Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért írja mindenki, hogy...

Miért írja mindenki, hogy rossz a HKC tápegység?

Figyelt kérdés
Nem az 500W-os USP-5550-típusúra gondolok amiről van a youtube-on egy videó. Hanem a komolyabb 580W-os USP-5580-típusúra. Értelmes választ várok, érvekkel. Nem akarok 20-25eFt-ot költeni tápra.Köszönöm.
2012. febr. 16. 08:38
1 2 3 4 5 6
 1/58 Pj0tr ***** válasza:
75%

1) A tápon nem szabad spórolni, ha az rossz, akkor megsüthet mindent a gépedben.

2) Az 5550 és az 5580 ugyanaz a széria, csak 30Wal nagyobb a névleges teljesítménye (merthogy az 5550-ös modell 550Wos), de ettől semmivel sem lesz komolyabb.

Amúgy nem kötelező senkire hallgatni, csak nem szabad sírni, ha megmondta mindenki, hogy szar és mégis azt választottad.

Egyébként pedig nem 20-25. Egy Chieftec 500Wos tápot már 14 körül megkapsz.

És az hogy szar, azt kb úgy kell érteni, hogy nagy a kockázati tényezője. Tuti, hogy nem az összes füstöl el, de 100ból sokkal több füstöl el HKCből és ránt magával mindent mint egy minőségibb táp. Ennyit jelent.

2012. febr. 16. 09:17
 2/58 anonim ***** válasza:
79%

Ha olcsó, de mégis minőségi tápegységet akarsz, vegyél FSP-t. Abból már 10 ezer körül is kapsz és nyugodtan alhatsz.

Mellesleg tényleg, a tápon nem érdemes spórolni. Frászt kapok, mikor valaki megvesz egy csúcs gépet játékra 180 ezerért és van benne egy gagyi 4000 Ft-os táp...

2012. febr. 16. 09:32
 3/58 Panda Péter ***** válasza:
100%

szerinted, ha az 500-assal annyira spóroltak, ahogy, akkor az 580-assal nem fognak? ugyan már. vicc az egész gyártó, megbízhatatlan fos tápokkal.

ha már ennyire spórolni akarsz, legalább egy hipro-t köhögj ki, de egy hexa sem épp 20rugó...

2012. febr. 16. 13:16
 4/58 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy épp van egy olyan a tápom amit említettél.

"komolyabb 580W-os USP-5580-típusúra"

Hát nem épp a komoly kategória, de unalmamba rugdosni jó.

Amúgy meg ugyan olyan vacak, mint az 550Wattos kistestvére.

2012. febr. 16. 14:50
 5/58 A kérdező kommentje:
Én azt nem értem, hogy mindenki szidja, de senki nem állt még a neten a nagyközönség elé, hogy sziasztok nekem egy HKC tápom van és fél éven, 1 vagy 2 vagy 3 éven belül elpukkant. Vagy sziasztok nekem minden cuccomat (alaplap, proci, vga, hdd-t) magával rántott. Vagy nekem 1 éve megvan és még semmi bajom annak ellenére sem, hogy van rajta 2 HDD 1 komoly VGA stb, bla bla bla. Na mind egy nem fogom megérteni. Egyébként az LC-Powernek is vannak 600W-os tápjai 10e-körül. Azokról is ez a véleményetek?
2012. febr. 16. 20:31
 6/58 Panda Péter ***** válasza:
100%

pontosan. LC-power ugyanaz a szint. meg a codegen, mercury, deer és társai.

egyébként az általad említett videó tökéletesen szummázza, miért megbízhatatlan fos a HKC, olyan ugráló feszültségeket én még nem is láttam. az 5V-os ágon 11V-os fesz pl instant halál a vinyó elektronikájára, a 3,3V-os ág ingadozása a ramokra, a 12V meg kb mindenre. az áramkör alulméretezett, védelem nuku. törődj bele, egy fos táp. az, hogy neked nem halt meg, főleg komolyabb terhelés mellett, kb az isteni csoda kategória. védheted a HKC-t nyugodtan, szíved joga, használd egészséggel, de aztán ha jön a PUKK akkor egy szavad se legyen.

2012. febr. 16. 20:56
 7/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem PH! fórumán ha rákeresel találsz szidást bőven.

Amúgy meg szerencsés vagy, nincs előírva hogy az összes elszáll, inkább csak nagyobb rá az esély, vagy lehet nem száll el, csak valamit unalmába meg öl.

2012. febr. 16. 23:17
 8/58 anonim ***** válasza:

Én nem bántam meg hogy nem spóróltam a tápn 53ezer volt de megérte:

[link]

600W os

legjobb gyártó és annak egyik legjobb szériája

drága luxus gyártó de megéri ilyenre beruházni ezt jó pár évig nem kell cserélni és műszerrel lemértem stabil minden ágon

nekem régen volt 1 HKC tápom az megevett 1 gépet ne mvolt tul drága de mégis csak megsütötte

azóta csak minőségit veszek

ha nem gyöztek meg a többiek eddig és ez sem akkor vedd meg aztán majd sirhat a fejed ha meghal a géped

A jó gyártók és olcsóak:

FSP

Chieftec

Cooler Master(drágább de még midnig olcsónak számít)

Drágább de minőségi

Enermax

de ha ezt is leszarod itt van 1 aranyos kis oldal:

[link]

prohardver hozta létre az oldalt

[link]

Ha ez sem gyúzútt meg ásd el magad és többé ne gyere ide kérdezni ha csak olyan választ fogadsz el amilyet hallani akarsz

márpedig olyan választ nem fogsz hallani amilyet szeretnél mint pl:

fú hát nekem minden oké ezzel fasza minden zsír űber zsír király

2012. febr. 17. 22:31
 9/58 anonim ***** válasza:

Annyi azért belejavítanék hogy ez a lista...

A jó gyártók és olcsóak:

FSP

Chieftec

Cooler Master(drágább de még midnig olcsónak számít)

Drágább de minőségi

Enermax

...nem ilyen sovány, és az FSP-t se lehet beskatulyázni olcsó, és jó gyártónak. Ott van pl a Zen, vagy Everest. No meg az Enermax mellett jogosan csücsülhetne a Seasonic.

Meg megbízható még többnyire a TT, Xilence, Be Quit, Sharkoon, coolink, corsair, XFX stb...

2012. febr. 17. 22:36
 10/58 A kérdező kommentje:
Nem várom el egyáltalán, hogy valaki csak azt mondja amit hallani akarok, hogy csak ez a jó! Én csak - ahogy korábban említettem - nem találtam olyan kommentet ahol bárki elmondta volna, hogy neki éppen ilyen tápja volt és tönkre tette a gépét. Csak azt hallottam, hogy ez így szar meg úgy szar. De hiszek nektek és a fórumozóknak, mert azért csak több százan állítjátok, hogy jót kell venni. Elfogadom.
2012. febr. 17. 23:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!