Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az intel vagy az AMD találta...

Az intel vagy az AMD találta ki az LGA tokozást?

Figyelt kérdés
Ki találta ki? És ha az intel akkor az AMD ellopta?
2011. júl. 19. 09:40
1 2 3 4 5 6
 11/60 anonim ***** válasza:
Nézd, nekem három Intel alaplapom is leégett, de nem írom tele a netet azzal, hogy milyen f*s. Meg emlékeim szerint az Intel alaplapjait hívták vissza, mert a déli híd szar volt úgy, ahogy van. 40 ezer fölött az Intel termékek az uralkodók, ezt nem is tagadta senki, de amiért a Skoda nem gyárt 80 ezer eurós autókat, úgy, mint az Audi, attól még hadd engedtessék meg mindenkinek, hogy ne Audit vegyen, főleg akkor, ha nincs szüksége rá. Amit írsz, hogy az i3 gyorsabb az X6-nál, az meg egyszerűen nem igaz, ez már csak szardobálás a részedről.
2011. júl. 19. 10:54
 12/60 A kérdező kommentje:

Akkor bocs mindenki, természetesen csak a véleményem írtam le, amit én gondolok. De azért az nem mondhatja senki hogy az i5 2500-as nem ver el minden AMD-t, úgy mint tech-ben, úgy mint másban. Ezt már csak azért írtam hogy felülírjam az i3 as bejegyzésem. De az i3 2120 az se veri el?????

Akkor ne is beszéljünk az i7 extreme edition-ról a 980ex ről. De úgy gondolom hogy magyarországi viszonylatban senki sem fog venni 980ex-et

2011. júl. 19. 10:59
 13/60 anonim ***** válasza:

AZ AMD jelenleg egy elég öreg architektúrára építkezik és az utasításkészlete is szerényebb. Most egy modern, fullos utasításkészletű és modernebb gyártástechnológiával készült proci jó, hogy kevesebbet fogyaszt és hatékonyabb azonos maggal és azonos órajelen. Azért egy X6 procit nem mindig fog meg egy i3, de még egy X4-t sem ha olyan feladatról bezélünk, ami kihajtja a magokat. A Cinebench tesztjéban egy szálon tuti az i3 nyer, de több szálon futtatva az X4 is erősebb, az X6 meg sokkal. Egyébként nekem szimpi proci az i3 2100, mert kicsi, hűvös, modern, keveset eszik és 2 szálon nagyon erős, de 4 szálon is tartja magát. Az AMD következő generációs procija már nagyon kell, ami szintén 32nm-en készül, teljeskörű utasításkészlettel lesz felvértezve, hatékonyabb energiagazdálkodás és turbó mód mellett, elég impozáns terméknek tűnik...ha minden igaz az AMD beérheti az LGA-1155 platformot, igaz jön jövőre az LGA 2011 és majd a 22nm is. Ettől függetlenül átlagos felhasználóknak kellemes alternatíva lesz az FX is.

Az AMD meg több, mint 40 éves cég (kb 2 évvel fiatalabb az Intelnél). Ne kívánjuk a becsődölését, mert 1: az Intel egyeduralkodó lesz, drága és fejlesztenie sem lesz értelme, 2: az AMD egy sokkal kisebb cég, mégis tartja magát és az utóbbi 12 évben a saját megoldásaival képes biztos alternatívát kínálni, sőt többször az asztalra is csapott (Athlon-600, Athlon(Thunderbird)-1400, Athlon XP 2000+, Athlon 64, Athlon 64 X2 4800+)...

2011. júl. 19. 11:06
 14/60 anonim ***** válasza:
Magyarországi viszonylatban i5 2500-at se fog mindenki venni, csak nézz végig a kérdéseken, a legtöbb ember sokéves konfigurációkat toldozgat-foldozgat, és ha újat vesz, akkor is csak a gamer fiatalok azok, akik felső kategóriában gondolkodnak. Ez amúgy a külföldi piacon sincs másképpen, a 100 dollár körüli cpu-kból adnak el a legtöbbet, és éppen ezért integrált most egy bazinagy gpu magot a processzoraiba az AMD, mert ez a piac legnagyobb része. 6 magos processzorokról asztali pc-k esetében meg teljesen fölöslegesen beszélünk, ezeket jórészt melóra használják a népek, a jövőre megjelenő LGA2011 meg egyértelműen egy szerverplatformból átültetett példány, akárcsak az LGA1366-osok. Ezeknek az otthoni felhasználó, hacsak nem ezen dolgozik, semmi hasznát nem veszi. Megvenni persze lehet, meg villogni, csak értelme nem sok van.
2011. júl. 19. 11:10
 15/60 anonim ***** válasza:

@10:40

az intelnél sohasem a celeron volt a legjobb, a pentium mindig is jobb volt nála, ha jól tudom a celeron kisebb gyorsítótárral bír. amióta vannak az i-s procik, azóta már szerintem egyre kevesebben veszik a celeront

@11:10

én pont most fogok venni i5 2500k-t

igaz, én elég ritkán cserélek gépet, de most, hogy megteszem, úgy érzem, meg kell adni a módját.

már rég kijárt a konfigom frissítése, ugyanis egy 1.80 GHz-es egymagos cpu-m, 640 MB 133 MHz SDRAM-om, inno3D Tornado GeForce FX 5200-am, nameg egy Maxtor 20 gigás HDD-m van. eléggé röhejes. ezek mellett természetesen 32 bites xp sp3-at használok. de egy ilyen gépnek már nem lehet igazán hasznát venni. egyébként van már hozzá HDD-m, de ez a gép majd' bedöglik tőle, ezért nem használom, mostanában úgyis memória hibakódokat ír ki a gépem, ezektől pedig a sebessége így is jelentősen lecsökkent. ezért is veszek egy új gépet

2011. júl. 19. 11:38
 16/60 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy a Celeron butított, de örültem, ha azt meg tudtam venni akkor...ez már legalább 11 éve volt. Ott is inkább az alaplap volt gagyi, de az nagyon. Sajnos mindent cserélnem kellett jóformán, így egy AMD-s rendszerrel jöttem kmi a legjobban és iszonyat nagy élmény volt az első gépem után...azóta sem csalódtam bennük, így megmaradtam a márkánál.

Akinek van rá pénze nyugodtan vegyen i5 2500 procit, mert tényleg nagyon jó és mindenre elég! De gondolom te is egyetértesz azzal, hogy ettől még az AMD-t és az azokat használókat nem kell gyűlölni és ürülékhez hasonlítani a procikat (csodák csodájára nagyon jól megvagyok az X4 945-tel...maximálisan kmielégíti az igényeimet...sőt, ki se használom az esetek 90%-ában).

2011. júl. 19. 11:45
 17/60 A kérdező kommentje:
Persze egyetértek, én csak azért veszek i5 2500-at mert a gépen dolgozok, és kell a gyors konfiguráicó. Most van egy D celeronom pga478 ban 80gb maxtor, meg 1 gb ddr ram. az új-ban már az i5 2500 lesz 8gb ram meg 1tb hdd.
2011. júl. 19. 11:51
 18/60 A kérdező kommentje:
sajnos nem tudok venni i2 2500k-t mivel "h" jelzésű a chipsetkészlet az alaplapon. Eleinte i7 est akartam de az már teljesen feleslegesnek bizonyult.
2011. júl. 19. 11:55
 19/60 anonim ***** válasza:

@10:40

Én nem lennék büszke az 55 fokos Phenomra, főleg komoly hűtéssel. Az általad kazánnak titulált 3 GHz-es P4 ebben a melegben sem megy 47 fok fölé, gyári hűtéssel, gyári pasztával, telezsúfolt házban.

2011. júl. 19. 12:22
 20/60 anonim ***** válasza:
A Core 2 Duo E8400-as most gyári hűtéssel 58 fok. Ugyanúgy 45 nm, csak négy helyett két mag.
2011. júl. 19. 12:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!