezeket nem ismerem. Mondjuk a memória hiány jellegzetes tüneteket produkál: a játék nem folyamatosan, hanem helyenként akadozik csak (főleg mozgás közben) és közben a HDD dolgozik ezerrel (virtuális memória). ha megállsz és vársz egy kicsit, akkor újból felszökik az fps, tudsz nézelődni meg picit mozogni, de ahogy befordulsz a sarkon, belépsz egy ajtón vagy akár csak magad mögé nézel (attól is függően, hogy mennyire kevés a fizikai memória) újból jön az akadozás és a HDD led folyamatosan ég a lázas munkától.

2012. dec. 27. 16:39
 22/32 anonim ***** válasza:

Tudom hogy nem csak az számít hogy DDR5-ös hanem hány bit + stb de akkor is a 7770 és a GTx 650 Felsőkategóriásank számítanak és lehet hogy a 20Ft-os kari nem a legerősebb de de nem is gyengéb

-És milyen dolog az hogy nem ismered a Hitman Absolutiont (jó magam is nagy rajongója vok végig toltam mind az 5 részt) kötelezővé teszem neked a kipróbálását mert nagyon jó játék és nem tod mit hagysz ki.

2012. dec. 27. 16:48
 23/32 A kérdező kommentje:

Itt félreértések vannak asszem'. :D Nem akad semmi, mindent visz a vas ahogy vinnie kell, nem fagy le semmi, minden megy szépen elég szép grafikai beállításokon is.

A probléma a következő, én nem nagybátyám vagyok aki kiránt a zsebéből egy ilyen gépet, mert tőle kaptam. Nem keresek rosszul a Mcdonaldsban suli mellett, de annyit se hogy egy 2012-13 top gépét összerakjam, mert 2008-ban ezt a gépet én így kaptam ahogy most van.

És mivel jövő ilyenkor ez a gép már nem lesz elég gamere ezért szépen lassan fokozatosan akarom bele venni a cuccokat, hogy minden kibírja 2-3-4 évig még.

2012. dec. 27. 17:05
 24/32 anonim ***** válasza:

Sok játékot kipörgettem már, de sok ki is maradt...Hitman-ból egy résszel sem játszottam...nem tudom, hogy miért.

Sajnos a HD7770 ls a GTX650/Ti széria nem számít felső kategóriás videokártyának. Általában a modellszámozás is elárulja, hogy egy adott generáción belül milyen kategóriát foglal el egy adott modell. Radeon esetében például az első szám a generáció, a második a kategória (ez általában nvidiánál is hasonlóan van).

Csúcs és felső kategória esetén a második számjegy a: 9

Erős középkategória vagy a felső kategória alja: 8

Középkategória: 7

Középkategória alja: 6

Alsó kategória teteje: 5

Alsó kategória: 4

A HD7770 egy középkategóriás kártya legjobb esetben is, míg a 6670 a középkategória legalján tanyázik. Felső kategóriás kártyának például egy HD7950-t illik nevezni. A teljesítmény kategóriák egyébként viszonylag jól tükröződnek az árban is. 30k-ért középkategória jár, míg 50k-ért egy erős középkategória. A felső kategória legalább 70-80k-nál kezdődik (a csúcs kategória meg 100 vagy az felett). Nem akarok most ezen vitázni, lehet, hogy a te szemedben már csúcs egy HD7770, de attól függetlenül az nem egy felső kategóriás kártya (ha azt is figyelembe vesszük, hogy 3 fő GPU családot indított az AMD a HD7000 generációban, akkor látható, hogy az élen a Tahiti GPU-k vannak (HD7970 ls 7950), utána jönnek a Pitcairn GPU-k (HD7870 és 7850) és végül a Cape Verde (HD7770 é s 7750)...és kifújt. Nem hiszem, hogy az AMD a legkisebb GPU családot szánta volna felső kategóriába, mert akkor a másik kettő az hova kerülne?

2012. dec. 27. 17:21
 25/32 A kérdező kommentje:
Akkor olyan 30 kiló környékén az én kártyámnál jobbat lehetne beiktatni?
2012. dec. 27. 17:26
 26/32 anonim ***** válasza:
Jó de Gondolo a Mc Donalds-ban nem osztogatják csak ugy a pénzt tehát elfogadható áron ujjonan ezt tudom ajánlani gondolom nem sok ember-nek van annyi pénze hogy 60ezertől- extreme vidi karit vegyen... De ha a kérdező rászánja magát akkor tőlem...
2012. dec. 27. 17:29
 27/32 anonim ***** válasza:
Hát 30-ezerért már jobbat
2012. dec. 27. 17:30
 28/32 anonim ***** válasza:

Igen. Egy HD7770 29k környékén beszerezhető, kis fogyasztás, élvezhető teljesítmény, modern szolgáltatások/támogatás, fejlett energiagazdálkodás! Teljesítményre közel van egy HD6850 vagy egy GeForce GTX460-hoz.

Hasonló gépem nekem is volt, mint most neked és én is folyamatosan cserélgetem az alkatrészeket apránként, hogy kb szinten tartsam. pl 3 évvel ezelőtt volt egy Gigabyte MA770 UD3, Phenom II x4 945, 4GB RAM (2x2GB Geil) és egy HD4830 (ez a 9800GT elenfele volt). Én először vettem bele egy HD6850-t (2 éve), majd úgy döntöttem, hogy átmozdulok AM3+ platformra (olcsó DDR3 memóriák és a jövőbeni fejleszthetőség miatt), így jött egy AM3+ deszka és 8GB DDR3 (másfél éve). Erre jött egy HD7850 fél és és most karácsonyra a proci helyére érkezett egy FX6300. 3 év leforgása alatt a fő alkatrészek lecserélődtek és az elégedettségem a teljesítménnyel is szinten maradt. :)

2012. dec. 27. 17:38
 29/32 anonim ***** válasza:
Egyébként annyit elárulok hogy a 9800gt nem támogatja a Direct X 11-et míg a Hd 6670 igen
2012. dec. 27. 17:39
 30/32 anonim ***** válasza:

"...elfogadható áron ujjonan ezt tudom ajánlani gondolom nem sok ember-nek van annyi pénze hogy 60ezertől- extreme vidi karit vegyen..."

Ezzel nincs is baj, általában a csúcs és a felső kategóriát csak a gazdagok engedhetik meg maguknak. Ettől függetlenül egy jó középkategóriás géppel is elég jól el lehet lenni és szerintem is jó kártya a HD7770, főleg 30k alatti áron! De ettől még nem lesz felső kategóriás kártya...és attól még, hogy valami nem felső meg csúcs kategóriás az sem jelenti azt, hogy rossz. Én a valós piaci szereplés és termék pozicionálás szempontjából említem a kategóriákat...

2012. dec. 27. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!