Miért írja mindenki, hogy rossz a HKC tápegység?
1) A tápon nem szabad spórolni, ha az rossz, akkor megsüthet mindent a gépedben.
2) Az 5550 és az 5580 ugyanaz a széria, csak 30Wal nagyobb a névleges teljesítménye (merthogy az 5550-ös modell 550Wos), de ettől semmivel sem lesz komolyabb.
Amúgy nem kötelező senkire hallgatni, csak nem szabad sírni, ha megmondta mindenki, hogy szar és mégis azt választottad.
Egyébként pedig nem 20-25. Egy Chieftec 500Wos tápot már 14 körül megkapsz.
És az hogy szar, azt kb úgy kell érteni, hogy nagy a kockázati tényezője. Tuti, hogy nem az összes füstöl el, de 100ból sokkal több füstöl el HKCből és ránt magával mindent mint egy minőségibb táp. Ennyit jelent.
Ha olcsó, de mégis minőségi tápegységet akarsz, vegyél FSP-t. Abból már 10 ezer körül is kapsz és nyugodtan alhatsz.
Mellesleg tényleg, a tápon nem érdemes spórolni. Frászt kapok, mikor valaki megvesz egy csúcs gépet játékra 180 ezerért és van benne egy gagyi 4000 Ft-os táp...
szerinted, ha az 500-assal annyira spóroltak, ahogy, akkor az 580-assal nem fognak? ugyan már. vicc az egész gyártó, megbízhatatlan fos tápokkal.
ha már ennyire spórolni akarsz, legalább egy hipro-t köhögj ki, de egy hexa sem épp 20rugó...
Amúgy épp van egy olyan a tápom amit említettél.
"komolyabb 580W-os USP-5580-típusúra"
Hát nem épp a komoly kategória, de unalmamba rugdosni jó.
Amúgy meg ugyan olyan vacak, mint az 550Wattos kistestvére.
pontosan. LC-power ugyanaz a szint. meg a codegen, mercury, deer és társai.
egyébként az általad említett videó tökéletesen szummázza, miért megbízhatatlan fos a HKC, olyan ugráló feszültségeket én még nem is láttam. az 5V-os ágon 11V-os fesz pl instant halál a vinyó elektronikájára, a 3,3V-os ág ingadozása a ramokra, a 12V meg kb mindenre. az áramkör alulméretezett, védelem nuku. törődj bele, egy fos táp. az, hogy neked nem halt meg, főleg komolyabb terhelés mellett, kb az isteni csoda kategória. védheted a HKC-t nyugodtan, szíved joga, használd egészséggel, de aztán ha jön a PUKK akkor egy szavad se legyen.
Szerintem PH! fórumán ha rákeresel találsz szidást bőven.
Amúgy meg szerencsés vagy, nincs előírva hogy az összes elszáll, inkább csak nagyobb rá az esély, vagy lehet nem száll el, csak valamit unalmába meg öl.
Én nem bántam meg hogy nem spóróltam a tápn 53ezer volt de megérte:
600W os
legjobb gyártó és annak egyik legjobb szériája
drága luxus gyártó de megéri ilyenre beruházni ezt jó pár évig nem kell cserélni és műszerrel lemértem stabil minden ágon
nekem régen volt 1 HKC tápom az megevett 1 gépet ne mvolt tul drága de mégis csak megsütötte
azóta csak minőségit veszek
ha nem gyöztek meg a többiek eddig és ez sem akkor vedd meg aztán majd sirhat a fejed ha meghal a géped
A jó gyártók és olcsóak:
FSP
Chieftec
Cooler Master(drágább de még midnig olcsónak számít)
Drágább de minőségi
Enermax
de ha ezt is leszarod itt van 1 aranyos kis oldal:
prohardver hozta létre az oldalt
Ha ez sem gyúzútt meg ásd el magad és többé ne gyere ide kérdezni ha csak olyan választ fogadsz el amilyet hallani akarsz
márpedig olyan választ nem fogsz hallani amilyet szeretnél mint pl:
fú hát nekem minden oké ezzel fasza minden zsír űber zsír király
Annyi azért belejavítanék hogy ez a lista...
A jó gyártók és olcsóak:
FSP
Chieftec
Cooler Master(drágább de még midnig olcsónak számít)
Drágább de minőségi
Enermax
...nem ilyen sovány, és az FSP-t se lehet beskatulyázni olcsó, és jó gyártónak. Ott van pl a Zen, vagy Everest. No meg az Enermax mellett jogosan csücsülhetne a Seasonic.
Meg megbízható még többnyire a TT, Xilence, Be Quit, Sharkoon, coolink, corsair, XFX stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!