Az intel vagy az AMD találta ki az LGA tokozást?
Ez a video 10 éves, azóta sokminden változott! Itt még az AMD procikban nem volt hővédelem maximum az alaplapon (ott se mindegyiken), ami képes volt megvédeni a procit ha leállt a ventilátor...viszont leszedett bordával olyan gyors a felmelegedés, hogy az alaplapi védelem nem volt megfelelő (már ha volt az adott deszkán). Az Athlon 64 óta (2003 vége) már nnem füstöl el az AMD sem ha leveszed a bordát.
De ezzel az erővel nézhetjük ezt a 2005-ös videót is, ahol szétégnek a lapok a nagyfogyasztású kétmagos P4 extrém alatt:
http://www.youtube.com/watch?v=cAqlA9EJ4ME&feature=related
Ugyanaz a hűtőleszedős teszt csak kicsit később (2004-es lehet)...
És ez miért számít, hogy kié a legerősebb proci, ha a legnépszerűbb árkategóriában (15-30.000 között) mindkét gyártó jó képességű procival rendelkezik, amik kielégítik a felhasználók 90%-ának az igényét. Az a lényeg, hogy mindkét tábor elégedett azzal, amije van és ez is azt tükrözi, hogy mindkét márka megbízható és jó. Felesleges fanboykodni...komolyabb helyeken még ciki is. Látszik az érettebb felhasználótáború fórumokon a pártatlanság...amikor az AMD jobb véltel, akkor a többség AMD-t használ, ha az Intel, akkor meg Intelt. Való igaz, hogy az utóbbi lassan 5 évben az Intel uralja a csúcskategóriát és a nála sokkal kisebb AMD kénytelen a belépő és középkategóriában versenyezni...de ez nem olyan rossz, mert ezekben a kategóriákban fogy a legtöbb CPU. Szerintem mindenkinek jó lenne az az 1999-2006 között folyó verseny, ahol az Intel és az AMD keményen viaskodott, hol az egyik-hol a másik volt jobb...
Arra verni a répát, hogy milyen gépe van valakinek szintén szánalmas...mindenkinek mások az igényei és mást bír el a családi kassza...lenézni valakit azért, mert neki elég egy alap gép vagy elégedett a másik gyártóval is, esetleg nincs pénze jobbra...hát elég gyerekes dolog. Én, mint írtam az elmúlt 9 évben teljesen elégedett vagyok az AMD termékivel, végigpróbáltam szinte mindent a Duron 900-tól a Phenom II x4-ig és azt kell mondjam, hogy aki ezt csak indulatosan fikázni tudja az nagyon nincs képben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!