Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az intel vagy az AMD találta...

Az intel vagy az AMD találta ki az LGA tokozást?

Figyelt kérdés
Ki találta ki? És ha az intel akkor az AMD ellopta?
2011. júl. 19. 09:40
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
De a Core2 szérián gagyi volt a hűtő. Formára ugyanaz, mint a régi LGA775 P4-es, csak az anyagot spórolták ki belőle.
2011. júl. 19. 12:36
 22/60 anonim ***** válasza:

Elvagytok :D

AMD jobb sokkal, mint az Intel. Nekem volt mindkettő, és szerintem így jó. Ja kedves kérdező, miért is menne csődbe az AMD? És melyik párhuzamos univerzumban veri a kétmagos i3 egy hatmagos AMD-t, esetleg belinkelnéd, hol olvastad?? Nem is melegszik annyira, mint ahogy mondják, csak a laptopokba szánt verziók. Ja és az i5 2500-t leveri simán egy AMD Phenom X6 1100T

Tessék itt egy link is: [link]

2011. júl. 19. 19:26
 23/60 A kérdező kommentje:

Ezen oldal amit belinkeltél azon oldalakhoz tartozik, amit már említettem. 10 esetből 2x van a topon az amd az intel felett. Sok helyen az intelt istenítik, sok helyen az amd-t.

Nem tudom már hol olvastam, de ott ezt írták ezért kérdeztem.

2011. júl. 19. 20:10
 24/60 anonim ***** válasza:
Szerintem 55C nem sok fél óra prime95 után nyáron egy Phenom II X4-től. És ez a CPU érték mellett van feltűntetve, mert külön a magokhoz ilyenkor 48C-t ír az everest. Most például alapon, 28C-os szobában, terhelés nélkül CPU: 42C, magok: 35C. Egy volt kollégámnak anno a s478-as Prescott magos P4 csodája (s478) nyáron alapból 50C felett volt valamivel és konvertáláskor felment vagy 70C-ig is. Persze nem mindegyik modellre jellemző, főleg nem a későbbi Presler magos példányokra. Ha a teljesítményt nézzük, akkor a 3GHz P4-nél a Phenom II X4 3GHz akár 7x is gorsabb lehet....ilyen teljesítményért maximum 55/48C nem hinném hogy sok, pláne nem kazán kategória! Ugyanez a proci egy TX3 hűtővel 5C-al magasabb hőmérsékleteket ért el és hangosabban...
2011. júl. 20. 00:12
 25/60 anonim ***** válasza:

ez aztán a csoda! :D

az újabb négymagos simán elveri a régi egymagost?

nem is gondoltam volna.

2011. júl. 20. 16:57
 26/60 anonim ***** válasza:

@00:12

Szidhatod a Prescottot, az enyém is az, úgysem tudsz meggyőzni. A kollégádnak meg üzenem, hogy takarítani kéne a gépet. Az enyém is volt 70 fokos, mikor 2 évig nem takarítottam.

Arra meg tényleg ne verd a melled, hogy a 25-30 ezres procid veri a kb 1500 ft-ot érő 6 éves P4-et.

2011. júl. 20. 17:04
 27/60 anonim ***** válasza:
semmi értelme összehasonlítani a két cég termékeit. attól még mert egy konkrét cpu jobb a másik gyártó általatok tetszőlegesen kiválasztott cpu-jánál, az nem jelent semmit! Mindkét cég vezetője nagyon jól él, nem kell őket sajnálni, meg védeni, mintha ismernétek őket. nem értetek csinálják, ez csak üzlet. ők tömik a zsebüket pénzzel, ti meg abból a pénzből, amiért megdolgoztatok, megveszitek a cuccokat tőlük. Ezeknek a dolgoknak a valódi értéke sokkal kisebb, mint amennyit kiadtok rájuk. AZ AMD és az intel jókora összeget kér még a hardvereikért, aztán a forgalmazó is hozzátesz még egy kicsit, ezért jóval többet fizetünk mindenért, mint amennyit valójában ér. ezzek a cégek is abból élnek, hogy tőlünk veszik el a pénzt, hiszen a termék végül nálunk köt ki. szóval inkább nekik kéne minket védeniük, hiszen nekik van ránk szükségük, ha nem fizetünk nekik, akkor csődölnek be. ők viszont le se sz*rnak minket, mert százmilliók használják az ő gépeiket. nincsenek túl nagy bajban. és két különböző céget azért is hülyeség összehasonlítani, mert az említett fogyasztói mennyiség miatt teljesen fölöslegesen versenyeznének, jól megvannak mind a ketten. így hát nem is azért csinálják a cuccokat, hogy "legyőzze" a másikat, egymástól teljesen függetlenül fejlesztenek, de azért nyilván ha van egy új technológia, akkor azt ahogy a kérdező írta, "ellopják", bár arról is szó volt, hogy az amd nem használ lga-t, tehát ennyire nem érdekli őket az, ha emiatt dollármilliókat "vesztenek". jól megvannak így is.
2011. júl. 20. 17:22
 28/60 anonim ***** válasza:

Nem csoda, hogy veri a 2009-es proci a 2003-ast. De egy régi P4-gyel szemben fikázni az X4 fogyasztását/hőtermelését...hát ezt nem éreztem indokoltnak...

Másrészt a kazán/forrósodó legendát próbáltam megcáfolni az Én eredményeimmel, úgy, hogy egy tök átlagosan szellőző házam van (2x12cm venti 1000rpm-en) és majd 1 éve nem takarítottam (ez elülső porszűrő már tömítve van). Most hétvégén kitakarítom, talán nyerek vele további 2-3C-t.

Nem verem a nyálam, ma már egy ilyen procira nem is lehet...sőt másfél éve, amikor vettem, akkor se volt brutál proci (de nekem bőven elég).

Nem mondtam, hogy az Intelnek nincs jobb teljesítmény/fogyasztás hányadosú procija, mert simán van, de egy 95W TDP oszályba sorolt proci sztem még a tűréshatáron belül van, nem lhet kazánnak nevezni (130-140W TDP az már tényleg húzós, ingyen sem kéne).

2011. júl. 20. 17:53
 29/60 A kérdező kommentje:
XD Én csak annyit kérdeztem hogy ki tatlálta ki az lga tokozást XD
2011. júl. 21. 19:48
 30/60 A kérdező kommentje:
Itt van egy videó rendesen megfingatják az AMD-t és az Intel-t: http://www.youtube.com/watch?v=Xf0VuRG7MN4&feature=related
2011. júl. 22. 08:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!