Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gamer gépnek amin nem laggol...

Gamer gépnek amin nem laggol egy játék sem mi lenne a legjobb összetétele? (A GPU, CPU, Hűtő, stb)

Figyelt kérdés
szept. 29. 18:52
 61/102 anonim ***** válasza:
530-ért ez röhejes.
okt. 2. 16:34
 62/102 A kérdező kommentje:
Az árat rosszul írtam, de ezek jók vagy min kéne változtatnom?
okt. 2. 16:43
 63/102 anonim ***** válasza:
79%
Ember, volt már linkelve egy korábban. Ennyire fogyatéskos vagy, vagy szándékosan hagyod figyelmen kívül a válaszokat?
okt. 2. 17:03
 64/102 SIDLER22 ***** válasza:

650 wattos táp nagyon sok ahhoz a géphez. Nekem a 7900XTX-emhez nem kéne ekkora táp, nemhogy egy 4060 Ti-hoz.

Az SSD is rohadt nagy. 4TB-ra egyszerűen nincs szükség kb semmihez.

Ellenben a videókártyát a márkája alapján kb Temuról is megrendelhetnéd. Persze nincs konkrét tapasztalatom Inno3D-vel és ezért nem is szeretném előre leoltani a kártyát, de minden esetre beszédes, hogy amikor egy GPU családból beállítom a listát, hogy olcsóktól kezdje, akkor szinte mindig ez a márka van elöl.

De igazából én voltam az aki mondta, hogy minden hülyeséget össze hordunk itt idegenek, úgyhogy egy szavam se lehet. Rendeltesd meg a gépet aztán kiderül jó lesz-e. Én a kártyát kicsit gyengének tartom, de végül is nem ismerjük az igényeidet. Az is lehet, hogy neked kell a 4 Tera tárhely. Nem tudom. Szóval bármilyen furin is néz ki ez az összeállítás én rád meg a haverodra bízom ezt.

okt. 2. 17:05
 65/102 anonim ***** válasza:

Az nem 400 ezer forint, hanem az áfa miatt 533 ezer forint. És láthatóan nagyon nem értesz a gépekhez a barátod meg egy tipikus informatikus aki egyrészt egy szinte halott platformos gépet akar neked eladni. Egyrészt azért, hogy utána többet kelljen fizetned, másrészt még pénzügyileg is át baszott mert egy 530 ezres gépet 410 ezresként reklámozva küldött neked. Amikor kiskorú voltam és szüleim dirigáltak őket is átbaszta egy ilyen kamu informatikus és eladatott nekem egy Intel Dell gépet I5 2320 procival amit még Ivy Bridgere sem lehetett fejleszteni. Pedig nem sokkal drágábban már ekkor is kint volt az első gen Ryzenek, de LGA 1151 gépet már kaptam volna annyiért videokártyával is majdnem átbaszott amikor a szaros GT 730-at 15 ezer forintért, de nagy nehezen kitudtam harcolni, hogy használtan 10-el drágábban egy R9 380X kerüljön bele. Mivel, hogy a foglalat egyáltalán nem volt fejleszthető még I7 3770-re, ezért a covid idején jó sok pénzt kikellett adnom egy újért. Azért is halott szinte az LGA 1700 mert ha fejlesztenéd a gépet akkor ahhoz ha kiakarnád maxolni a gépet Intel 13700, 14700, 13900, 14900 processzorok lennének a maximumok a gond csak az, hogy ezek között a processzorok között sok a gyári hibás tehát az értelmes maximum amire még jó ötlet lenne fejleszteni az a 14600-12900KS proci amik meg nem sokkal gyorsabbak mint a 12700. Ugye te azt írtad, hogy olyan alkatrészeket akarsz amik önmagukban is sokáig elegek lesznek igaz a 12700 egy ilyen processzor. De egy Ryzen 5 7500F is simán elég lesz a jó minimum, avg fps tartására sokáig a 6P mag pedig legalább öt évig jó lesz mindenhez. A 8P mag előnyeit nem mostanában tudnád kiélvezni, az E magok pedig ezekben a generációkban semmit nem tesznek hozzá a játék teljesítményhez főleg min fps-ben. De ha nem akarsz nagyon a foglalaton fejleszteni ez még megteszi. Ha pedig kell a 8P mag és olcsón akarod megúszni még lehet egy R7 8700F Tray is jobb választás lenne. De itt kanyarodunk tovább arra, hogy a proci még önmagában oké lehet hosszú távon viszont 533 ezres gépbe bele rakni egy 8gb-s videokártyát.. Én a 4060 Ti 8gb-t max egy bő 300 ezresbe tudnám elképzelni és a 8gb vram bizony pár év múlva már megint csak nagyon karcsú lesz, igaz a 4060 Ti gpu-ja erős de akkor is vannak nagyobb vramos kártyák is amik elérik a szintjét. Ajánlottabb lenne inkább RX 7600 XT 16gb, 7700 XT vagy ha az Nvidia fontos akkor 4060 Ti 16gb modellt megcélozni. A 7600 XT csak annyival gyengébb a 4060 Ti-től ha a kártya kifut a vramból akkor a 7600 XT simán fog olyan jó teljesítményt hozni. És a tápegység a Xilencenek ugyan vannak normálisabb tápjai. De azon az áron jobb tápegységeket találsz ezektől a gyártoktól: Chieftec, FSP, Seasonic, Be Quiet, Corsair, MSI, Adata

Az az összeállítás amit a 47 linkelt sokkal jobb. Igaz az drágább is de tudsz belőle spórolni. Processzornak R5 7500F, SSD 1TB verzió, cpu hűtőnek egy Thermalright Burnst Assassin ami simán elég a legtöbb Ryzennek, valamivel olcsóbb négy ram slotos B650 akár A620 alaplap, lassabb olcsóbb 32gb-s ram már ha találsz jóval olcsóbban, a 7000MHz egyenlőre valóban nem tesz sokat hozzá a játék élményhez egy 6000-6600mhz-vel szemben. És nem feltétlenül kell megvenni az RTX 4070 Super vagy RX 7900 GRE kártyákat sem. Ha nem engedi a keret vagy spórolni akarsz lehet lejjebb is menni. Ha megnézed a lassan 5-7 éves RX 6600/XT vagy RTX 2060 Super, 2070 videokártyákat akkor ezek még mindig jól teljesítenek 1080p ultrán meg van velük a 60fps. Mediumon meg akár magasabb Hz-t is kitudnak szolgálni 1-2 rosszul optimalizált cím kivételével de még 1440p-re sem vállalhatatlanok egy kis skálázó technológiával amiket a 8gb-s 4060 Ti helyett ajánlottam a fentebb említett ajánlott videokártyák vannak most ezeknek a helyén és még a lassan 8 éves Ryzen 5 1600 is elég jól teljesít a leg cpu éhesebb játékokban, pedig az első két generációs Ryzenek egy magos teljesítménye elmarad az akkori Intelektől. De több magos teljesítményben pl a I7 7700K az 1500X és 1600 között van és ez egyre jobban fog számítani legalábbis a 6 mag 12 szál most az opcionális felé viszont nem muszáj menni mivel a 7700K is egy 4 mag 8 szálas processzor mint az 1500X csak ennél még valamivel ezért jobban tud játékokban teljesíteni. Csak a 7700K drágább volt még a néhai Ryzen 7 1800X/2700X-nél is fele annyi maggal.

okt. 2. 17:13
 66/102 A kérdező kommentje:
4tb gely a játékoknak kell és de láttam a korábbi válaszokat
okt. 2. 17:29
 67/102 anonim ***** válasza:

Marhára felesleges annyi, főleg ha a többi hardver elől veszi el a büdzsét.

"láttam a korábbi válaszokat"

Akkor mégis minek vergődsz még itt? Kaptál hármat, már rég meg kellett volna venned, ahelyett, hogy itt nyomorgsz...

okt. 2. 17:33
 68/102 A kérdező kommentje:
A 16gb drágább mint a 8gb?
okt. 2. 17:33
 69/102 anonim ***** válasza:
Nem, általában minél nagyobb, minél többet tud, annál olcsóbb. Gondold el, veszel egy kiskertet l, sokkal drágább mint egy 1500 hektáros föld
okt. 2. 17:35
 70/102 A kérdező kommentje:
Köszi
okt. 2. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!