Sony Xperia U okostelefonomat nem ismeri fel a számítógépem, pedig már több mindennel próbálkoztam (részletek lent). Mi lehet a hiba?
A gép op. rendszere xp, amikor csatlakoztatom a telefont, az Új hardver varázsló 'MTP Device' néven ismeri fel, de a szoftvert nem képes telepíteni. Utánaolvasás után letöltöttem a Sony PC Companiont, aztán próbálkoztam -ismét az Új hardver varázslóval- a 'haladóknak' telepítés során a Companiont tartalmazó mappát megadni keresési helyként. Nem jött be. Ezután megpróbáltam a Companion által felkínált csatlakoztatást, mindent az útmutatás szerint csináltam, de a végén 'nem tudott kapcsolódni a telefonhoz'.
Úgy látom, mostanában sok a hozzám hasonló új Xperia U-tulaj, kíváncsi vagyok, rajtam kívül találkozott-e még valaki ezzel a problémával...ha igen, remélem megtalálta a megoldást, és megosztja velem. :)
Attól függ, mit akarsz rajta csinálni. Az új Android rendszerek (sajnos) már nem mass storage-ként, hanem MTP-ként csatlakoznak. Az MTP a májkrémszoft által kidolgozott hülye protokoll. Windows media player-rel tudsz audio és video fájlokat küldeni a telefonra.
Ha rendesen adatokat akarsz továbbítani, inkább használj FTP-t.
Kedves 1. válaszoló: legfőképp médiafájlokat szeretnék áttenni gépről telefonra. Megkérdezhetem, mi az FTP? Lehet, hogy nagyon alap, de ennyire nem vagyok benne a témában...:)
Kedves 2. válaszoló: én a Sony fórumán olvastam egy hasonló problémát, lehet hogy ugyanarról beszélünk. Ezt a keresési hely megadása dolgot én is kipróbáltam, d illesztőprogramot nem frissítettem, mert nem tudom, ez igazából mit takar...lehet, hogy ez volt a baj?
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Sziasztok,
Nekem sem sikerült csatlakozni, viszont egy másik felhasználó ezt a programot ajánlotta:
Wondershare MobileGo for Android
Ezzel azonnal csatlakozik.
#8!
Csak fizetős...
Minimális nehézséggel megoldható a működés azoknál akik valami ok miatt leragadtak az XP-nél, a Windows7 meg már alapból felismeri.
Én is sokáig bajlódtam vele aztán egyik nap már elegem lett belőle és addig nyomkodtam míg jó nem lett :D
Menü - Beállítások - Alkalmazások - Fejlesztés - és ott ki kell pipálni az USB-hibakeresés-t és akkor már felismeri rendes driverként a gép a telefont 1 kis idő után legalább is nekem, telepíti magát beadja a varázslót is és akkor már mindent lehet rá húzni képeket, zenéket...
Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!