Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2 TB feletti HDD-k is megbízha...

2 TB feletti HDD-k is megbízhatóak?

Figyelt kérdés

Csak pletykaszinten hallottam, hogy a 4-5TB-osoknál más a formázás, és másképp működnek (nem tudom, hogyan??), és ezért kérdezném, hogy ajánlottabb 2 db 2 TB-ost venni vagy lehet nyugodtan 4 Terrást, mert ugyanúgy működik?

(2,5")

okt. 17. 17:51
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

19

igen. de miért olyan fura ez? :)

okt. 21. 00:50
 22/33 anonim ***** válasza:

20

A linuxok azért már kezelik a ntfs-t, sőt még a bitlockert is!

Egy live Linux Mint-el tesztelhető. Alapból benne van minden.

Az NTFS naplózó filerendszer ezért hibatűrőbb pl áramkimaradás esetén v fagyáskor mint egy FAT rendszer ami hamarabb kuszálódik össze.

okt. 21. 01:06
 23/33 SIDLER22 ***** válasza:
Miért nem jó neked például egy feliratozó program?
okt. 21. 05:54
 24/33 A kérdező kommentje:
na de nem csak a feliratozás van, sőt, az csak a könnyebbik része. én fordítok alapvetően, az eredeti nyelven készült filmet kapom meg. és azért azt nem bíznám fordítóprogramokra, mert láttam párat és borzalmasak, na de árnyalatokat, stílusokat nem is lehet azzal visszaadni.
okt. 21. 11:38
 25/33 anonim ***** válasza:
A 80 as évek óta nem hallottam alámondásos filmet.. :)
okt. 21. 12:17
 26/33 A kérdező kommentje:

elbeszélünk egymás mellett nagyon. :D

nem is alámondásos.

az eredeti francia / spanyol / angol hang megy, és felirattal megy a magyar szöveg.

okt. 21. 15:04
 27/33 SIDLER22 ***** válasza:
Továbbra sem értem miért ne lehetne egy feliratozó programmal megoldani ezt. Arról beszélsz, hogy egy külföldi filmet hallgatsz és fordítasz le magyarra majd a magyar fordítást feliratozod alá. A feliratozó programokat konkrétan erre találták ki. Még minimálisan a stílusát is lehet változtatni a feliratnak. A .ass formátumban például van opció ilyenekre. Még a felirat pozícióját is meg lehet változtatni.
okt. 21. 19:15
 28/33 A kérdező kommentje:

mondhatnál pár ilyen softwaret, én amiket eddig láttam, hát mondjuk úgy, borzalmasak voltak. és mindig az az eredménye, hogy akkor lehet elölről, és sokkal nehezebb javítgatni, mint az egészet megcsinálni. stilisztikáról nem is beszélve.

való igaz, nem túl gyakori, de létezik még. és azért van különbség.

de tényleg kíváncsi lennék, milyen programokat ismersz, mert a feliat egy dolog, de maga a fordítás nagyon vacak szokott lenni. de hátha van olyan, ami tényleg tetszik ...

okt. 21. 19:37
 29/33 SIDLER22 ***** válasza:

Nem beszéltem semmiféle fordításról. A szöveget továbbra is neked kell megírni. Te komolyan nem tudod miről beszélek amikor azt mondom .srt, .ass, feliratfájl...

Nem hallottál még sosem arról, hogy feliratot fájlban szoktunk mellékelni videókhoz? Vagy esetleg benne van a médiakonténerben? (mkv, mp4, webm...)

De akkor itt van két program:

[link]

[link]

Az elsőt használtam én is, így azt tudom garantálni, hogy jó és Windows-ra is elérhető. A másodikat annyira nem ismerem. De itt van egy Windows-os lista pár hasonló programról:

[link]

okt. 22. 05:11
 30/33 A kérdező kommentje:

ja értem. na hát ennyi üzenetváltás kellett, hogy egy sínen legyünk :)

persze h ismerem az srt-t és társait, csak 90%-ban kikötés, hogy ráégetve kérik a fordítást, ez már szerzői jogi megkötés nekik. ugye sokszor jóval előbb hozzám kerül az anyag, minthogy piacra kerülne a film, szóval nagyon vigyáznak arra, nehogy bármi kikerüljön (nyersen se, sehogy se).

én a videoszekresztőt csak annyira ismerem, hogy feliratozni tudjak, ezen kívül nem sokat tudok csinálni. viszont nem oké a külön file, kifejezetten megkötik, hogy csakis így jó. de oké, értelek, meg is nézem, hátha egyes esetekben tudom használni.

okt. 22. 18:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!