2 TB feletti HDD-k is megbízhatóak?
Csak pletykaszinten hallottam, hogy a 4-5TB-osoknál más a formázás, és másképp működnek (nem tudom, hogyan??), és ezért kérdezném, hogy ajánlottabb 2 db 2 TB-ost venni vagy lehet nyugodtan 4 Terrást, mert ugyanúgy működik?
(2,5")
Igen.
Valóban több fajta technológia létezik aktuálisan (SMR és PMR), de ez nem a kapacitástól függ, hanem a gyártó döntésétől. A konkrét típus és modell alapján lehet legfeljebb megmondani, hogy melyik milyen.
Egyébként nem Föld (Terra), hanem tera.
1
akkor mégse csak annyi hogy bedugom és kész? az eddigi 2 TB-osokkal semmit se csináltam, csak csatlakoztattam és ment rá az anyag.
hát aki csak nagyon felhasználói szinten van, az szerintem megijed ettől, amit írtál. de oké, megnézzük.
konkrét típus:
2TB esetén:
4TB esetén:
Mondjuk annyi igazság lehet benne alapból, hogy ha mégis történik vele valami, akkor ne 4TB anyag ússzon el egyszerre, hanem csak 2 TB ...
Az a baj, ezekből a külső vinyókból nem derül ki, hogy mi van benne. Így nem tudjuk azt sem, hogy SMR vagy PMR technológiával vannak írva az adatok.
Egyébként meg szerintem nem nagyon kéne gondolkodni ezen a megbízhatóságon. Szimplán (legalább) két különálló eszközön kell tárolni az adatokat és kész. Onnantól a nagytesztekre meg városi legendrákra alapozott megbízhatóság elhanyagolható hiszen ha még tönkre is menne, van még egy mentésed róla.
(De amúgy azt hittem ez már alap dolog, hogy mindent kétszer mentünk. Ezt még komolyan bárkinek be kéne mutatni, hogy miért szükséges??)
Van a gépemben CMR/PMR és SMR vinyó is. (Linuxozok, szóval bőven megfelel a HDD is, ráarásul így bőven van tárterület.) Kb. 5 évesek, napi szinten használom a gépemet nem keveset, és egyikkel sincs probléma.
Sokkal nagyobb különbség van megbízhatóságban az egyes gyártók, modellek között, mint SMR és CMR között.
"ha mégis történik vele valami, akkor ne 4TB anyag ússzon el egyszerre, hanem csak 2 TB"
Bocsi, de ez olyan demagóg érvelés...
Sem 2, sem 4 TB adat elvesztése nem kellemes. Ha meg van biztonsági mentésed, akkor édesmindegy, hogy mekkora vinyó száll el, veszel helyette újat, és rámásolod a mentésből...
Alapelv, hogy ami fontos, az 3 helyen legyen meg legalább.
de hidd el, én sose formázutam semmit, pedig elég sok 2 TB-os winyóm van, mert brutál mennyiségű videoanyagot kell tárolnom. és csak megjöttek, rádugtam és ennyi.
na ezek után, nem is merem megnézni, lehet, hogy egyik se működik? :XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!