Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az intel vagy az AMD találta...

Az intel vagy az AMD találta ki az LGA tokozást?

Figyelt kérdés
Ki találta ki? És ha az intel akkor az AMD ellopta?
2011. júl. 19. 09:40
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
de ha jó a cpu akkor nem mindegy a tokozás? nem a PGA a gáz, hanem te!
2011. júl. 24. 18:56
 42/60 anonim ***** válasza:

Ezt a tűs dolgot másodjára hozod fel, szóval megkérdezem, hogy mi a gond vele? Tudsz valamilyen technikai érvvel előállni, hogy mi a gond a sockettel?

Az eddigiek alapján választ nem igazán várok...

2011. júl. 24. 18:57
 43/60 A kérdező kommentje:
ez az djforever hogy FOS cpu az amd. az intelt régen se lehetett elfüstöltetni mert lelassította magát, lejjebb vette az órajelet. Az AMD-t meg simán mert az ment tovább
2011. júl. 24. 19:55
 44/60 anonim ***** válasza:

Itt van a fiókomban két elfüstölt Intel processzor (mert lejjebb vették az órajelet végleg), kulcstartónak használom őket.

Még mindig nem válaszoltál, mi a gond a sockettel?

2011. júl. 24. 19:57
 45/60 anonim ***** válasza:

Nekem 2db Celeronom is elfüstölt, igaz a régi időkből: Celeron 533 és 600MHz-es példányok voltak...

Az AMD is használ LGA tokozást csak nem minden platformján...biztos nem égető szükséglet a váltás, mert különben megtették volna asztali fronton is már 2006-ban.

Mi volt a problémád az AMD procival? Vagy nem is a procival volt a gond, hanem a gagyi alaplappal vagy a táppal? Magukkal a procikkal tényleg nincs gond...teszik, amit tenniük kell, az árukért általában rendesen megdolgoznak. Nem tudom miért nem lehet szeretni valamit anélkül, hogy utálkoznánk? Én szeretem az AMD-t, igen, de nem utálom az Intelt és nem is megyek flémelni meg fröcsögni máshova, hogy mekkora f0s szerintem. Másokat úgysem fogsz meggyőzni a saját igazadról...vagy netán magadat győzködöd?

2011. júl. 24. 21:50
 46/60 anonim ***** válasza:

Csak egy kérdés, hány éves vagy? Valami 12 éves kisgyerek, aki elolvasott néhány dolgot a neten, és máris szakértő?

Mindkettő jó, és hülyeség, hogy nem lehet elfüstölni az Intelt, mert egy régi 2,8 GHz-es Celeronomat sikerült elfüstölni (alaplappal együtt)

2011. júl. 24. 22:55
 47/60 A kérdező kommentje:
Azzal is baj lehet ha tűs, hogy elgörbülhetnek a lábak. Az LGA tokozásnál pedig az alaplapon vannak ami általában olcsóbb mint egy CPU. Amúgy nem felhánytolgatás képpen, de az AMD a gyári hibás 4 magosait eladja 3 magos processzorként ha valami gebasz van benne, míg az intel kidobja. Nálam is ferdült már el egy két láb a processzoron szerencsére visszahajlítottam fogóval, és ment tovább. Én ezzel csak azt akartam elmondani hogy az AMD alig halad a "korral". Az a 45nm, meg az a régebbi architetkúra nem lenne, meg a tűs kiképzés, akkor talán én is AMD felhasználó lennék.
2011. júl. 25. 08:46
 48/60 A kérdező kommentje:
De én nem szeretnék összeveszni ilyen Atommérnökökkel. Amúgy 12 évesen nem érdekeltek a gépek. Egy programozó ismerősöm mondta hogy nyugodtan írjam meg hogy szar az AMD. Ha kérdezitek tőle h miért akkor nem fog válaszolni mivel nincs itt, és létezik ha valamelyikőtök esetleg ezt állítaná.
2011. júl. 25. 08:49
 49/60 A kérdező kommentje:
Idézem: "Phenom X3 - hárommagos processzor, ami egy olyan Phenom X4-es, aminek a négy magja közül csak három működik, a negyedik mag a gyártás során le lett tiltva, vagy elromlott."
2011. júl. 25. 10:20
 50/60 anonim ***** válasza:

Remélem nem haragszol, ha kiokítalak egy kicsit a hülyeségekkel kapcsolatban, amiket itt összehordtál...

"Azzal is baj lehet ha tűs, hogy elgörbülhetnek a lábak."

Soha, egyetlen AMD vagy Intel processzoron sem görbültek el a lábak azok közül, amiket láttam. Tudod, mikor görbülnek el a lábak? Ha a user annyira hülye, hogy elforgatva akarja beledugni a lapba a processzort, és mivel nem passzol, belenyomja erővel... Ellenben megvan az az előnye, hogy több áramot bír, és nem történik vele olyan dolog, mint az LGA-val, nézd csak:

[link]

Igen, ezek bizony megolvadtak.

"az AMD a gyári hibás 4 magosait eladja 3 magos processzorként ha valami gebasz van benne, míg az intel kidobja."

Szerinted a 3 mega cache-es i3-asok hogyan keletkeznek? Úgy, hogy letiltják a cache sérült részét, és eladják. A HT-t nem támogató i5-ösök szintén (nem bírják, úgyhogy le van rajtuk tiltva), jövőre meg jönnek a hatmagos LGA2011-esek, letiltott magokkal. Úgyhogy erről ennyit.

"az AMD alig halad a "korral"

Ha az AMD alig halad a korral, akkor az Intel milyen technológiákat licencel tőlük? Ők csináltak először kétmagos és négymagos processzort, 64 bites utasításkészlet (ezt használják az Intel processzorok is), vektoros gyorsítás lebegőpontos műveltekhez (addig azt csak a gpu tudta), SSE5, FMA4, első integrált memóriavezérlő, később teljesen integrált északi híd, Cluster based multithreading, első APU...

"Ha kérdezitek tőle h miért akkor nem fog válaszolni"

Ha ott lenne se mondana semmit, mert sejtésem szerint ugyanolyan fröcsögő troll, mint te. Így szar, úgy szar, érvek meg sehol.

2011. júl. 25. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!