Azt hallottam hogy ha a laptopot úgy használom hálózatról hogy közbe benne van az aksi akkor lassan teljesen tönkre teszi az aksi és végül csak 5-10 percet fog kibírni. Tehát mikor pl be van dugva konnektorba és játszok 5-6 órát az rossz az aksinak?
" és végül csak 5-10 percet fog kibírni. "
mindenhogyan ide jut a dolog,minden akksi így jár,a tiéd is,
csak 3-4 év múlva
Az első válaszadó baromságot ír.
Ha úgy használod a gépet, hogy benne van az akksi és folyton a hálózatra van kötve, akkor rövid úton (egy-másfél év) kinyírod az akksit.
Az akksik amúgy folyamatosan veszítenek a kapacitásukból, de ha állandóan a gépben van, hőnek és gyakori töltésnek kitéve, akkor sokkal gyorsabban amortizálódik.
Ha asztali gépként használod a laptopot, akkor töltsd fel kb. 50%-ig az akksit, vedd ki a gépből és tedd el egy száraz, szobahőmérsékletű helyre. Vagy azt is teheted, hogy időnként (kb 2 hetente egyszer) használod akksiról is a gépet (bár az első megoldás jobb).
Én pl. vigyáztam az akksira. 5 éves a laptopom, új korában bírt 2 és fél órát az akksi, most bír 1 órát. Más 5 éves gép nem szokott csak 5-10 percet.
Egyik havernak volt egy gépe, munkatársának meg egy ugyanolyan, közel egyszerre vették. Haver vigyázott rá, munkatársa nem. Másfél év után haver akksija bírt 2 órát, munkatársé 25 percet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!